"רזו - ומצאו אהבה"

Blue Rose

New member
"רזו - ומצאו אהבה"

טוב נו...YNET ידועים בחוסר הטאקט...ואפילו הם הוסיפו- העלו את הביטחון ומצאו אהבה...

אז בקישור מסופר עוד סיפור דיאטות...הפעם של זוג אחיות, שהיו יפות לפני הדיאטה ויפות גם אחריה...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4252699,00.html

אחסוך לכם את הכניסה לקישור ואגיע לסיבה ששמתי אותו...

כל כך הרבה מקשרים רזון עם ביטחון...כאילו שלכל הרזים יש ביטחון...ולשמנים לא...
כל כך הרבה מקשרים אהבה עם רזון...כאילו שכל הרזים מאוהבים...והשמנים לא...

אני בכלל לא אדבר על בריאות...זה כאילו שאין רזים חולים בעולם ושאין שמן בריא...

מה גורם לאמונות העמוקות האלו שטבועות בכל כך הרבה אנשים... שמנים כרזים? ...החובה להרגיש אומלל, שלא יאהבו אותך, שתהיה חולה (אם אתה לא כבר חולה) רק בגלל המשקל? יש לי הרגשה שלפעמים אנחנו מתאימים את עצמנו למה שאומרים לנו שצריך להיות...

מה אתם אומרים?

רוזי! העייפה!

החלק הכואב

זה שמלמדים אנשים להאמין בשקר. להאמין בשקר שמספרים להם, על עצמם. שקר שאומר שאם את\ה שמן\ה לא יאהבו אותך, ואת\ה אפילו אולי לא ראוי\ה בכלל לאהבה כפי שאת\ה. שאתה כשמן בלתי אהיב במהותך.

אבל חוץ מזה שזה שקר גמור ושזה נורא שמשקרים ככה לבני אדם בפנים ומחנכים אותם להאמין שהשקר הזה הוא האמת לאמיתה, יש לפעמים דבר יותר גרוע מזה. וזה לגלות ששיקרו לך. לגלות כמה שנים ביזבזת בלהאמין לכל מה שאמרו לך, שלעולם לא תמצא אהבה וכמה דברים פיספסת בגלל זה וכמה סחבת על עצמך באמונה הזו וכל זה סתם, ממש סתם ולחינם.
לכן אני תמיד אומרת שצריך לתפוס אותם כשהם עוד קטנים. צריך להגיע לאנשים בגיל כמה שיותר צעיר ולהגיד להם "תשמעו מה שאומרים או משדרים לכם פשוט לא נכון", כי ככל שהזמן עובר זה נעשה יותר קשה להשתחרר מהמחשבות האלה והמחיר על השחרור מהמחשבות אלה גדל.

כרגיל - התשובה מורכבת...

כי מצד אחד - ברור שזו פרסומת לעוד גוף בתעשיית ההרזיה, ולתעשיה כולה יש אינטרס שנקשר שומן ללוזריות - ורזון לאושר. כי אם את חלילה לא אומללה וספוגת שנאה עצמית בגלל שאת לא נראית מכו דוגמנית, אז למה שבכלל תפני לגופים הללו?

אבל מצד שני, לתהליך כמו דיאטה יש נטיה להעלות את הבטחון העצמי לא בגלל ה"לפני" וה"אחרי", אלא כי ההצלחה בהתמודדות בתהליך היא זו שמעלה את הבטחון. זה כמו שאת תלכי ללמוד קורס או תואר קשים, ותצליחי לסיים אותם בהצלחה - אז נכון שיש לך עכשיו חתיכת נייר ביד שמעידה על איזושהי הסמכה, אבל ההתמודדות עם הלימודים עזרה לך להבין שיש לך כישורים לעמוד בלחצים וכו', וזה תרם את רוב העליה בבטחון העצמי.

