רוצה רק לינוק

שרוני10

New member
רוצה רק לינוק

רוני בת 7 חודשים, התחלתי עם פרות וירקות כבר בגיל 4 חודשים מכוון שהיא מסרבת לבקבוק ואני חייבת לצאת לעבודה לכמה שעות ביום.בחודש הראשון היה בסדר ולאט לאט היא מתחילה לסרב גם למוצקים. נוצר מצב שבזמן שהיא עם המטפלת או בבית עם אבא היא אוכלת סימילאק {בכפית כמובן - סרבנית בקבוק...}ואיתי היא רק יונקת...ממש סוגרת את הפה בכח לפרות ולירקות, ואם אני כן מצליחה"להגניב" כפית לפה , היא עושה תנועה של גועל , כאילו עומדת להקיא...לפעמים עוברים ימים שלמים שהיא אוכלת רק ציצי וסימילאק.האם הויטמינים שבפרות לא חסרים לה? עד איזה גיל ההנקה ממלאה את כל הצורך התזונתי?במה עוד אני יכולה לגוון את האוכל? היא לא מראה סימנים שהיא רוצה לאכול משהו נוסף , לא מתלהבת כשאנחנו יושבים לאכול ומנסים להגיש לה נניח גזר. תודה על העצות...

sagitlaleche

New member
רוצה רק לינוק

אחד הסימנים כדי לדעת האם תינוק מוכן למוצקים הוא "תנועת הגועל", כאילו היא עומדת להקיא. זה סימן שהיא עדיין לא מוכנה. הושבת התינוק יחד אתכם לארוחת ערב ולהציע לה מה שניתן - ממרוסק דק ועד חתיכות קטנות שהיא יכולה להכניס לפה עשויה להיות אחת הדרכים להתגבר על מכשול המוצקים. רצוי להסתכל על התינוק ולראות האם הוא מוכן או לא למוצקים. סרוב מוחלט למוצקים, בהחלט יכול להעיד על חוסר מוכנות, אולי אפילו התגוננות מפני המוצקים בגלל בעיה או אלרגיה. הנקה ממלאה את הצרכים התזונתיים של התינוק עד גיל שנה בערך, והברזל מסופק עד גיל 6 חודשים על ידי חלב האם (או תמ"ל המועשר בברזל) ולכן יש צורך להתחיל במזונות נוספים. בדרך כלל, גם תינוקות שלא מתלהבים, אט אט מתרגלים לרעיון להכניס משהו חדש לפה. ההרגל לשבת ליד שולחן עם המשפחה חשוב לא פחות מהתזונה שמקבלים בזמן הזה. לגבי מתן תמ"ל בכפית, האם ניסיתם בכוס עם פיה כדי להקל על המאכיל ולתת לה אפילו להחזיק לבד את הכוס כשהיא יושבת על רגלי המטפלת?

למעלה