רזולצית מסך

giladba

New member
רזולצית מסך

ברשותי מחשב IBM T61 חדש שהגיע עם מסך רחב, רזולצית המסך המקורית שלו מאוד קטנה 1440x900, כשאני מעוניין לשנות קצת את הרזלוציה ולהגדילה אפילו במעט ל- 1360x768 המסך הופך אכן לגדול יותר אך יש איבוד משמעותי באיכות. שיחקתי עם הגדרות כרטיס המסך ולא מצאתי כל מענה. האם למישהו פתרו להגדלת הרזולוציה בלי לפגוע באיכות? תודה,

LiranTheWizard

New member
זו תופעה מוכרת. זה קורה גם במסכי LCD

של מחשבים נייחים. לכל מסך יש את הרזולוציה הטבעית שלו (Native Resolution) שאותה קבע היצרן ובה התצוגה הראית במיטבה. כל ניסיון לשחק עם זה יביא לעיוות התמונה המתקבלת. סתם דוגמה: במסך LCD בגודל 19" רזולוציה של 1024X768 לא תיראה טוב והכל יהיה די מתוח. לעומת זאת, במסך בגודל 17" הרוזולוציה נראית ממש יפה ולא תחשוב שאין לך מספיק שטח במסך. מסכי 19" עובדים ברזולוציה של 1280X1024, כאשר מסכי 15.4" של ניידים (מסך 15" רחב) מציגים 1280 פיקסלים לרוחב ו-800 לאורך, כלומר מדובר במסך קצר יותר ממסך 19" למחשב נייח. לכן, הכתב קטן יותר כדי לספק יותר "נדל"ן" למסך. שינוי הרזולוציה יגרור מתיחה של כל הפריטים על המסך והם לא ייראו טוב. מסך שמלכתחילה יועד לרמת הפרדה מסויימת לא יוכל להציג איכות זהה ברמת הפרדה אחרת (רזולוציה) לא הוא לא יועד במקור ולכן חשוב, כאשר קונים מסך/מחשב נייד לבחון טוב טוב מה הגודל האופטמילי עבורנו. אני לדוגמה יכול לקרוא טקסט ברמת ההפרדה גבוהה של 1920X1200 אבל זה לא תענוג גדול. האותיות "לא יפות". ברזולוציה של 1024X768, הכתב מאוד יפה ויותר נעים לקרוא מהמסך. זו הסיבה שאם הייתי קונה היום מחשב נייד, ייתכן מאוד כי הייתי הולך על מסך רגיל ביחס של 4:3 ולא 16:9 כמו ברחבים. עד היום אני לא משוכנע שהתצוגה אצלי טובה מדי (Latitude D531) - ולא רק בדגם הזה אלא בכל מסך רחב שהוא.

bar666xp

New member
האמת היא שאתה יכול לכפות עליו רזולוציות...

שלכאורה לא ניתמכות {במקרה והן לא ניתמכות}... ע"י הגדרות בדרייבר של הכ.מסך בניגוד להגדרות ""הרגילות"" של WINDOWS. נסה את 1280X800 לדוגמה סביר כי זה יהיה גדול יותר ועדיין לא יראה מרוח... בעיקרון כל רזולציה ביחס של 16:10 צריכה להתאים לו כך בחשבון רזולוציה נמוכה תיראה פחות טוב מגבוה אבל כל עוד היחס נישמר לא תהיה מריחה לא אחידה של האיקונים וכו'. http://en.wikipedia.org/wiki/Display_standard עוד אפשרויות זה להגדיל את הדיפולט של WINDOWS אפשר להגדיל את הגודל שיוצגו מסגרות של חלונות וכתב וכו' על כך שאל בפורום חלונות אם אין שם כבר איזה מאמר בנושא {ווליס יש לכם שם משהו אל זה או שנכתוב בשבילכם אחד
}

למעלה