רחוק מהאמא

mazal4

New member
רחוק מהאמא

גדלתי בלי אמי הביולוגית והלן סיפורי: שמי מזל ואני גדלתי במשפחה אומנת מגיל 3. לפני כן גדלתי במעון לילדים בחיפה, לא זכור לי כלום מאותה התקופה, זכור לי בערך מגיל 6 כמה דברים שקרו לי בחיים, למשל בגיל 6 הגיעה האם הביולוגית לביקור, שאני בכלל לא רציתי לראות אותה, והעדפתי להאמין שהאמא האומנת היא האמא שלי, כל הזמן הכנסתי לי לראש זאת האמא שלך, תשכחי מאותה אמא, היא לא אמא שלך, חלפו מאז הרבה שנים ולא ראיתי יותר את האמא הביולוגית, אבל בראשי עברו המון מחשבות של למה ? מה קרה ? לא היה לי עם מי לדבר על התחושות האלה, בגרתי אני בעצמי, והבנתי כן האמא שכחה שיש לה בת, וכך המשכתי לגדול ולגדול ולהפוך לאדם בוגר עם מחשבות על החיים בצורה אחרת, בערך בגיל 20 החלטתי שאני חייבת לדעת מה קרה בעצם ? מדוע לא גרתי במשפחה הביולוגית, למרות שאפילו לא רציתי לגור בה ולשמוע עליה, אבל לאט לאט מידע אחר מידע קיבלתי תמונה מלאה על החיים שלי, ופרצתי בבכי, כי אמרתי, יש מי ששמר עלי ונתן לי חיים טובים, ואילו לאחי היו חיים כל כך קשים, אני לא מרחמת על אף אחד, אפילו לא על האמא הביולוגית, הבנתי די דברים בחיים, והכי חשוב הגעתי למסקנה הכי טובה, שהיה לי מזל (כשמי) בחיים האלה, נפלתי לאנשים טובים, שגידלו אותי בחום ואהבה, ואף פעם לא קיטרו, היו איתי בכל שלב בחיים ואפילו חיתנו אותי. ביקשתי מאד מהמשפחה האומנת להמשיך להיות איתי בקשר גם אחרי החתונה, אמרתי להם שאין לי אף אחד מלבדיהם, הם שמחו להיות הסבא והסבתא של ילדי, אבל לי היה עצוב שבאמת הם לא היו הסבא והסבתא שלהם, לעת זיקנה של המשפחה הביולוגית הרגשתי עד כמה אני חייבת למשפחה הזו, והרגשתי עד כמה המשפחה אפילו מנצלת את המצוקה שלי, ותמיד ביקשה שאעזור להם, אם זה בתרופות, ואם זה בקריאת מכתבים, בנק, תמיד עשיתי זאת בשמחה, אהבתי אותם מאד, אבא האומן נפטר והאמא נשארה לבד בביתה, יום יום הלכתי לבקר אותה, היו ימים שהייתי חולה או אחד מילדי, והעדפתי להגיע אפילו חולה אליה, הרגשתי שאני לא יכולה לא ללכת אליה, אני הייתי קטנה והיא נתנה לי הכל, עכשיו תורי, אני באיזה שהוא שלב אפילו נשברתי אבל לא הראתי זאת לאף אחד, אמא האומנת היתה הכל בשבילי, בימיה האחרונים, בכיתי כי לא רציתי להפרד ממנה, היא היתה חזקה ונפרדה ממני, וביקשה שלא אבכה, והיא שמחה שגידלה אותי, ושיש לי ילדים, ושאני לא לבד וזה נורא ריגש אותי. היו לי בחיים הרבה תהפוכות אבל לאט לאט יצאתי מהם בעזרת אנשי מקצוע שעזרו לי להבין ולהמשיך הלאה, היום אם הייתי מחזירה את הגלגל לאחור הייתי מבקשת את אותם החיים במשפחה האומנת, אבל עם יותר חכמה, כילדה להודות למשפחה הזו יום ביומו על שגרתי שם.

היי מזל!

טוב לראות אותך פה שוב! עבר המון זמן מאז ביקורך האחרון, אז ברוכה השבה! הסיפור שלך מרתק ומרגש. הוא ממחיש לנו שוב שאובדן הוא לא רק מוות, במקרה שלך מדובר בנטישה, וזה כואב מאוד. למזלך, אכן 'נפלת' טוב למשפחה שאהבת, וגם אם כילדה לא ידעת להגיד כל יום תודה [לילדים עדיין את הבשלות והבגרות להבין את כל מה שקורה להם], הרי שלשמחתך הייתה לך האפשרות לגמול להם בבוא היום. אגב, האם יצא לך להיפגש עם אמך הביולוגית במסגרת מסע הבירורים שסיפרת עליו? את מוזמנת להישאר, ונשמח לשמוע ממך עוד, סקאלי

mazal4

New member
היי סקאלי

כן יצא לי לפגוש אותה לפני 4 שנים, אני לא ממהרת לפגוש אותה שוב, למרות שבתוך תוכי אני יודעת שאני חייבת גם לה הרבה, כי בסך הכל היא רצתה לעזור לי ולא רצתה שאגדול בבית לא טוב. הפגישה היתה מאד קרה, לא יכולתי להסתכל עליה בפנים, היום אני לא זוכרת איך היא נראית, כמה שאתאמץ אני לא יכולה לראות אותה במחשבות. אולי עוד אפגוש אותה מי יודע ?????

