רוצחים מגעילים

tamar78

New member
רוצחים מגעילים../images/Emo7.gif

אני בהלם מהתחקיר שהוגש היום על הפרות המסכנות, קשה להאמין שעם כל הזוועות שרואים ושומעים עליהם היום, מה שנשאר זה להתעלל בחיות המסכנות, על לא עוול בכפן. לא מספיק שלוקחים מהן חלב ובשר, מה שנשאר זה לענות אותם. בושה וחרפה, אנשים מסריחים ומגעילים, אני מאחלת להם את כל הרע שבעולם. הייתי צימחונית תקופה ארוכה, לא מזמן שבתי לאכול בשר, ולאחר מה שראיתי היום, מה לעשות?! עדיף להיות צימחוני. אני מודה לצוות על התחקיר ואני מאוד מקווה שהפושעים יענשו בחומרת הדין על מעשיהם המזעזעים. ויש לשתף את כל הגופים המתאימים על מנת למנוע מעשים כאלו בעתיד, אני אשמח מאוד לעזור ולשתף פעולה למען החיות. תמר.

m_shy

New member
עשו את הבחירה היום!../images/Emo24.gif

(אני כותב את התגובה הזו כתשובה לתמר, אך כמובן, שהיא מיועדת לכל באי הפורום!) שלום תמר! אני שמח כל כך לשמוע שבחרת לחזור לצמחונות. כבר אני חש, ששידור התמונות המזעזעות האלו השיג מטרה חשובה, ואם יש עוד אי אילו אנשים שהגיעו למסקנות אופרטיביות דומות לשלך, הרי שקניתם לי, כולכם, את עולמי! (לי, ולאי אילו בעלי חיים) בתחומים מעטים כל כך, אפשר לעשות כזה שינויי עצום - פשוט ע"י החלטות פרטיות! מידי פעם אני שומע על אנשים שהיו צמחונים והפסיקו עם זה. חלק נכבד מהם מסביר את זה כ"מטעמי בריאות". חשוב להדגיש, אין שום דבר ש"חסר" בתזונה צמחית על פני תזונה בשרית. ויטאמין B12 מהוה בעיה מסוימת, ובכך הוא מעט יוצא דופן, אך על כך ארחיב מייד. יש אנשים שבמעברם לתזונה צמחונית או טבעונית פשוט מפסיקים לאכול בשר, חלב, וביצים, בלי לדאוג לתחליפים של חומרים הכרחיים בעזרת תזונה צמחונית מאוזנת, ואז נוצרים אצלם חסרים. האלמנט היחיד שקשה - אם כי לא בלתי אפשרי להשיג בתזונה צמחית הוא ויטאמין B12. מי שאוכל ממש מאוזן - יכול לחיות גם ללא תוספי B12. מי שלא - יכול להשלים בעזרת תוספי מזון. בעיית מחסור ב-B12 אינה בעיה השמורה לצמחונים וטבעונים בלבד, אם כי המודעות לכך בקרבם גבוהה יותר. מתוך מחקר שנעשה באוסטרליה, ארץ הקנגורו והחור באוזון, ל-40% מהאוכלוסיה יש מחסור כזה, וחלק נכבד מ-40% אלה - הם אוכלי בשר! ויטאמין B12 - אינו מיוצר ע"י בעלי החיים, כי אם ע"י מיקרואורגניזמים החיים איתם בסימביוזה. באופן "טבעי", גם המיקרואורגניזמים שחיים במערכת העיכול שלנו היו מייצרים בעבורנו ויטאמין חשוב זה, אך לצערנו, אורח החיים המודרני פגע קשות באוכלוסיית החיידקים הזו: צריכת מזון מעובד, אנטיביוטיקה, ואפילו שתיית מיים מהברז - המכילים כלור - כל אלה פגעו באוכלוסיית החיידקים הזו פגיעה קשה. אני צמחוני בערך 4 שנים. טבעוני מספר חודשים. ומעיד בפה מלא: אני הרבה הרבה יותר חזק מאז שזנחתי מוצרים מן החי לחלוטין ועברתי לטבעונות. אנא, אל תתנו לחשיפה הזו, ולהחלטות החשובות שנגזרות אצל חלקיכם ממנה, לשקוע בנבכי הזמן... אנא בקרו בפורום צמחונות וטבעונות ו/או בשלל אתרי האינטרנט העוסקים בצמחונות וטבעונות. עברו לצמחונות, ועדיף לטבעונות, (אם כי בהדרגה - אחרת זה יהיה קשה). גופכם יודה לכם בבריאות, ובעלי החיים יודו לכם על רחמיכם. ומשהו קטן לסיום: מתוך האתר של PETA, על 10 סיבות טובות להיות צמחוני: "צמחונות משחררת אתכם מהידיעה המעיקה, שלאוכל שלכם היתה פעם אמא". שי משולם

shanty.G

New member
שי - משפט מסכם ענק!!!

"צמחונות משחררת אתכם מהידיעה המעיקה, שלאוכל שלכם היתה פעם אמא"

מירב28

New member
תחלואת האדם

אין מילים בפי להביע את כאבי הזועק אל מבעד לרקיע השמיים ולצרוח שמה שראיתי לא יכול להיות בידי אדם, בן אנוש שנושם, אוכל, שותה מהחיה המסכנה הזאת שלידו היא בטח לא חיה. אני לא מאמינה שבעבור "חופן של 1,500 שקלים מסריחים" הקיבוץ "הנאור" לא יכל לממן את חסך הסבל, הכאב, ההשפלה, ויותר מכל חוסר האונים שרק השמיים יכולים להעיד עליו, ויש דברים שבטח לא ראינו ובטח לא נראה שעשוי בידי תחלואות האדם האלה. הייתי רוצה להודות מקרב לבי העמוק ואהבתי לצוות התחקיר של כלבוטק ולרפי גינת המדהים שיכול לתת משמעות לחיים רק בעזרת ההתקדשות שלו למשימות החשובות האלה. אני חשבתי שכדי לתת גורם ממריץ למניעת מעשים כאלה בעתיד מה שהצוות חייב לעשות הוא: לפרסם בריש גלי, בכל צורה שהיא (פרסום רדיו, טלוויזיה, פוסטר מדיה, מה שצריך), את שמות "המבצעים", "הקבלנים", כי הלא זו עבודתם וזה לחמם, ובשל כך, הם מתנהגים בקור רוח כזה. אני חשובת שזה המעשה הכי חשוב, כי שמו של האיש - הוא כרגע לחמו. וכשידע שלחמו נמצא על מצע הדיון, הוא לא יעשה את זה. אשמח לשמוע תגובות. מירב

טוב

New member
אתם יכולים בבבקשה לספר למי שלא

ראה את התכנית מה היה? כולם מדברים על זה...

למעלה