רחם דו קרני ואנדו'

MissC1

New member
רחם דו קרני ואנדו'

שלום לבנות הפורום!

ביקרתי פה לפני 5 חודשים ושאלתי הרבה שאלות וקיבלתי המון תשובות ועזרה! חזרתי לפה עכשיו לגיחה מפורום "לקראת הריון" קצת יותר מפוכחת, ועם יותר מידע ובדיקות שעשיתי
מקווה להעזר בכן בנות, אולי לקבל קצת תקווה שכל כך חסרה לי בחודשים האחרונים....

אני בת 27.5 בעלי בן 29 התחתנו לפני 10 חודשים. לנסיונות הכניסה להריון הגענו במקרה אחרי חמישה חודשי נישואין, לא ממש חשבנו להתחיל לנסות להכנס אבל התחלנו להתרגש מהרעיון. בגלל שאני סובלת מכאבי מחזור נוראיים ובלתי נסבלים
חשדתי שיש לי אנדומטריוזיס, גיליתי את הפורום הזה אחרי חודשים רבים של כאבים ותיסכול, בהמלצתכן הלכתי לפגוש רופא מומחה בעניין- ד"ר סוריאנו שבדק ידנית ועשה אולטראסאונד ואמר שלמעט התסמינים שאני מספרת עליהם שזה הכאבים הוא לא רואה סממנים חריגים ושאנסה להכנס להריון ובמידה ויהיה לי קושי נתחיל לעשות בדיקות יותר מקיפות (כיוון שחלק מהמאפיינים של אנדומטריוזיס זה קושי להכנס להריון), כמו צילום תלת מימד וצילום רחם והיסטרוסקופיה במידת הצורך.

ואכן התחלנו לנסות. על מנת להאיץ את התהליך ולדייק הוא המליץ על מעקב זקיקים בשילוב בדיקות דם של פרוגסטרון ו- E-2 ואמר לנו לפי התוצאות מתי לקיים ומתי להמנע. כך שבאמת קיימנו בדיוק בזמני הביוץ ולאחריו לפי ההנחיות. סוריאנו אמר שיש לי ביוץ מושלם ובדיוק כמו שצריך להיות, אבל הריון טרם הגיע. במהלך הזמן שמתי לב שכל טכנאית שעשתה לי האולטראסאונד מידי חודש העירה שיש משהו ברחם שנראה כמו מחיצה קטנה או מבנה דו - קרני מה שהטריף את ראשי במחשבות בלילה.

בחודש הראשון התאכזבתי, אבל אמרתי לא נורא, בחודש השני דמיינתי, בחודש השלישי כבר בכיתי, עכשיו אנחנו אחרי ניסיון חמישי שלא צלח ואני בפחדים נוראיים, מסביבי כמובן שכולן בהריון גיסתי ילדה לה בכיף תאומות חברות הריוניות ומי שלא רק מדברת על זה ואני שם באמצע כל הדבר הזה עם לב שבור ופחדים, התפוקה שלי בעבודה ירדה ל- 50%, בימים של בדיקות אני לא מגיעה בימים שאני מקבלת ומתאכזבת אני לא מסוגלת לצאת מהמיטה וכמה שהכאב הפיזי בזמן מחזור נוראי הכאב הנפשי ומה שמתחולל לי בתוך הנשמה קשה פי כמה וכמה, דומעת כל פעם שמאחלים לי בקרוב אצלך, רואה את הציפייה בעיניים של ההורים שלי לנכד ראשון, מתחמקת ממפגשים עם הדודות וממבטים לכיוון הבטן שלי, והודפת שאלות כמו- "מגיע לך מזל טוב?" (אין גבול לחוסר טאקט של אנשים
)

ד"ר סוריאנו ביקש שנתקדם עם הבירורים לבקשתו עשיתי פרופיל הורמונלי- יצא תקין בעלי עשה בדיקת זרע- יצא תקין, צילום רחם הבדיקה המזעזעת הזאת- יצא שאין חסימות בחצוצרות הנוזל עבר חופשי, הבדיקה הייתה כואבת מאוד מאוד אבל מבנה הרחם הוא דו קרני (משמע שלא אמור להיות קושי להכנס להריון כמו שלעיתים יש ברחם מחיצתי שבו במקרים מסויימים יש צורך להסיר את המחיצה) ואין גם ניתוח או טיפול לזה וד"ר טוגנרייך שביצע את הצילום גם אמר שאין צורך. פשוט זה מבנה הרחם שלי ונשים נכנסות להריון וגם יולדות בהצלחה, אבל הסיכון ללידות מוקדמות ולהפלות בשלבים מאוחרים גדל ויש להיות במעקב הריון יותר צמוד. זאת אומרת אם לפני זה הייתי בחרדה עכשיו אני לא יודעת את נפשי מלחץ.... מה עושים??? ובתוך כל זה בעלי היקר עם הסבלנות האינסופית שלו שגרמה לי להתאהב בו מנסה ותומך וכל כך רוצה ילד...וכל כך רוצה שאני אהיה מאושרת וכואב לו בשבילי על כל דקירה לצורך בדיקת דם ועל כל בדיקה פולשנית.

