רחיפה בדרום הארץ

א ל ע ד ה

New member
רחיפה בדרום הארץ

שלום רב, זה זמן רב שאני מתעניין ברחיפה אך ריחוק אתרי הרחיפה ומקומות ההדרכה מנעו ממני להיכנס לתחום, לפני כמה ימים הבחנתי בהודעה על אתר חדש -הר קנאים שהוא די קרוב למקום מגורי (ב"ש), מהיכרותי את הנגב ועצם היותי מטיס דאוני צוקים ודאונים טרמליים שנים רבות, אני מכיר הרבה אתרים ורכסים שיכולים לספק ליפט יפה ואחיד באזור חצרים-ב"ש, וגם מדרונות מתונים וארוכים ויאפשרו ע"פ יחס גלישה של 1:8, 1:7 טיסה בצמוד למדרון (ע"פ מה שראיתי והבנתי ברשת הם מעולים לאימון). קראתי בשנה-שנתיים אחרונות המון ספרות בנושא מצנחי רחיפה, סוגי הנפות וכיוצא בזה. לעצם השאלה:..אני חושב שרכשתי דרך תחביבי לעי"ל מספיק אויראות והבנת התנהגות האוויר עמנ"ת ללמוד בצורה עצמאית וזהירה את התחום בעזרת קלטות מחו"ל , אך עדיין הייתי מעדיף למצא מדריך או גולש ותיק והייתי רוצה לדעת אם יש כאלו באזור הדרום . בברכה אלעד.

תשקול שנית.

בהיותך מטיס דאונים, בוודאי עברת את אותו מסלול של "לראות משהו מטיס יפה וקליל" "לקנות ציוד" ו"להטיס" וכמובן "לרסק". אני עברתי את אותו מסלול וממש הופתעתי כשראיתי שכשאני מטיס, בהתחלה זה כלל לא פשוט, להפך: ריסקתי בערך 2-3 טיסנים עד שבכלל הצלחתי להשאר באויר ולהתחיל להטיס בכיף ובקלילות. במצנחי רחיפה זה אותו הדבר, הבעיה שהפעם זה הגוף שלך, ולך את האפשרות לקפות ל"טיסן רחובות" ולקנות גוף חדש. הנסיון שלך בהטסת דאונים יבוא לידי ביטוי רק אחרי שכבר תדע להמריא, לנחות ולהשאר באויר בביטחון יחסי, וזה יקרה רק אם לא תהרג בנסיונך לחסוך קורס... תשקול שנית את ההחלטה שלך: זה כלל לא פשוט בהתחלה. כלל לא, למרות שככה זה נראה.

ArieJ

New member
גלה לנו איפה האתרים-הסקרנות הורגת

שלום אלעדה באמת אשמח לדעת על אילו מקומות אתה ממליץ. כמו שנכתב כאן הערב, האגודה בהחלט פתוחה לקבל הצעות. מעבר לכך, הסקרנות שלי ללמוד את הגאוגרפיה בדרום, ובסוף אולי גם לשלב את הספורט בטופוגרפיה זו. שבוע טוב אריה

א ל ע ד ה

New member
יש הרבה באזור הנגב , המקום הזה למשל

הוא רכס בגובה 10מטר שפונה לרוח צפונית-מערבית לפניו יש מישור ארוך כך שהליפט שמתקבל יציב,אחיד ולא מחותחת מעשה, אדמת הרכס היא רכה (לס) והשיפוע בערך 70 מעלות, כך שאפשר חופשי להימרח על הרכס מבלי לצאת בנזקים, המקום מתאים (לדעתי) להתאמן בטיסת רכס למתחילים, כמעט בכל ערב יש בריזה בעוצמה של 30 קמ"ש שנושבת בדיוק בניצב למדרון, אני לא יודע מה עומס הכנף של מצנח הרחיפה אך אם תתן לי את הנתונים אוכל לחשב את הגובה שיהיה אפשר לרחף שם. מצ"ב תמונה:

א ל ע ד ה

New member
יש גם חלקים מסויימים בוואדי

הסמוך לב"ש, המשתרעים על כמה מאות מטרים שבהם קיים מצוק של-50-80 מטר הפונה לכיוון צפון מערב- מערב, מצידו השני של הנחל יש מישור רחב , חלקים אלו מייצרים ליפט חזק אך בקטעים בהם היובלים של הוואדי נפגשים הם יוצרים מערבולת קטנה שלא מורגשת חזק בדאונים, להבא אצלם תמונות ואצרף. יש עוד אתרים בשטחי אש לשעבר, דרומית מערבית לב"ש יש גישה אפילו לרכב פרטי ע"ג שבילי טנקים. לגבי האתר הקודם שפרסמתי הוא נמצא בסמוך לקיבוץ חצרים, אבל הכי פשוט (לדעתי) לעלות בגרירה ,בימים טובים בלי רוח חזקה יש באזורנו טרמיקות רחבות ומאוד חזקות. בברכה אלעד

רוח של 30 קמ"ש היא מעבר למגבלות

ההמראה במצנח רחיפה לטייס מדרגה 1 וגם לטייס מדרגה 2. הספר (ספר העזר המבצעי), סעיף 5.22 קובע שטייס מדרגה 1 רשאי להמריא ברוח של 15 קמ"ש מקסימום. לטייס בדרגה 2 מותר להמריא ברוח של עד 20 קמ"ש בהרים ו- 28 קמ"ש ברכס.

