רחוב הולנדי

estelina

New member
רחוב הולנדי

שלום, אני עברתי לגור ברחוב קטן מאוד (חמישה בינינים) הרחוב מרוצף ויש בו חניה מקורה וגם חניה רגילה. מכוניות נכנסות ויוצאות . ברחוב גם משחקים ילדים עם כדור וגם נוסעים על אופניים. מדובר בילדים קטנים עד גיל 8 . לי יש מכונית ואני מאוד מפחדת לראות את הילדים משחקים ברחוב ונוסעים על האופניים . הפחד שלי נובע לא רק שאני יכולה לפגוע אלא גם שאנשים אחרים יכולים לעשות זאת. מצד ההורים , חד וחלק הילדים ימשיכו לשחק ברחוב הזה. האם מישהו מכם יודע מהי ההגדרה לרחוב הולנדי והאם הוא מקום שמיועד גם למשחקים של הילדים ? תודה מראש אסטלינה

הגדרת רחוב משולב

רחוב הולנדי הוא "רחוב משולב" לפי הגדרת רחוב משולב בתקנות התעבורה: "רחוב משולב" - דרך המיועדת למשחקי ילדים, להולכי רגל ולרכב ואשר בכניסה אליה הוצב תמרור המורה על רחוב משולב; 31. (ב) הנוהג ברכב ברחוב משולב יאפשר להולכי רגל ולילדים המשחקים בו את פעילותם ולא ימשיך בנסיעה אלא אם כן הבטיח שנסיעתו לא תסכן אותם. אני מבין את דאגתך והיא חיונית ובריאה. הרחוב אכן מיועד למשחקי הילדים ועליך לנקוט זהירות מירבית בנסיעה באזור.

estelina

New member
קודם כל המון תודה

דומני שאין תמרור המורה על רחוב משולב , אז מה זה אומר? אני מאוד מבולבלת. לא מעט אנשים כאן נוסעים מהר . תודה אסטלינה

estelina

New member
התמרור שהבאת לא קיים

האמת שלא קיים שום תמרור. אני אמשיך לנסוע לאט בכביש . היות שאין שיתוף פעולה מצד ההורים של הילדים , במיוחד ש200 מטר מהרחוב הזה יש מגרש משחקים גדול ומגודר , אין לי יותר מה לעשות. חבל מאוד המון תודה אסטלינה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בכל מקרה

החוק אומר שיש לנהוג (בנוסף לכל ההיתרים וההגבלות) בהתאם לתנאי הדרך, גם אם אין תמרורים. במידה ונראה לך שבמקרים רבים נוהגים שם בצורה העלולה לסכן חיים ראוי שתפני לרשות המקומית שיסדירו את העניין, ולא תמיד די בתמרור אלא לעיתים יש גם צורך במכשולים (למשל אדניות שיקשו על תנועה מהירה)

creth11

New member
לא תמרור קובע את הבטיחות אלה הנהג

כך שלמרות שניתן אולי להסדיר את עיניין התימרור, אבל לא זה יקבע את בטיחות הילדים אלה היתנהגות הנהגים. ממילא גם אם יהיו כל התמרורים האפשריים במקום אף אחד לא יגיע לאכוף אותם באמת, זו המציאות. עדיף הסברה, אם זה רחוב כלכך קטן סביר שכמות הנוהגים בעיקר בחוסר היתחשבות היא קטנה ועדיף להידבר איתם. ולא להמתין לישועה מיסתורית שלא תגיע לצערינו.

דאגתך חשובה וחיונית

קראתי את דברייך וגם את התגובות. לצערנו נהגים רבים לא מייחסים חשיבות לנושא הזהירות בדרכים (אלא כאשר זה קשור בהם) והתנהגותם מתבטאת בנהיגה מהירה וחסרת אחריות גם במקומות בהם מחוייבת נהיגה אחראית יותר מאשר בכל מקום אחר. אני מציע לך לפעול בשתי דרכים : 1. לפנות לרשות המקומית לגבי התקנת תמרורים, אדניות וכד' להאטת התנועה. כמו כן לבקש מהרשות לפנות בכתב לתושבים לגבי הגברת הזהירות במקום, אפשר להעביר את המסר גם דרך בית הספר שבמקום. 2. לפנות לתושבים במכתב מטעם עצמך בנושא. אני בהחלט מוכן לסייע לך בנדון. כמו כן אני פעיל בעמותת "אנשים באדום" ויתכן שנוכל לבוא להרצות בפני התושבים בנושא זהירות בדרכים, תאונות דוחות תנועה וכד'. אני מצרף פרטים על העמותה ופעילויותיה. את מוזמנת לפנות אלי ישירות למייל שלי.

יצחקיי

New member
רחוב הולנדי

חד משמעית לא. כל עוד הוא נקרא רחוב אין המקום מיועד למשחקים לא לילדים ולא מבוגרים במקום המיועד למשחקים לילדים צריך שיוצב שלט המורה על כך ומזהיר את הנהגים

be_roo

New member
חד משמעית כן, אלא אם תקנות התעבורה לא

נחשבות בעיניך: "רחוב משולב" - דרך המיועדת למשחקי ילדים, להולכי רגל ולרכב ואשר בכניסה אליה הוצב תמרור המורה על רחוב משולב; "

יצחקיי

New member
אם יש שלט כמובן אין ויכוח אבל אנחנו ...

אני והגיברת אומרים שברחובות שלנו למשל אין שלט כזה ולכן בהיעדר שלט כזה הוא רחוב רגיל לכל דבר וענין חג שמח

למעלה