רותי שלום

רותי שלום

אני חדשה כאן, לפני מספר ימים גיליתי את הפורום ומאז לא מפסיקה להיכנס ולקרוא בעייון רב. רציתי להתייעץ איתך לגבי הזוגיות בחיי. יש לי חבר קרוב מזה 5 שנים, הקשר בנינו כולל בתוכו חברות טובה עם אינטימיות רבה. הבעיה היא שאין מחויבות בקשר (לדבריו הוא לא מוכן למחויבות), וקשר בלי מחויבות לא בשבילי, העניין הוא שכל הזמן אנחנו מחליטים להפסיק את הקשר ולאחר זמן קצר חוזרים אחד לשני, משהו שהוא כמעט בלתי נשלט (אנחנו יוצאים במקביל עם אחרים, אך לבסוף חוזרים אחד לשני). לפני מספר שבועות היכרתי בחור, שבתחילה הכל פרח והייתה אופוריה באויר ונראה כי הקשר ממלא את שנינו, אך לאחר 3 שבועות הוא "חטף" רגליים קרות והחליט לסיים את הקשר, הייתי בשוק לא ידעתי מאיפה זה בא. לאחר שבוע יצר קשר בשנית ורצה שננסה שוב, שמחתי והסכמתי. עברו שבועיים מאז שחזרנו אך תחושת האופוריה פחתה (גם אצלי וגם אצלו), מצד אחד כיף לנו אחד בחברת השני, תקשורת מצויינת וההרגשה היא שיכול להתפתח קשר מוצלח, מצד שני הרגש מתעתע. רציתי להתייעץ איתך, לגבי המשמעות שלהם בחיים שלי. (לא ציינתי את שמותם מחוסר רצון לחשוף אותם)

רותי 11

New member
הולכת קדימה ../images/Emo140.gif

את מצד אחד מציינת שקשר בלי מחוייבות לא בשבילך ומצד שני את עושה את ההפך. זה משהו שנמצא בך והוא משתף איתך פעולה, את זאת שיש לה בעיה עם מחוייבות והם נמצאים איתך שם כי את מושכת אותם אלייך את אותם אלה שלא רוצים מחוייבות תשימי לב לזה, זה לא קורה סתם. אני רואה אותך בצרפת כגבר היית בעל טירה היית במעמד רם, היית אדם עשיר אבל מריר היית שותה המון והפכת להיות אדם שחה את הסביבה שלו, לא נתת לאף אחד להתקרב אלייך חשדת בכולם שרוצים רק את כספך, חשדת באנשים ובמשרתים ובמשפחה ובכולם, לא התחתנת שם לבסוף את מת/ה שם ערירי/ת וכל הרכוש שלך שכל כך פחדת עליו פשוט עבר לידיים אחרות, אני מקבלת שהבחור שאת בקשרים איתו של און אנד אוף הוא היה המשרת האישי שלך היחיד ששמר לך אמונים למרות שניסית להרחיק אותו ממך, הוא עשה את זה תתפלאי ממקום של דאגה כלפייך, לבסוף אם אני לא טועה הרכוש שלך עובר אליו. כי הוא היחיד שלא פחד ממך, ולא חשש להיות לצידך ברגעים הכי מגעילים שלך. לכן יש ביניכם את הקשר הזה שקשה לנתק אותו, אלה לא היו יחסים של אהבה אלא יחסים של דאגה. הבחור השני עוד אחד שבא ללמד אותך איך לשחרר את הדאגה המסוות שיש לך מחשש שמא תפסידי משהו ברגע שתינשאי. אני יודעת שזה קצת מורכב להבין את זה, אבל אני פשוט רואה את התמונה הכוללת וקשה לי להעביר את הכל על הדף.

רותי, תודה רבה. יש לי שאלה נוספת אלייך

הצלחתי להבין את הכוונה בדברייך. יצא לי לא פעם לחשוב על כך, שאולי הבעיה נמצאת אצלי ולי יש קושי במחויבות ואני מושכת אלי את אותם גברים. הקושי הגדול הוא לפתור את הנושא עם עצמי כי במודע אני רוצה מחויבות ומחפשת אותה. לשמחתי בשונה מגלגול קודם, היום אני אדם שאינו מריר, משתדלת להיות שמחה, חברותית, בעבר היו לי קשיים בלשתף אחרים במתרחש אצלי אך בשנים האחרונות קל לי יותר לשתף ולהיפתח. אני עובדת באחד ממקצועות הטיפול ומאד נהנת מכך, רואה את היעוד שלי בנתינה לאחרים, מה שנותן לי סיפוק רב. הייתי רוצה להתייעץ איתך לגבי המשכיות הקשר עם הגברים האלו בעתיד. (אני אשלח לך במסר את שמותיהם). תודה.

רותי 11

New member
אני שמחה לשמוע שאת היום אדם פתוח

ותורם לחברה זה טוב וחשוב. ושוב פעם תשימי לב במה את מתמקדת, לא באיך לפתור את הבעיה אלא האם יש לי עתיד עם אחד מאותם בחורים שזה אומר שאת עדיין לא ממש מוכנה לפתור, את מפספסת כאן את העיקר. במקרה שלך זה לא ממש משנה במי תבחרי החשוב הוא לדעת להיכנס למחוייבות הזאת, וזה גם יכול להיות גבר שלישי עד שתלמדי את השיעור שיש לך כאן.

אכן יש על מה לעבוד. תודה רותי

אומנם לא התייחסתי לזה בהודעה הקודמת, אך הנושא מעסיק אותי כבר כמה ימים. העניין הוא שאין לי כ"כ מושג איך לפתור עם עצמי את הבעיה, אני מקווה שעם המודעות שקיימת אצלי כעת ועם הקשרים שאני חווה, אצליח לפתור את הנושא עם עצמי ולהיות מוכנה מבחינה פנימית למחויבות במהרה.

למעלה