אני מצטערת שחפרתי לכן פשוט אני לא מסוגלת לדבר על זה עם אף אחת מהחברות שלי, קשה לי זה לא יוצא
לחברה היחידה שכן סיפרתי ממש לא נמצאת ממש בשלב הזה וצעירה ממני בחמש שנים ממש לא בעניין של ילדים ולא מצילחה להבין את הלחץ שלי, והתעקשה שאני אפסיק להכנס לפורומים כאלה ולקרוא ולהתייעץ ולהלחץ

אני יודעת שבוודאי תגידו שהרבה מזה זה לחץ ושצריך להמנע ממחשבות כאלה אבל כמו שכולכן יודעות זה כמעט בלתי נמנע...

האם מישהי כאן במצב דומה לשלי? עם חשד לאנדו' עם רחם דו קרני? האם מישהי כאן בעלת מבנה רחם דו קרני ויכולה לספר אם עברה לידה תקינה? האם נקלטה? אני מפחדת שבגלל שהצילום רחם כל כך כאב אולי זה בגלל שהיו לי הדבקויות או חסימות (למרות שד"ר טוגנרייך לא ראה כלום) ואולי בגלל זה הקושי להקלט- אולי כן יש לי אנדומטריוזיס? והפחד הנורא מכל שכשאכנס להריון לא אצליח להחזיק אותו... אני יודעת שאני הולכת רחוק אבל המחשבות והחרדות נודדות להן ומתיישבות לי על ההגיון

שבסוע הבא אני פוגשת את ד"ר סוריאנו עם כל התוצאות ונראה מה יגיד....

אשמח לעזרתך....

שמיץ1

New member
אין לי ניסיון אישי בעניין...

אבל אין ספק שהסיטואציה מלחיצה, והתגובה שלך נשמעת לי טבעית לגמרי.
שוב, אין לי שום ניסיון אישי, אבל שמעתי שגם חרדות יכולות להשפיע על הסיכויים להכנס להריון. יש לי חברה שאין לה (או לבעלה) שום בעיה פיזיולוגית, ובמשך המון שנים לא הצליחה להכנס להריון. בחורה נורא לחוצה באופן כללי (כמוני
). בסופו של דבר היא פנתה לנטורופת ומדקר סיני ואחרי חודשיים של טיפולים - נכנסה להריון באופן טבעי. אולי במקביל לבירור הרפואי לא יזיק לשקול משהו בסגנון...

שיהיה המון בהצלחה!

MissC1

New member
אני בהחלט מתחילה לחפש מדקר/ת מקצועית

ואולי נטורופת אני מסכימה שזה יכול לעזור... החרדות קיימות ואני חייבת לעשות משהו כדאי להפסיק להתעסק בזה כל הזמן....

תודה על העזרה...

קודם כל- כל הכבוד על חוסר השאננות

כשאני הייתי עושה כל יומיים מעקבי זקיקים..כמעט כל טכנאית אמרה לי שיש לי משהו צמוד לשחלה, אולי בחצוצרה.
הרופאים גם ראו את זה אבל בחרו להתעלם שנמשיך לנסות.
בסופו של דבר אחרי ניתוח התברר שזו חצוצרה נפוחה וחולה, שכנראה הפרישה נוזלים לא טובים לכל עובר שאי פעם החזרנו.

אז- זה לא המקרה אצלך אבל אני רוצה לומר לך כל הכבוד על זה שאת חוקרת ובודקת. וכדאי לך להקשיב לגוף שלך. את זה למדתי רק לאחרונה.

החששות שלך טבעיות לגמרי ונורמליות מאוד..אומרים שחרדה ולחץ יכולים להפריע...ושומעים על מקרים שברגע שלא מנסים ונרגעים אז מצליחים. אבל לפעמים זה לא קשור רק ללחץ, ולפעמים נשים הכי לחוצות שיש נכנסות להריון בטבעי, אז אל תהיי לחוצה מזה שאת לחוצה.
ותזכרי שהכל יכול להיות

עצתי לך- תחפרי לסוריאנו, תשאלי כל מה שמפריע לך שאת לא יודעת, אל תתביישי. בנוסף, נסי להיות אופטימית ולהתרכז בחשיבה חיובית. בוודאות זה משהו שעוזר

בהצלחה

MissC1

New member
אז זהו שאני חופרת לסוריאנו יופי...