אני מניחה

שגם עם האחים הביולוגיים אין לך קשר? האם יש לך אחים מהמשפחה האומנת?

mazal4

New member
כן יש שני אחים

מהמשפחה האומנת, אין לי קשר חם איתם, הקשר היחיד שהיה לנו שההורים האומנים היו חיים, וזה חבל מאד, אני לא רוצה להיות רק אני בקשר איתם רוצה שגם הם יהיו בקשר איתי, אבל בגלל שהם לא יוזמים קשר, גם אני לא יוזמת, הבנתי שהם לא רואים בי כאחותם, אני לא כועסת בכלל, בסך הכל אני מבינה אותם, כי חלק מהאהבה שהם היו צריכים לקבל, אני קיבלתי, אני בטוחה שההורים שלהם אהבו אותי בדיוק אותו הדבר כמו שאהבו אותם, וגם הם שידרו אהבה רבה אלי, אבל זה נפסק, כל אחד עסוק בבית שלו עם הילדים שלו, אין דבר, אני אוהבת אותם מאד, ובטוחה שאם אי פעם יזדקקו לי האחים, תמיד אעמוד לרשותם. אוסיף שביום שלקחו אותי מהמעון המשפחה, האחות הגדולה רצה לקנות לי שוקולד וכל מיני דברים, והאח גם כן שמח אבל ביקש אח ולא אחות, ואז המשפחה האומנת מטוב לבה לקחה עוד ילד למשפחה, אבל לא החזירה אותי, איזה אנשים, כל הכבוד !!! אני לא יודעת אם הייתי עושה זאת.

Ofra m

New member
היי מזל וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

לדעתי האמא שגידלה אותך זו האמא האמיתית ולכן זה כל כך ברור שאת מתאבלת עליה, שכן היא היתה הכל בשבילך, לפי מה שאת מספרת את עברת נטישה פעם אחת מהאמא הביולוגית וכעת פרידה כואבת אפילו יותר מהאמא שלא היתה ביולוגית אבל לדעתי היא היא שנטעה בך את מה שאת הינך. מקווה שצליחי להתמודד ומאחלת לך רק טוב עופרה.

gitta

New member
תמשיכי להיות חזקה ../images/Emo24.gif

מאחלת לך שיהיו לך חיים טובים ושתדעי להפיק את המיטב ממה שכן זכית לקבל. כמו כן מקווה שתשחררי את הזכרונות הקשים כדי שהמשך המסע שלך יהיה יותר קל בעתיד.

שלום מזל ../images/Emo140.gif

מרגש - אכן במובן מסויים התמזל מזלך...והגעת למשפחה אוהבת שגידלה אותך ולמעשה נתנה לך בית ומשפחה. משפחות אומנות לעיתים אף מוצלחות יותר ממשפחה ביולוגית וכמו שהבנתי משפחתך היא דוגמא לכך. את מצטערת על כך שלא הודית כילדה, אבל כילדים איננו יודעים בד"כ להעריך ולומדים לעשות זאת רק בדיעבד ולפי מה שהבנתי מסיפורך, הרי שטיפלת בהורייך (האומנים) ועשית כמיטב יכולתך לעת זקנתם...כמו שזה נראה מסיפורך הורייך הצליחו לגדל בת נפלאה. מחזקת אותך והמשיכי לשתף אותנו ככל שיתאים לך.

libi4

New member
אמא מגדלת זו האמא האמיתית../images/Emo20.gif

היי מזל כבת מאומצת אני חושבת באופן כללי שקשר דם הוא חשוב אבל אמא...זו מי שמגדלת,שמלטפת,שמאכילה,שמחתילה,שמנשקת,שדואגת והרשימה לא תיגמר לעולם... אמא אמיתית היא האמא הזו...שתמיד נמצאת... לא צריך קשר דם צריך קשר עין,הדבר שאנו גדלים אליו,הבית החום האהבה הקרבה והאיכפתיות.... אימי היקרה היא שגידלה אותי...ולא יכולתי ליפול יותר טוב אלא עליה....היא שחיכתה כל כך הרבה שנים לילד ואני שנולדתי לבחורה רווקה שהרתה לגבר נשוי ולא יכלה לגדל אותי ומסרה אותי לאימוץ...הגעתי למשפחתי בגיל 10 ימים ועד לגיל 28 בדיוק...בדיוק ביום ההולדת אמא החזירה את נשמתה לקב"ה ביסורים רבים...וזהו....אפשר להסתכל על זה כמתנה שאני קיבלתי ואף היא והלוואי שאמשיך להסתכל על זה כך.... אובדן אם הוא דבר שלא ניתן להתגבר עליו....בשום מצב.... מאחלת לכולנו כוח רב להמשיך ..... כל כך עצובה!

מיקימק

New member
איזה סיפור

שמחה בשבילך שהגעת למשפחה נהדרת. כמו שכבר נאמר כאן, הכי חשוב זה איפה גדלת.

למעלה