רושם/כותב

zimes

New member
רושם/כותב

מה ההבדל? תופס זוכר בודאי שיש את האנשים האלה שמתשמשים ב"רושם" תמיד. לעומתם יש אחרים ש"רושם" מבחינתם זה רק בעפרון, רישום. אחרים רושמים רשימה למכולת, או לעתון. אבל - רשימה לעתון רושמים? כותבים? יש שרושמים אפילו הודעה בפורום. יש שטוענים נחרצות שזה אסור. בפורום - כותבים/מקלידים. מה דעתכם? (סליחה על הבלגן, צרור דוגמאות ממוחי ההוזה)

Idan91

New member
לדעתי

"רושם" יכול להתאים לרשימות למכולת אבל לא להודעות בפורום. וכמובן, "רושם" מתייחס לרישום.. פעם הייתה לי מורה לספרות שאמרה שיש תלמידים שעוד "רושמים" מבחן, והזדעזעתי...

כמו שצימעס יודעת יש לי בעיה עם

רישום שהוא כתיבה: רושמים רישום, רושמים רשימה וכותבים את הדברים אותם מעלים על הכתב. מצד שני - אם מעלים על הכתב רשמים? אז אולי רשמים ורשימות רושמים? לוידע, אישית - לא אוהב את זה. גם אם זה נכון (ואולי זאת עכבה שלי בגלל שאני כבר שנים לא רושם או מצייר
) ובענין כתיבה ברשת - אני משתמש ב"הקלדה" (ואולי זה בגלל שאני קלידן
)

אורות

New member
כתיבה/רישום/הקלדה

לא נראה לכם שצריך להבדיל בין הטכניקה ןבין התוכן? הקלדה מתארת את הצד הטכני של הכתיבה/רישום. את השימוש במקלדת. אתה יכול להקליד רשימת מכולת וגם מסקנות מחקר מעמיק. את הרשימה - רשמת בהקלדה. את המסקנות הפילוסופיות - כתבת בהקלדה. ולהזכירכם: הסופר עושה סיפורים וספרות, הכל מרשמיו ומחשבותיו ודמיונותיו - האם הוא מספר? רושם? סופר? מדמה? מדמיין? חושב? כותב? אם נלך לפי המקובל ביותר, נראה שהכתיבה מתיחסת להעברת תוכן רעיוני כלשהו אל הכתב, מודפס או מוקלד, או בכתב יד.... הרישום - שם עצם או שם פועל? לגרפיקה הרשימה - ש"ע או ש"פ? להעברה אל הכתב של ...רשימת מכולת למשל.

טל7

New member
רשימה-רישום

המילה "רשימה" שימשה בעברית של יהב"י כשם פעולה של הפועל לרשום, ומשמעה "העלאה על הכתב". בימינו - מציינת את תוצאת הפעולה "פירוט דברים על גבי הכתב" או "מאמר קצר", והמשמעות הקודמת נעלמה מן השימוש. המילה רישום מציינת את הפעולה בימינו. גם זו שינתה משמעותה. בלשון חכמים היא משמשת לציון עקבות לדבר מה שהתרחש, סימן שנשאר מדבר מה. משמע זה קיים גם בימינו בצד המשמע של ציון הפעולה, כולל פעולת הצייר או הגרפיקאי. בימי הביניים נוסף גם המשמע של רושם, תוצאות, השפעה, שקיים גם בעברית של ימינו. ("רישומו של אותו יום לא יישכח"). כך נוצרת האבחנה שבין שתי המילים "רשימה" ו"רישום" (וזו גררה אחריה מעתקים סמנטיים משתיהן).

zimes

New member
אם כך - אם מבדילים בין תוכן לטכניקה

בפורומים - בדברים/מסבירים/מספרים, ולא כותבים. כי כותבים זה בעט. לא? (ורושמים בעפרון? בבדל עפרון, אולי?)

למעלה