רוצה רק את אמא....

liza26

New member
רוצה רק את אמא....

ביתי בת ה-5.5 צמודה אליי כמו אויר לנשימה כל הבית מתעורר יחד בבוקר אבל לצחצח שיניים- רק עם אמא להתלבש- עם אמא להסתרק- עם אמא בעלי דיי אבוד בעניין הזה ניסיתי להסביר לה שמה שהיא עושה זה אותו דבר כמו שאני ארצה לשחק רק עם אחותה היא מבינה שזה "מעליב" את אבא ומבטיחה שפעם הבאה היא תתארגן איתו אבל אתם מכירים הבטחות של ילדים.... מצד אחד אני מאוד רוצה שהיא תיצמד אליו קצת , גם כדי שאני אתפנה לקטנה (לא רוצה שתהיה חלוקת תפקידים שאני רק איתה ובעלי רק עם הקטנה) בעלי מכין לה את השוקו וכולם יושבים יחד לשתות בבוקר המון דברים כמו משחקים או כל דבר אחר כמו סיפור לפני השינה - רק עם אמא ואם לא אמא- סבתא אבא הוא ממש ברירת מחדל אחרונה ולפעמים היא תעדיף לוותר לא מבינה מאיפה זה בא בעלי באמת משתדל להתקרב אליה כמה שיותר, להתעניין במה שהיא עושה, מעניין הוא שכשהם לבד- הם מסתדרים מצויין והיא מאוד נהנית איתו הבעיה כשאני בסביבה מה עושים?

עינבלית

New member
נצמדים אליה בחזרה

ומורידים את זה מסדר היום. עד שהיא תרווה (כמו צמא) ותשחרר.
נשמע לי קשה עבורך ומאוד תובעני, אבל זה יעבור בדיוק כשתשחררי את הנושא ותשלימי איתו, או טיפהלה אח"כ...

אם זה לא ממש מפריע לך תזרמי עם זה, יש להם

תקופות כאלה. אם זה מפריע לך (בעיקר בקשר שלך עם הבת השניה), תציבי גבולות, תציגי לה מה ומתי את עושה איתה ומה ומתי היא עושה דברים עם אבא כי ככה אתם כהורים החלטתם וזה לא נושא לוויכוח (ולא להתקפל כתוצאה מסצנות שלה....). כשהבת שלי היתה קטנה אני הייתי הופכת לאויר ברגע שאבא שלה היה נכנס הביתה מהעבודה. משפטים כמו - לא דיברתי איתך דיברתי עם אבא, לא רוצה אותך רוצה את אבא, לא אוהבת אותך אוהבת רק את אבא..... אם לא מתחילים להעלב מזה וזורמים עם זה (ואני ממש זרמתי עם זה.) זה עובר. היום היא כמו הצל שלי מהרגע שאני מגיעה הביתה. בעלי כל הזמן צוחק וקורא לה הזנב של אמא.....

נומלה

New member
הבן שלי היה כזה.

עבר לו. אם חשוב לכם מאוד אז תעלמי מהבית עם הקטנה ותשאירי אותם לזמן איכות ביחד. האם יתכן שזה מקנאה באחות הקטנה?

אני בעד לא ללחוץ, כי הלחץ מביא לתוצאה הפוכה

בד"כ, במיוחד עם ילדים. עדיף לעשות את זה בצורה עקיפה: אולי אפשר להציב את זה כעובדה שפעם ב... הילדה ואביה יוצאים לפעילות משותפת, לפעמים את מצטרפת, לפעמים את לא. כתבת שהבעיה היא כשאת נוכחת, כשאת בסביבה-הפתרון די ברור: תנצלי את ההזדמנות לפנק את עצמך ולבלות עם חברות, ומידי פעם תרשי לעצמך לתת לאבא להישאר לבד עם הילדות או עם הבת הספציפית ואת תצאי עם הקטנה, ככה תאפשרי להם מקום והזדמנות ביחד.

nutmeg

New member
בנוסף לשוקו ולנסיונות ההתקרבות

שנעשו עד כה, שיקבע איתה יום בשבוע שהוא רק שלהם. שיצאו לבילוי אבא-בת ויעשו דברים ביחד. זה יכול להיות כל דבר, החל מהליכה בפארק, דרך צפייה משותפת באיזה סרט שובר קופות, ישיבה בבית קפה, הליכה למוזיאון, להרצאה, לגלריה, לים, לטיול בסביבה הקרובה, ל... you name it כשיהיו להם חוויות משותפות ביחד יהיה יותר קל להתקרב גם בבית.

liza26

New member
תודה לכולן וקצת הסבר

הדבק הזה היה גם לפני שהאחות הקטנה נולדה אחרי הלידה זה התגבר באופן טבעי תודה על העצות מצאה חן בעיני האפשרות של יום קבוע לבילוי עם אבא

1שייכת

New member
תלותיות היא תוקפנות - לא פחות מסוגי תוקפנות

אחרים. כך אמרה לי הפסיכולוגית שמייעצת לי בין השאר בקשר לבתי הקטנה, שגם לה יש מאפיינים של דבק. בהתחלה חשבתי שזה נובע מרצון לתשומת לב עד שהפסיכולוגית הסבירה לי שזה נובע מאמא שלא יודעת להציב גבולות. בבסיס יש לה איזשהו חוסר ביטחון אבל התשובה לו היא לא להיענות לגחמות שלה אלא לחזק את הביטחון בדרכים אחרות ולהציב גבולות לנדנודים ול"דבקיות" בצורה ברורה וחד משמעית. אני מזמינה אותך לקרוא על חלק מההתמודדויות שלי איתה ברשומה הזאת.

liza26

New member
תוקפנות??

קשה לקשר את המילה תוקפנות לחננה שגדלה לי בבית
קראתי את הרשומה שלך בבלוג וזה ההבהיר לי כמה דברים בעיקר את עניין הטון הנמוך כי הדרך קצרה מאוד לחוסר סבלנות ולטונים גבוהים

lolly87

New member
אני רוצה לענות לך מכיוון אחר

שקצת שונה ממה שהבנות פה ענו לך... אני לא אמא, אבל אני גם לא ילדה כבר אני בת 22, ההורים שלי במודע או לא במודע, יצרו את ההפרדה הזאת, ילדה לאמא ילדה לאבא. אני יכולה להגיד לך שכשאני קצת גדלתי והבנתי שאני בקושי מתייחסת לאבא שלי (היו פה עוד משתנים, וזה יותר מורכב כדי לעלות את זה פה), אבל ברגע שהתפקחתי, התחלתי להתייחס לאבא שלי יותר ויותר. אז אני יכולה לעודד אותך שזה ישתנה, אני ניסיתי כשגדלתי חלוקה צודקת של זמן לאבא ולאמא, אבל אצלנו זה היה הפוך, אמא דרשה את היחס ממני כל השנים, וגידלו אותי להיות הילדה של אמא. אבל מה שכן אני זוכרת בתור ילדה קטנה, אבא שלי היה לוקח אותי ואת אחותי פעם בשבועים או פעם בחודש, בצהורים סיבוב גני שעשועים, קניונים, משחקים לילדים, באולינג, כל מיני מקומות שעולם כסף וגם שלא עולים כסף, כל פעם חיכיתי לזמן הזה ורצית אותו. מקווה שהוספתי משהו על הבנות האחרות פה, ושעזרתי.

למעלה