רותי בוקר טוב

R B E

New member
רותי בוקר טוב

אתמול,סיפרתי לאחותי מירי שגדולה ממני ב3 שנים את מה שכתבת לי בפורום. (היא לא בענייני מחשבים) התלבטתי,אם לספר לה,כיוןן שממש הייתה לה התמוטות עצבים. לאחר פטירת אחותי. והיא הייתה במצב נפשי קשה,וחזרה ואמרה. היא לא מתה. היא אומרת שלא הייה לה מושג באיזה מצב קשה,אחותי נמצאת. כנראה שהייה לה קשה לקבל את זה. והיא חשבה,שאחותי תחזור הבייתה. גם היא, שתיבדל לחיים ארוכים,לא הייתה ליד אחותי שזה קרה. היא סעדה את אחותי,יותר מ 12 שעות ביום.כל יום. אחד מבניה,בא להחליף את מירי אחותי. ואחותי מזל,נפחה את נשמתה ב 2 בלילה. לאחר,שסיפרתי לאחותי. שאמרת,שזה קרה,מפני שרצתה להגן עלינו. (אנחנו שלושת אחיותיה הקטנות). היא אמרה, לפני יומיים,היא באה אליי בחלום ודיברה איתי. ואמרתי לה מזל,איך זה יכול להיות? לא דיברנו 3 שנים. היא לא רצתה,לספר לי על כך שלא אתחיל לבכות. גם למירי,יש יסורי מצפון,שלא הייתה שם בעת פטירת אחותי. ושלושתינו הקטנות מאוד מאוד,היינו קשורות לאחותי מזל נשמתה עדן. בפסח שעבר ,אחותי מירי באה לבקר אותי. ירדנו לטייל,בערב בגינה. ופתאום,ללא סיבה נראית לעיין. אחותי החלה לבכות בטירוף. שאלתי,מה קרה? אז היא אומרת, מזל נולדה בפסח,עכשיו יום הולדתה. ובמקום להביא לה מתנה. אני צריכה ללכת לקבר שלה. אני משתדלת לא לדבר עליה עם אחותי מירי. כי אני לא רוצה,שהיא תיכנס להתמוטטות עצבים. היא נזקקה לחדר מיון,וקיבלה כדורים להירגע. מצד שני,יש לי צורך לדבר איתה על אחותי מזל. זאת הסיבה שכתבתי לך בפורום כי אני גם רוצה להגן על אחותי מירי. ורוצה,להתייעץ איתך בקשר לכך. האם לדבר על אחותי המנוחה או לא? זה לא בא ממקום של רגשות אשמה. אלא,ממקום של געגועים נוראיים. אנחנו אחיותיה הקטנות ,ידענו להעריך אותה עוד בחייה. כמה חבל,שבניה ,שייבדלו לחיים ארוכים. הבינו איזה אמא נפלאה הייתה להם. רק לאחר מותה רות

עליזה 63

New member
כן תדברי איתה אבל תסבירי

לה שהשיחה באה ממקום של אהבה וגעגוע. ורק אתן האחיות מבינות ואין את מי לשתף כי זה משםחתי. בהצלחה.

רותי 11

New member
אני גם חושבת שאת

צריכה לדבר איתה לא טוב לשמור דברים בבטן ואתן יכולות לשתף אחת את השנייה בתחושות שלה ולשחרר סוף סוף את האבל הכבד, כי כל עוד אתן מדחיקות אותו זה לא משרת אתכן ההפך.

R B E

New member
תודה רותי

בגלל שהייה לאחותי התמוטטות עצבים. היא אושפזה,עם כל המשתמע בכך. אני לא רוצה,שייגרם לה צער נוסף. היות,שאני הכי קטנה,היא חשה בצורך להגן עליי. אני חושבת,שלאחר ששוחחנו אתמול. (כל יום היא מתקשרת,או אני.) יהייה לה יותר קל לדבר על זה. כי אני והיא מספרות כל דבר,אחת לשנייה. וסיפרתי,לה מה שאמרת לי בפורום. היא רצתה להביא לי תמונה של אחותי המנוחה. שיהייה לי בביית,(לה יש על הטלווזיה)עם מסגרת וכו'. אמרתי לה,שאיני יכולה עדיין. עכשיו אני חושבת. שאני רוצה את התמונה של אחותי ז"ל. אני מאוד מאוד מודה לכל מי שעזר ותמך. תבורכו נ.ב. אימי נפטרה יותר מ17 שנה. ורק בקייץ הזה. הייתי מסוגלת לתלות את תמונתה בקיר. אותו יום שתליתי את התמונה,הייה לי מאוד עצוב. סיפרתי לאחותי,והיא אמרה,תשימי את התמונה בארון. עד שתוכלי להתמודד. אמרתי לה אני לא אשים את אמא בארון. אני חייבת להתמודד. ולמחרת,זה הייה בסדר

רותי 11

New member
R B E יקרה

הגיע הזמן באמת שתתחילי להתמודד לאט לאט כל פעם תעשי עוד צעד קטן אם תתלי תמונה של אחותך זה יכול לעזור לך למשל לנסות לשוחח איתה לפנות לתמונה ולדבר איתה - זה כאילו ימחיש אותה.

