רזה זה יפה??????

רזה זה יפה?????? ../images/Emo31.gif

אני רוצה לפתוח נושא שמטריד אותי. הדרישה החברתית מנשים להיות רזות..... אני מלאה. לא שמנה. לא מעניין אותי לעשות דיאטות. מפריע לי נורא שהנערות במיוחד מקבלות מסרים שרק רזה זה יפה. נשים מבוגרות יותר בדרך כלל מלאות. סקסי זה לא רזה..... אצל יאיר לפיד התארחה דוגמנית שההישג שלה בחיים הוא שארבעה שבועות אחרי הלידה היא דיגמנה בגדי ים...... ממש הישג! ואיפה נשארה התינוקת שלה??????? בקיצור. הייתי רוצה שנשים ייצאו נגד זה. ראיתי שכבר התחילו משהו בעניין אנורקסיה. מה דעתכם? ועוד משהו שקשה לי: כל הקרייניות בטלויזיה מראות את הציצים שלהם. חבל שהגברים לא מראים את הביצים......

לא. בעינים שלי זה לא יפה.

בכל יום שישי אני לומדת. ביום שישי האחרון היה לנו שיעור מעניין במיוחד על תרבות האלה. דובר על תרבות האלה והנשיות לפני כעשרת אלפים שנה, עוד לפני שהדתות המוכרות לנו דהיום הגיעו לעולם. הוצגו תמונות וצלמיות של האלות וכולן היו נשים דשנות במיוחד - בטן מלאה, שדיים גדולים. מצאתי את עצמי מתבוננת בצלמיות הללו ועל אף שלא היה בהן יופי מיוחד הן משכו אותי עד מאוד. כל הדמויות היו עגולות וכל כך נשיות שממש ערגתי להן. התגעגעתי ממש. מתגעגע לי לתקופה המיוחדת הזו בה אישה היתה אישה ולא קולב מהלך. אני מסתכלת על עצמי. לא שמנה, לא רזה. הורדתי עשרה קילו כי לא אהבתי את הגוף שלי ולא היה לי נוח בו. אני יכולה להוריד עוד 7 קילו לערך כדי להיכנס להגדרה מסוימת אבל... לא. לא רוצה. ולא בגלל שאין לי כח אלא בעיקר בגלל שאין לי צורך. אני מתעמלת למען הנשמה שלי ולמען הגוף שיהא מוצק ובריא יותר. אני לא אוהבת את תופעת הרזון יתר על המידה. זה ענין חברתי. זה ענין תקשורתי. זה ענין שיווקי. ורובנו נגררים אחרי זה.

תודה הילה ../images/Emo140.gif

גם אני מאוד נתפסתי על האלות האלה. אישה זה עגול, בטן, שדיים. רך ונעים!

עוד מעט...

אני רוצה כל כך לשתף אתכן בחוויה הלימודית המדהימה הזו של תרבות האלה. אספר לכן על השיעור, על המחשבות, על התובנות. עוד מעט אסיים כאן את המחויבויות שלי ואחלוק עמכן :)

טל30י

New member
מסכימה ../images/Emo24.gif

בסוף התואר עשיתי עבודת סמינריון על הנושא של השמנה ומידת המקובלות שלה בהקשר חברתי. מצאתי המון מאמרים על דימוי עצמי נמוך אצל נשים שהן קצת מלאות והכמה ק"ג הנוספים האלה מהווים עבורן ממש משקולת רגשית ומעיקה. מדהים לראות איך בכל החברות הדרישה לרזון הולכת ומתגברת. בדיוק היתה כתבה ב-7 ימים (נדמה לי) על הכוהנת החדשה של הדיאטות במגזר הערבי ואיך הן עושות מהלך חד של גינוי השומן. וזו חברה שראתה עד לא מזמן נשים שמנות כבריאות ודשנות והתהדרה בהן.. אני בעצמי מלאה. כנערה אהבתי את הגוף שלי כמו שהוא, (שאני חושבת על זה היום זה באמת מפתיע)..ולאט לאט התחלתי לעשות דיאטות כדי להרגיש יותר טוב. היום אני מנסה לאכול כמה שיותר בריא ולא לחשוב ברמה של משקל אלא בריאות ומזון טוב. יש לי המון מה להגיד על זה. ממליצה לקרוא את הספר שנדון כבר בטח פה לדעתי "מיתוס היופי" / נעמי וולף והספר של טובי בראונינג "איך הפכה האישה לגבר". יום טוב וקסום.

אמברון

New member
נקודת המבט של אישה רזה

ותסלחנה לי הנשים שהבשר מצוי על גופן - אבל גם להיות רזה זה לא כיף כזה גדול. נמאס לי שמתעסקים במשקל שלי, נמאס לי שמתעסקים במידת המכנסיים שלי, נמאס לי שאומרים לי אחרי ארוחה שלא יתכן שאני אוכלת כל כך הרבה ונשארת רזה (למישהי שממש עיצבנה אותי הסברתי באריכות על טכניקות של הקאה, ולא, אני ממש לא בולמית). אני שוקלת 49 קילו (אחרי שהצלחתי להוסיף שני קילו בחודשיים האחרונים. קודם שקלתי עוד פחות). אני שונאת את עצמי מרופדת, אני מרגישה טוב כשאני יורדת במשקל, מדידה של פריטי לבוש מיניאטוריים גורמת לי סוג מעוות של אושר. אין ספק שזה גובל בהפרעה מסויימת (ומינורית. אחרת הייתי מפסיקה לאכול או מקיאה את עצמי לדעת). אני מסתכלת בראי ורואה את הפגמים ואת השומן שלי ושונאת כל ס"מ בגוף הרזה. אין לי להלין אלא על עצמי

אבל ממי, את לא קורבן אופנה !

