רוצה לשתף

שלום חן

New member
רוצה לשתף

בביכורי התחופים בטוואר רקורדס, באשדוד מן הסתם, גיליתי שהם חידשו את מלאי הדיסקים של הפלויד מסיבה אחת פשוטה, הם יצאו במבצע על התקליטים שלהם במחיר של 59.99 ש"ח בלבד כן, 59.99 ש"ח, יכול להיות במקומות אחרים שהמחירים הם יותר זולים אך בתור קליינט קבוע בשבילי זו הוזלה יפה של קרוב ל- 17-19 ש"ח לתקליט אז עשיתי רכישה של ארבעה שישלים את הפאזל הלא גמור שלי: 1- Piper At The Gates Of Dawn 2- More 3- Obscured By Clouds 4- A Collection Of Great Dance Songs לגבי 1, 2, ו-4 אני יודע מה הם ולמה לצפות אך מה לגבי Obscured By Clouds חדש לי השירים מהתקליט, התקליט עצמו לא זר לי כאילו ידעתי שקיים אחד כזה אך חוץ מ- FREE FOUR כל השירים מהתקליט לא ידועים לי, הדבר היחידי שאני יודע על התקליט שהוא גם פסקול של סרט מסויים? מה הרקע? למה לצפות? תודה על התשובות

שלום חן

New member
עוד שאלה...

מה משמעות השם: Obscured By Clouds? יצא לי להאזין ל- A Collection Of Great Dance Songs אין שם מה לחדש מלבד הביצוע ל- MONY שהביצוע הוא יותר קיצבי, כנראה להתאים אותו לרוח האוסף של התקליט? ואם התקליט עוסק באוסף שירי דאנס מה עושים שם Shine on you crazy diamond ו- Wish You Were Here?

Ivory Flower

New member
התרגום הוא מעורפל ע"י עננים

או שהשאלה שלך עמוקה יותר ושואלת גם מה הקשר של השם לדיסק עצמו וכו'? ולגבי האוספים, אני לא יודעת לענות למה, אבל אני יכולה להציע לך להאזין להם לפי אלבומים כפי שהם ייצרו ולא לפי אוספים כפי ששיווקו מאוחר יותר בכדי לא לפספס את כוונת המשורר.

Ivory Flower

New member
הבנתי את זה

ולכן הצעתי לא להאזין ולא לא לקנות (יצא מורכב).

שלום חן

New member
בואי נגיד כך...

לא צריך להתעמק על האוסף, מכיוון שסיבת קנייתו הייתה לסמן וי על עוד תקליט של הפלויד שברשותי. בסה"כ 80% מכלל התקליטים של הפלויד רכשתי כבר, אז האוסף הוא עוד אחד מהם. ואם אפשר לענות מה בעצם הקשר של שם התקליט לדיסק עצמו אשמח, או שזה עוד שליפה של ווטרס כמו AHM?

Ivory Flower

New member
שאלה טובה ../images/Emo9.gif

ששלחה אותי לחפש תשובה. מה שמצאתי אומר שהאלבום בעצם נקרא ע"ש השיר הפותח - obscured by cloudes, שהיווה פתיח גם להופעות שלהם (כנראה באותה התקופה) ולסרט. גם לי יש שאלה. האוספים הם משהו שהלהקה עצמה רצתה להוציא או שהם הופקו ממניעים כלכליים בעיקר?

flowerboy69

New member
הסרט יצא נדמה לי ב 72

ההופעות של ה dark side בשנת 73 באמת התחילו בגרסה של 2 השירים הראשונים מהאלבום obscured by clouds ו-when you'r in ואז הם המשיכו עם עוד כמה שירים ישנים ובחלק השני בצעו את כל ה dark side. יש משהו מעניין לגבי ההוצאה בדיסק של relics-במקור הדיסק יצא באוסטרליה ללא אישור חברת התקליטים.הוא יצא עם העטיפה שהייתה על התקליט האוסטרלי שהיא שונה מזו המוכרת-היו עליה צילום של מטבעות ישנים ונדירים.לאחר זמן קצר הופסקה הוצאת הדיסק ואז הוא יצא באופן רשמי ומסודר על ידי emi עם עטיפה מחודשת לציור של ניק מיסון שהופיע על התקליט המקורי.למעשה האלבום ידוע בשלושה עטיפות-הציור של מיסון בצבע לבן(אירופה)-צילום המטבעות (האוסטרלי)-ומסכה עם לשון בחוץ(ארצות הברית) האלבום כלל גרסאות מונו מקוריות לסינגלים של הפלויד.סתם קצת מידע למי שמתעניין....