תעזבו אתרים - אנחנון צריכים גוררים!

חברה, מי שעוקב אחר דפי הפורום יודע שאני לא עצלן ונוסע לצפון כל שבוע לטוס - אבל לאחרונה, ובעקבות מספר דיווחים של חברים שביקרו בחו"ל וטסו שם, לעניות דעתי (מקרקעית דרגה 1 - 30 טיסות שלי) - המענה הגדול לכל צריכנו הוא אתר גרירה באיזור המרכז (ויש לי כמה רעיונות היכן..). תחשבו על זה: קמים ב-9 בבוקר, שותים קפה. נוסעים 20 דק' לאיזור כפרי ירוק ונעים בשיפולי גוש דן. עולים על הציוד ונרכסים לציוד הגרירה. ותוך דקות ספורות אתה בגובה של 400 מ', סיבוב נוסף ואתה מגיע ל-800מ' ומשם אתה יוצא לטיסה או סתם גלישה עצלה ואיטית לקרקע לסיבוב נוסף, ממש ליד "אתר" ההמראה. לא הייתם משלמים נגיד 100 ש"ח על זה? התחשיב הכלכלי של טיסות גובה הוא פשוט מאוד (מנסיון אישי שלי - בטח לאחרים יש תעריף שונה): 300-400 ק"מ מרחק נסיעה כולל (הלוך ושוב) ו-4 שעות נסיעה לאתרי הצפון - 750 ש"ח להוצאות רכב (לפי 1.5 ש"ח לק"מ) מס' טיסות ממוצע: 1.5 עלות לטיסה: 500 ש"ח. גם אם אתם חולקים אוטו, העלות יורדת ל-250 ש"ח. שלא לדבר על הזמן האבוד והסיכון לתאונה בדרך או סתם לחטוף רפורט
. נו, מי מרים את הכפפה? עגור? שמים? מדריך בלתי משויך? משה

ArieJ

New member
אזור המרכז הנו ctr אחד ענק

משה, אינני יודע איפה חשקה נפשך להיגגר במרכז. לצאת מ-400 ל-800? לאן שלא תפנה תתקל בנתיבי תעופה לרוב. קבל: צפון- בקו שפיים מזרחה, ממזרח-קו אלקנה ודרומה לבית שמש, מדרום-דרומה לאשדוד (חצור), וממערב- הכחול הגדול ז"א הים. בכל המרכז הזה יש כמה וכמה בבסיסים של ח"א, שדה תעופה בינלאומי אחד ועוד 2 שדות אזרחיים. התמזל מזלי ויצא לי לבקר במגדל הפיקוח של נתב"ג בקיץ האחרון. את הלא מתאר לעצמך כמה עבודה יש לחברה האלו, ולא רק עם המטוסים שמגיעים מחו"ל, יש המון תנועה אווירית במרכז!!! כעט לאחר סקירה קצרה של המעופפים מברזל ונתיביהם אתה יכול להבין מדוע עליך לשלם על הדלק ולנסוע לדרום או לצפון. הצעות יעול? עשה כמוני עבור דירה צפונה, גם איכות חיים וגם 0 שקלים לטיסה. ושתמצא עבודה תמיד ליד אתר רחיפה, הבנת? ביי אריה

אינני מתיימר להכיר את כל ההגבלים

רבל אני משער לעצמי שעדיין יש בועות בתוך השטח הגדול שמאפשרות פעילות במגבלות מסוימות. המקום שעליו חשבתי במקור היה השדות של קיבוץ עינת שנמצאים ממערב וממזרח לקיבוץ. הם נמצאים רחוקים יותר מ-8 ק"מ שדרושים מנתב"ג. אינני מכיר את כל ההגבלים אבל אני כידוע לך, "מי שמחפש בשוף מוצא".. ולגבי עבודה, אין ידעת שאני מחפש?
נ.ב. אתה בא מחר או מחורתיים? משה

ArieJ

New member
צר לי לאכזב אותך

סירקין הנו צומת אווירית למסלול ממזרח-מערב, מצפון ומדרום, קיבוץ עינת יושב על הקו הזה. כדי לך להציץ במפת נתיבי הטיסה. ובלי קשר, לעשות את הקורס הבא. צר לי לאכזב אותך 2: בימים ג, ד אני עובד, אז זה לא מחר ולא מחרתיים, ימי חמיזי כלל זה בא בחשבון. ואיך אני יודע זאתה מחפש? א. כי היום כולם מחפשים. ב. אני מכיר אותך קצת יותר ממה שאתה יודע, כניראה. בכל אופן, בהצלחה. אריה

למעלה