אני כל כך מזדהה עם הדברים שאת כותבת,

וכל כך מבינה אותך ואת החששות ואת הכאב. את כותבת על אחותך ז"ל ואני רואה את עצמי ואת דודתי ז"ל. אבל את יודעת מה? יש משום הקלה וקבלה ברגע שמבינים שלא באמת נפרדנו. רק בגוף, אבל לא בהוויה ולא בנפש. ואני יודעת זאת בוודאות, משום שכחצי שנה לאחר שהיא נפטרה, היא הופיעה לי בדמות מלאך בחלום וחייכה וצחקה, והבנתי שלא באמת נפרדנו. הכאב של הפרידה הפיסית נשאר, מפני שאז עדיין לא הייתי ולא הבנתי את ענייני הרוח, ולכן נוכחותה הפיסית חסרה לי מאוד. גם היום. אבל אני מבינה שברוח היא איתי, תמיד. מירי אחותך צודקת, מזל לא באמת מתה, אלא רק הגוף שלה. היא תישאר תמיד בזכרונכן, ברגשותיכן ותחוש אתכן. מפני שהיא נמצאת ותמיד תשאר עמוק בתוך לבכן.
ואני חושבת שכדאי שתדגישי זאת בפניה. נסי להגיע איתה למצבים בהם אתן מדמיינות את נוכחותה עמכן, נסו לחוש אותה בנשימותיכן, תנו לה להיות עמכן. היא עמכן.

R B E

New member
תודה,דגנית

אימי ז"ל נאלצה לנסוע מסיבה משפחתית. ולכן אחותי המנוחה,הייתה לשלושתינו כמו אמא. גם שאימי,הייתה בחיים. רוב הזמן,הייתי עם מזל, היא נישאה בגיל מאוחר, יחסית לאותה תקופה. והייתה,איתנו בביית עד לנישואיה. ואני זוכרת שהייתי בת 8 הלכתי אליה לביתה הצנוע. ואמרתי לה "מזל, הגיע הזמן שתעזבי את הג'נג'י ותחזרי הבייתה" והיא פרצה בצחוק גדול. ואמרה,את נועדת להיות מפקדת. ממש לא הבנתי,מה זה נישואים. היא הסבירה לי,שהיא רוצה ילדים משלה. ושאני,כמו ביתה ושאבוא מתי שאני רוצה. מיותר לציין,שממש התנחלתי אצלה, כל יום,אחרי ביה"ס,הייתי מכינה שיעורים הכי מהר,ורצה למזל. המעניין הוא,שכל יום,היא פוגשת אותי כאילו לא ראתה אותי שנים, חיבוקים ונשיקות מפה ועד להודעה חדשה. וישר,מה תאכלי.? עד היום,אני אוהבת רק את האוכל שלה. אם מישהו אחר מכין ממולאים, אני אומרת בלב,זה לא כמו של מזל. שנולד הבן הראשון שלה,הייתי בת 9. היא נתנה לי להחזיק אותו בידיים. לא הייתה מאושרת ממני. לעומת הגיסות האחרות,שפחדו לתת לי להחזיק את התינוק. אני זוכרת כל רגע ורגע,את חיי איתה. היו לה כל כך המון סיפורים,וכל כך אהבתי להקשיב לה. אני לא זוכרת שאיי פעם היא הרימה קול עליי, "העונש" היחיד,שהיא לא תספר לי סיפור. והייתי הולכת לאימי ז"ל,ובוכה שמזל לא מדברת איתי "המון זמן", (זה הייה בדיוק 5 דקות). ואימי הייתה גוערת בה,ואומרת לה,את לא רואה כמה רות קשורה אלייך,תדברי איתה,היא מאוד רגישה. ממש בלתי ניתן לתיאור כל הטוב האינסופי שהייה לה. ואת החמלה לזולת שהייתה לה. יהי זכרה ברוך

RBE ../images/Emo24.gif

אלו זכרונות מאוד מתוקים. כיף לך שנפלה בחיקך ההזדמנות לחוות כזה אושר עם אחותך. מאחלת לך את כל האושר שבעולם. נראה שיש לך משפחה נהדרת ורגישה.

למעלה