המזל הגדול שיש לו סבלנות! אגב את מטופלת שלו? הוא ניתח אותך?

הייתי אצלו בשביל בירור אנדו לפני שבכלל חשבתי לנסות, בנות הפורום המליצו לי עליו ומאז עברו חמישה חודשים בהן אני מנסה להכנס להריון...גם כדי לשלול אנדו....(כי בבדיקה סוריאנו לא מצא ממצא וגם לא בצילום רחם)
אז אם בהתחלה חששתי מאנדו בגלל הכאבים, באולטראסאונדים התגלתה מחיצה קטנה שלפעמים יכולה להיות משמעותית ולפעמים לא אגב, בנוגע למה שאת אמרת על התעלמות הרופאים גם סוריאנו
(שאי אפשר להתווכח על המקצועיות שלו) בדק אותי וכנראה ראה את המחיצה/ דו קרני ולא אמר על זה כלום עד שהעליתי את זה אני....

לצערי אני יותר מידי מודעת לגוף שלי... מרגישה כל ביוץ כל חודש... ממש מרגישה בדיוק באיזה צד זה, וברור שחרדות מעכבות הריון הבעיה שאני לא יודעת איפה נגמר הרוגע ומתחילה השאננות?

לא, ד"ר שיינמן ניתח אותי

אל תלחצי מהלחצים שלך. זה נורמלי, וסתם חבל שתלחצי את עצמך יותר ממה שאת לחוצה.
תגידי לעצמך שנכון שאת לחוצה..אבל זה בסדר.

blumavital

New member
ממליצה לך לשאול גם בפורום פוריות -->

המון נשים עם כל מיני סוגים של רחמים. אגב - כשאמא שלי הייתה בבי"ח לניתוח כריתת רחם שאלו את אחי הקטן איפה היא. הוא היה בן שנתיים והודיע לכולם שהיא בבית חולים , "מוציאים לה את הרחמים!" כמה הוא צדק... בקשר ללחץ - אני כבר מזמן לא מתייחסת לאלה שאומרים לי שצריך להרגע. איך אני ארגע ואנחנו נשואים כבר 4 שנים בלי ילדים??? איך אני ארגע ואני מזריקה כל יום, נבדקת וגינלית ונדקרת ידנית 3 פעמים בשבוע?? להגיד למישהי להרגע - זה הדבר הכי מלחיץ בעולם. ממש ממליצה לעבור לרופא פריון עם ידע על המחלות שלך, חבל למשוך את הזמן. אל תשכחי שגם אם יש הריון, זה לוקח עוד 9 חודשים עד הילד!!!
בהצלחה רבה!!!

MissC1

New member
מבינה אותך לחלוטין.....

תודה על העצה אני יעשה זאת... קיוויתי לא להכנס לפורום הזה בכלל כחלק מנסיון להרגיע את עצמי, אבל למדתי עם הזמן שככל שיש לי יותר ידע כך אני יותר רגועה, אי הידיעה מה קורה איתי ובתוכי מחרפנת אותי,
להוסיף לזה גם חמישה חודשי נסיונות ללא הצלחה, וכאבי תופת כל פעם שאני מקבלת מחזור ובכלל יש חגיגה של חרדות....

אם אני מבינה ממך נכון לאמא שלך היה רחם דידלפי/ דו קרני? הבנתי שזה תורשתי, גם לך יש? כי אני שאלתי את אמא שלי ויש לה מבנה רגיל אז זה לא נתן אינדיקציה, אין בעיה להקלט עם דו קרני, הבעיה מתחילה כשיש מחיצה משמעותית...
את מכירה את ד"ר סוריאנו? אני מבינה שהוא מומחה לאנדו' אבל האם הוא מומחה גם לפוריות? הרופא נשים שלי בכללית הוא מומחה לפוריות ובינתיים אומר שהכל בסדר ואין מה לדאוג ורק אם עוד חודשיים-שלוש אני לא נכנסת לבוא אליו ונחליט מה לעשות...

מקווה בשבילכם שתיכנסו להריון עוד החודש בע"ה!

אני לא יגיד לך להרגע (למרות שאני מאחלת את זה לשתינו) אני יגיד לך לא לוותר ולהמשיך להאמין שזה יבוא, כי ברגע שתחזיקי אותו/ה בידיים את תישכחי מכל הדקירות, וה-US !!!

למעלה