היו עוד עטיפות לאלבום

הציור של מייסון בלבן, הציור בוורוד, צילום של המכשיר שאייר מייסון, לאחר שנבנה (זו העטיפה של הדיסק כיום), המטבעות, והמסכה. יכול להיות שהיו עוד עטיפות, ששכחתי..

flowerboy69

New member
לא......

הציור לא היה בורוד היה שם רק השם של האלבום בורוד משהו כזה וזה ההוצאה השניה של התקליט האנגלי.יש שטוענים שהיא נדירה יותר... שכחתי גם את ההוצאה המחודשת מ 97 שנראת כמו הדיסק עם התמונה הכחולה ובאמצע יש מדבקה עגולה עם תמונת התקליט גם... בדיסק יצאו 2 הגרסאות שציינתי.לא ידוע לי שהדיסק קיים עם העטיפה של המסכה...

FunkyMonk

New member
"מוסתר" זה תרגום יותר כללי.

מעורפל זה תרגום שיותר מתקשר ל"עננים", גם אפשרי. בכל מקרה, זה אלבום מעולה בתור אלבום. באמת שיש שם שירים שאצלי הם נחשבים למעולים. (בעיקר Wot's.. Uh the deal, משו כזה)

RoieL

New member
זו פארודיה

ובגלל בעיות בזכויות גילמור הקליט מחדש את הקטע. [Money, לא MONY
]. גילמור מנגן שם בכל הכלים מלבד סקסופון [דיק פארי המקורי] והמיקס מאן של האולפנים. לדעתי הוא הגזים עם המצילות, אבל ביצוע מרענן לסולו.

להשלמת התשובות שניתנו

Obscured by Clouds הוא אכן פס קול, לסרט באותו שם (בצרפתית הוא נקרא La Valee). אני בהחלט ממליצה עליו. השירים פחות מושקעים מאשר ב-Meddle שבא לפניו, וכמובן Dark Side שבא אחריו, אבל הם מעניינים בפני עצמם. משמעות השם Obscured by Clouds הוא "מוסתר ע"י עננים". הכוונה היא לאותו עמק נעלם, אחריו מחפשים בסרט, המוסתר בעובי הג'ונגל. A Collection of Great Dance Songs אינו אוסף שירי ריקודים. השם הוא אירוני. זהו בסה"כ אוסף שירים של הפלויד, שהם היו מחוייבים להוציא, על פי החוזה שלהם. את Money הם כאמור היו חייבים להקליט שוב, בגלל בעיות זכויות יוצרים סבוכות.

flowerboy69

New member
פס הקול לסרט "העמק"

la valee סרט באמת רע ואגב קיים בדיוידי שניתן עדיין למצוא באינטרנט.יש לי את ההוצאה הראשונה שלו מצרפת והוא כולל גלרית תמונות עם הפלויד!

V e g

New member
ראיתי את More

של אותו במאי, ברבט שרודר. מדי פעם משורבבים שם שירים שאין בשום מקום אחר, זה נחמד, חבל שאין הקלטה נורמלית שלהם, אבל עדיין להתענג על הקול של גילמור. חבל שאין עוד MORE-ים. הסרט עצמו משעמם טילים, מעבר לזה שהוא ביזארי ותמוה - אם תצליחו להחזיק איתו יותר מחצי שעה, מצדיע לכם.

הוא סרט-סטודנטים טיפוסי לתקופה

ולכן נעשו בו כל השגיאות האפשריות, החל מדמויות דו-מימדיות שנשארות עלומות עד סוף הסרט, דרך עלילה מופרכת, וכלה בנסיון להשרות על הכל "אווירה" מסוממת, לא ממש מציאותית. היו גם סרטים ישראליים מאותה תקופה על אותו תקן, שאני זוכרת במעומעם מילדותי (לפחות מהטלוויזיה).

flowerboy69

New member
דווקא את הסרט more אני אוהב

בהתחלה לא סבלתי אותו עד שפעם אחת ראיתי אותו עד הסוף ואהבתי.זה כמו סרט של הטלויזיה הלימודית למניעת שימוש בסמים...הרי הגיבור מת בסוף זרוק לבד...

flowerboy69

New member
חח כן ממש...להגיע עד סוף הסרט קשה

יותר מלהגיע לסוף של טיפול שורש!

למעלה