ועוד משהו: אני הכרתי בחיים שתי בחורות רזות שלא הצליחו למצוא בני זוג עד לפחות אמצע שנות השלושים שלהן. באחת מהן קינאתי, אבל לא בגלל הגזרה - אלא בגלל שהיא הצליחה להרגיש טוב עם עצמה גם בתור "חריגה" ונהנתה מהחיים שלה (היא למשל היתה מסוגלת לעבוד בעבודות זמניות כדי לממן טיולים למזרח הרחוק ולהתפטר כשהיא חסכה מספיק). השניה היתה מישהי שעבדתי איתה במקום העבודה הנוכחי - והיה די ברור שהיא משתמשת ברזון כדי "להתנשא" מעלי, למרות שאני הייתי הרבה יתר מוצלחת מקצועית, חברתית או מבחינת עצמאות של להתגורר לבד מחוץ לבית ההורים (היא יצאה מהבית שלהם רק באמצע שנות השלושים שלה). כך שדי ברור לי שהרזיה לא תשיג לי כלום בחיים חוץ ממספר על מכשיר חסר משמעות - ושיש לי בחיים הרבה דברים טובים שלא קשורים למכשיר הזה.

עלמה88

New member
וזו לדעתי הבעיה

הקישור בין רזון לאהבה/הצלחה/ביטחון עצמי ...

ההבדל בין דיאטה ולימודים הוא שלא כולם נועדו להיות רזים והוכח מחקרית שהגוף מתנגד (ביולוגית) לירידה במשקל.
האמונה שהכניסו לנו שיש לנו השפעה על המשקל, אבל אין לנו השפעה על גובה או גודל הרגל, היא הבעיה.
ניסיון לרזות מועד מראש לכישלון. אין קשר בין הרזיה לכוח רצון.
ההצלחה הזמנית מעלה את הביטחון ומה עושה הכישלון שמגיע אחריו?
(אני מפרידה את ההרזיה מהרגלי אכילה בריאים וחיים פעילים התורמים לבריאות, אך לא בהכרח להרזיה)

האמנות האלה מפרנסות את תעשיית הרזון, את תעשיית האופנה, את תעשיית היופי וגם את תעשיית המזון
את המחיר של הפרסומות האלו משלמים הרבה יחידים

בעיני חלק מאורח חיים בריא...

זו גם בריאות פסיכולוגית - ובריאות פסיכולוגית היא גם להבין שצריך לקחת את המספר על המשקל בפרופורציות נכונות. אני גם חושבת שדיאטה שמטפלת רק במספר שמופיע על המשקל ולא בתחושות הרעות שהתלוו למשקל לעולם לא תעבוד לאורך זמן.

עלמה88

New member
בעיני שיא ההצלחה זה להניח למשקל

להבין שלמספר אין משמעות לא לגבי בריאות, לא לגבי ערך, בטחון עצמי, בודאי הוא אינו קשור לאהבה

אן שפר

New member
ועוד איך יש משמעות לגבי בריאות

אנשים בעלי עודף משקל הם ברמת סיכון גבוהה יותר למחלות לב וכלי דם, סוכרת ועוד. לא יעזור כמה תנסו לטאטא זאת מתחת לשטיח, אלו עובדות.

עלמה88

New member
לא מדוייק

בדיקות דם הן שנותנות את המידע לגבי הבריאות
המשקל הוא מנבא נוח אך מאוד לא מדוייק, בודאי כשמדובר בעודף משקל קל עד בינוני
יש אנשים שמנים בריאים כמו שיש אנשים רזים חולים
מחקרים מראים שאנשים םעילים עם עודף משקל קל בריאים יותר מאנשים רזים שאינם פעילים
אז כדי להיות בריאים לא חייבים להיות רזים, חייבים לאכול בריא ולהניע את הגוף
אגב, עובדות, אלה עובדות ניושנות במקרה הטוב, במקרה הרע אלה סתם מיתוסים, שאינם מגובים במחקרים

אן שפר

New member
תרצו או לא תרצו...

השמנת יתר גורמת למחלות, גם אם תתכחשו לזה מכאן ועד למלכות
השמיים. להיות בת יענה ולהתעלם מכך, זו לא חוכמה וגם לא גבורה מי יודע מה.

את טועה...

קודם כל, אם מאמינים לממסד הרפואי - אז השמנה לא גורמת למחלות אלא מגבירה סיכון למחלות.

בנוסף, איך את יודעת שההשמנה היא זו שגורמת למחלות ולא למשל אורח חיים לא בריא?

גליוש 450

New member
גם מוצרי חלב

מגבירים אפשרות לליחה ושלל מחלות ריאות וגרון.
את לא שותה ואוכלת מוצרי חלב?

dify

New member
למה לפעמים?