את לא מרעיבה את עצמך ומתעמלת עד מוות על מנת להגיע למשקל שלך ! את כזו, רזה מטבעך. מדובר כאן על מה החברה מצפה - נשים רזות. ואני ? את מכירה אותי. רזה אני לא. ואני מנסה לשמור ולהיות בגבולות הטובים לי (!) ולא לחברה (!) זה ההבדל ממי שחלילה לא תעלבי מהדיון בבקשה.

אמברון

New member
אופס... ברח לי לפני שסיימתי

אני לא קורבן של אופנות. אני רחוקה מזה. זאת תפישת הגוף המעוותת שלתוכה צמחתי לבד. דוגמניות אנורקטיות לא מציגות בגדים באופן מעורר חשק. בארבי שמשווקת מעדן חלב בקומביניזון של ילדות ממש לא עושה לי את זה. הבעיה שלי היא אני. אני היא האויב הגדול ביותר שלי בכל הנוגע למשקל. אני רזה הודות לגנטיקה מוצלחת (הורי ואחי רזים) ולאורח חיים אינטנסיבי וספורטיבי (יחסית. וזה מאוד מאוד יחסי כי אני לא מתעמלת כפי שהייתי רוצה להתעמל). הדבר היחיד שלא נוח לי איתו הוא הרעיון שמתעסקים ברזון שלי (ומי שמכירה אותי יודעת שאני אמנם רזה אבל רחוקה מלהיות שדופה) הרבה יותר ממה שמתעסקים בשומן של אחרים.

אנשים תמיד מתעסקים באחרים...

זה כמו שבחג השבועות יצאתי לעשן סיגריה ולכולם היה מה להגיד על כך. אף אחד לא הסתכל על עצמו, כולם הסתכלו עלי, על כך שאני הולכת לעשן סיגריה. וכשבעלי העיר למי מן המשתתפים על כך שהוא שמן מאוד וזה נורא בדיוק כמו לעשן אז אותו אחד נעלב. האם המראה החיצוני שלנו רגיש יותר מאשר ההרגלים המגונים שלנו ?

תאירU4

New member
אוייי אני במלחמה הזאת

מתה להיות רזה. באמת שאני משתדלת ללכת כל יום להליכה... אבל זה לא קל עם 4 ילדים ובעל שעובד עד שעות מאוחרות וגם אני עובדת כל יום .... אני מגיעה לערב ולא יכולה לזוז! משתדלת מאוד לאכול נכון ומסודר... ומצד שני, לא מוכנה להשתעבד בשביל הרזון. אני אוהבת לאכול! זה בעיה! ובשביל זה אני נראת כמו שאני נראת, ולא קל לי עם זה במיוחד עכשיו בקיץ... אבל לומדת לקבל אותי כמו שאני אבל משתדלת... אלוהים יודע כמה שאני מנסה, ואפילו גרם לא יורד לי מהתחת....

והנה שאלת השאלות - למה את מתה

להיות רזה ?? אני ראיתי אותך, לטעמי האישי את נראית מעולה אפילו שאת לא רזה (ואת ממש רחוקה מההגדרה שמנה). את נראית מעולה לטעמי ! אבל את מתה להיות רזה ומשתדלת לעשות למען כך אפילו שאת אוהבת לאכול. והנה השאלה - ל מ ה ??

א י ו ש י

New member
מעולם לא ספרתי קלוריות../images/Emo67.gif

טוב אני גם לא ממש צריכה אבל בלי עין הרע יש לי תאבון ואני אוכלת ה-כ-ל! אני אוהבת לאכול! אוכל נחשב אצלי אחד מההנאות בחיים ואם אני ארגיש נקיפות מצפון אחרי כל גלידה/עוגה וכד'..... לא אהנה מהאוכל!! רזה?? זה יפה אבל מכירה מלא נשים מלאות/שמנות מהממות הכל ענין של תחושה פנימית ואיך אתה רואה את עצמך. הסביבה?? אופנה??? מעולם לא ממש דיברו אלי עושה מה שטוב לי!!!!

בתור מישהי רזה-

אני חושבת שיש הרבה נשים מלאות שזה סקסי ויפה להן, והרבה גברים דווקא אוהבים את הקטע שיש מה ואיפה לתפוס

ובעיני אמברון הרזה היא אחת הנשים

היפות שאני מכירה. וחברתי סיגל הלא רזה כלל וכלל היא גם אחת הנשים היפות שהכרתי. ואין לי כוח או סבלנות לבדוק משקל של כל אדם מולו אני עומדת, אני בודקת את העיניים, ואת הנשמה. ואת זה אני אוהבת הכי בעולם.

למעלה