אנחנו חיים בשטיפת מוח מתמדת
שעומד מאחוריה אינטרס כלכלי מובהק
ומשקל זה יופי של נושא להפעיל בו את ההמונים, לכל אחד יש משקל ומשקל רואים. ומי שחלילה המראה לא מפריע לו, מוסיפים עוד הפחדות בענייני בריאות ואהבה, העיקר שתרצי להוציא כסף כדי לתקן את המצב או כדי לשפר את מצב רוחך המסכן כתוצאה מהמצב.
לא סתם השוק הזה מגלגל מילארדים (באופן ישיר ועוד הרבה מילארדים באופן עקיף).

פעם הדת היתה שולטת באנשים והכומר יחד עם הזכוכיות הצבעוניות היו מפחידים את ההמונים בגיהנום ושולטים בהם בעזרת השאיפה לגן עדן. היום קוראים לזה במילים אחרות, אבל אם תחשבו על זה טוב, זה ב-ד-י-ו-ק אותו תוכן, רק האמצעים השתנו, אבל המטרה אותה מטרה- שליטה בהמונים.

לא קל לצאת משטיפת המוח הזו שנמצאת בכל מקום, לא ניתן לצאת לרחוב בלי להתקל בפרסומת, כתבה, סוכן סוצילאזציה שלא מבין שהוא משרת את האח הגדול. דורש עבודה אבל אפשרי. יש אנשים שהצליחו להשתחרר מהקתוליות, יש אנשים שהצליחו להשתחרר מאחיזת הדת, אלו תהליכים, שקורים לאט, מעטים שמתרבים. גם המקום הזה אחד מהם, מי שנמצא פה כבר החל לערער בסמכות של האח הגדול על חיי ועל קביעותיו הנחרצות.

polegra

New member
אני לא חושבת שזה קשור לטאקט וכן יש בזה מן האמ

ת.
לא , אני לא חושבת שצריך לרזות על מנת למצוא אהבה.
אני חושבת שצריך למצוא אהבה עצמית ומשם קל יותר למצוא או לקבל אהבה של אחרים.
נכון , אני מתאתי אהבה במשקל גבוהה בלי קשר לאהבה עצמית אבל היה לי מאוד קשה לקבל את זה להבין את זה ולהתמסר לזה באמת.

מי שמרגיש לא בנוח עם הגוף שלו, עם עצמו נוטה לצאת פחות מהבית. יותר להתבודד, לא לתת לאנשים להתקרב. תמיד לחשוד במניעים זרים ולא להבין שפשוט מגיע לו שיקבלו אותוויאהבו אותו

אני לא יודעת מה בא קודם הביצה או התרנגולת וברור לי שלתרבות השפע שלנו יש כל כך הרבה מינוסים שזה מחרדים אבל , בעולמנו אנו מושפעים ומשפיעים כאחד ואנחנו משליכים על הסביבה את כל מה שאנחנו חושבים על עצמנו אין מנוס מזה

אז הן רזו קיבלתו את עצמן יותר ומכאן כי למצוא אהבה היה להן קל יותר.

אנחנו בונים את הבטחון העצמי שלנו מי על יכולת אינטלקטואלית מי על מראה ומי על כישרון כזה או אחר. ברגע שאתה עסוק במינוסים שלך (לדעתך העצמית הלא אובייקטיבית כמובן) קשה לך לשדר בטחון ולהאמין בו בלבד שלם

לא מזמן הייתה פה הודעה ממש לפני כמה ימים בנושא...וזה לא משנה אם אתה שוקל 70 קילו או 200 קילו.

יש לנו יותר מידי זמן פנוי לנבור בנפש שלנו וליצור עכבות במקום לחיות באמת

טלי

sharoni 4

New member
תגובה יפה ונכונה

המשפט שלך;''הן רזו קיבלתו את עצמן יותר ומכאן כי למצוא אהבה היה להן קל יותר'' - חזק ביותר ומתמצת את העניין

אן שפר

New member
זה לא בדיוק כך

משיכה ראשונית לפחות, מתבססת על מראה חיצוני, בין אם אנו רוצים בכך, או מרוצים מכך ובין אם לא. לא מדובר רק על משקל כמובן אלא על מכלול מרכיבים.

polegra

New member
ומשהו מעבר לזה מתבסס על המכלול כולו

אני אישית לא חושבת שיצא לי לצאת עם חובב שמנות
יצאתי עם מי שהכיר אותי וכן לרוב במעגל חברים או דרך האינטרנט שהתרשמו קודם ממני האדם והמראה לא הפריע
גם היום אני מנהלת זוגיות ארוכה עם גבר שלא חובב שמנות, הוא חובב ואוהב אותי עם כל המשקל העודף הנכבד שלי

טלי

מראה חיצוני מאוד מכריע

ונותן טון לרושם הראשוני שאדם מקבל עלייך - אבל זה לא הדבר היחיד שקובע ואדם לא שטחי לגמרי יצליח להתגבר על המראה ולהתרשם מתכונות אחרות ולהכריע עם עצמו מה יותר חשוב לו וממה הוא מוכן להתעלם
אני זוכרת לחיוב גבר שכשנפרדתי ממנו אמר לי "בהתחלה לא ידעתי אם לצאת איתך כי את שמנה, אבל היית כל כך חמודה שהייתי חייב לצאת איתך". ולמרות שהוא אמר את זה ממקום של לפגוע בי, אני דווקא נורא הוחמאתי לדעת שיש לי אופי ששווה בשבילו להשאר, אפילו שאני לא מושלמת חיצונית

solee

New member
עניין של ביטחון,

הכל עניין של ביטחון עצמי ושל מה שאנחנו משדרים. זה נאמר לא פעם ולא פעמיים.
הרבה פעמים עולה הביטחון העצמי בעקבות ירידה במשקל. ככה שבעקיפין - ניתן לומר כי הם רזו ומצאו בעקבות זאת אהבה.

לא רואה בזה שום דבר פסול. חוץ מעניין הפרסום, אבל לא בזה עסקנו.

למואל א

New member
LOL אני דוגמא מצוינת לשילוב של רזון

עם בעיות רבות..

מה שכן אין לי בעיות פיזיות, בניגוד לחבר שמן שיש לו בעיות וקרובת משפחה שגם יש לה השמנת יתר - ואגב זה בכלל לא מופיע בבדיקות הדם כך שזה גם לא גורם לה למחלות.

אני לא יודע אם עשו מחקר כזה, אבל מעניין לבדוק: כמה מהמתאבדים והסובלים מדיכאון שמנים וכמה רזים, או אם זה משנה בכלל.
אכילה, כמו סמים, ושאר התמכרויות, באה מבעיות נפשיות וכשזה מופרז אז יש יותר בעיות, כרגיל.
אלא שהתמכרויות לדברים כמו פורנו, הימורים, או סמים קלים, לא רואים כלפי חוץ, לעומת זאת השמנה ישר כולם רואים, לא ניתן להסתיר, לכן זה מקבל הד כ"כ חזק.
אצלי זה הפוך, אני כמעט לא לובש מכנסיים קצרים בחוץ כי אני מאוד רזה, ואז אני מרגיש חלש יותר, אבל אני מסכים שמבחינת החברה זה פחות "גרוע" מאשר המצב ההפוך אם הייתי יותר מדי שמן.

הבעיות שתיארת, שאנחנו מתאימים את עצמנו למה שאומרים לנו, אלו בעיות אצל הרבה אנשים, בלי קשר דווקא להשמנה, זה מוכיח שאין באמת קשר אם אני עומד בציפיות של החברה ליכולות שלי ולאושר שלי, אבל! יש קשר גדול אם זה משפיע עלי בקבלה למקומות עבודה ובכלל הזדמנויות בחיים, ז"א אני לא מרגיש לא טוב או באמת חלש וחסר יכולת בגלל הרזון עצמו, אלא בגלל שזה גורם לי להיתפס ככה בחברה, ובמקרה הרע חושבים שמדובר בנרקומן

אז אם מישהי שמנה ויש לה אהבה, או היא מעוניינת במישהו שהיא יודעת שהוא אוהב מלאות, ויש לה פרנסה ואת הדברים הבסיסיים, והיא בריאה אז אין סיבה להרגיש לא טוב או להשתנות, אבל ברוב המקרים אני חושב שזה כן אובייקטיבי, כמו גם עם צבע עור ומוצא, אם 2,000 התייחסו אל היהודים בצורה שונה במשך המון שנים רק כי הם יהודים, אז זה גרם להשלכות חזקות לטוב ולרע של האופי היהודי (זה לא סתם שכ"כ הרבה יהודים עשירים ובעמדות מפתח)
אז זה גם נכון למקרים פרטיים של אנשים שחיים בחברה מסוימת

למעלה