רוצה לשתף

שלום חן

New member
רוצה לשתף

רחשתי את הדיסק של ווטרס: Amused To Death ע"פ המלצתכם לפני הופעתו בארץ. ההתרשמות שלי מאד חיובית, התקליט מצויין מאד מענינת, לא משעממת לדעתי, המוזיקה טובה מאד, פופוליסטית מידי, קצת בכינית אבל מצוינת. אני יודע שהרבה אמנים מהארץ, כדוגמת ארקדי דוכין מאד הושפעו מווטרס ופ"פ בפרט, מה שמביא אותי לשאלה הבאה: הפתיח של התקליט, The Ballad Of Bill Hubbard לא מזכירה לכם את פרדי על הבוקר? יום טוב ושקט.

ח ל ו ן

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

שגיאות

hubash

New member
אם כבר אז פרדי על הבוקר מזכיר את

הפתיחה של SOYCD . ידוע שהחברים של נטאשה הושפעו מפינק פלויד , ניתן לראות את זה באלבום בו מושמע השיר פרדי על הבוקר שנקרא "רדיו בלה בלה" שהושפע מהחומה (המשכיות , דיבורים וקטעי מעבר) כמו כן יכול להיות שהשיר אכן הושפע מ The Ballad Of Bill Hubbard ולא להיפך מכיוון שהאלבום של ווטרס יצא לפני וגם אם תשאל את ווטרס מי אלו החברים של נטאשה הוא יחשוב שאתה שואל אותו על אנשים ולא על להקה ישראלית מצליחה. אפשרות נוספת שהאלבום עצמו הושפע מהרעיון של RADIO K.A.O.S

RoieL

New member
וגם עטיפה לבנה כזאת

ובמצעד 100 התקליטים הלועזיים הטובים שעשו ב- 7 לילות נבחר לאלבום החסר TW, ובמצעד העברי נבחר רדיו בלה בלה.

RoieL

New member
ואיך שכחתי

לדוכין יש קול מתבכיין, כמו הליריקה של ווטרס

נכון !

אבל בקיץ 1999 , המלצתי ושלחתי מייל לידיעות , שישימו באבלום המאה את what's the story morning glory ? של אואזיס . ברשימת מאה האלבומים של ידיעות אין את אואזיס , אבל נירוונה ניכנס חזק למקום ה3 , אחרי 8-9 שנים . לא משנה . כניראה עיניין של זמן .

אלבום == אבלום .

מה יקרה עם השגיאות כתיב שלי . זה כניראה מהתרגשות . אולי אני אפרוש מתפוז , למשך כמה דקות .

FunkyMonk

New member
שום עניין של זמן,

אואזיס זו להקת חיקוי לרדיוהד, בגלל זה לא מגיע לה בכלל להתקרב לשם. לעומת זאת, OK Computer היה צריך להיכנס (אם לא נכנס).

חבל שלא שמרתי את הדפים הללו ,

רדיו הד , נראה לי שניכנסו .. ? או שזה גם היה מוקדם מידי . אואזיס לעומת זאת , לכל המקטרגים , היא להקת אם כבר , חיקוי של הביטלס . כבר היה לי דיון על זה אופליין עם מישהו מהעבודה לפני שנה . אואזיס היו טובים רק בשנות ה90 . עד b here now . אחרי זה התחילו להיתקלקל , וגם היתפרקו וחזרו איך שהוא . אבל בכל זאת , לליאם ונואל יש כמה שירים גאוניים . לא פלא שהם הלהקה הכי טובה ביקום . ^^

אואזיס קדמו לרדיוהד

למיטב זכרוני. אין גם קשר ביניהן, מוסיקלית. ההשפעות על אואזיס הן ברורות: ביטלס, קינקס, ה"מי" ועוד כמה. אלו לא להקות שהשפיעו באופן ישיר על רדיוהד.

FunkyMonk

New member
לא ממש..

אני לא בטוח בדיוק בשנים, אבל אואזיס לא קדמו לרדיוהד. אני די בטוח שאפילו בדקתי את זה פעם.. בכל מקרה - גם אם הם כן קדמו להם - זה לא אמור להפריע לאואזיס לחקות אותם..

איפה אתה רואה חיקוי לרדיוהד?

אלו שתי להקות שונות מאוד, עם תפישה מוזיקלית שונה לחלוטין.

FunkyMonk

New member
בהמון שירים של אואזיס..

קחי כדוגמא (זה השיר היחיד שעולה לי לראש, מצטער) את Lyla. נראה לי שככה כותבים.. זה שיר כל כך רדיוהדי, אבל פשוט גרוע. הגיטרה, השירה.. זה רדיוהד, רק פחות איכותי. ושוב - אני לא אומר שהם להקה גרועה או משהו, הם פשוט דומים בצורה מעיקה למדי.. יש להם כמה דברים טובים..

Royyy91

New member
לא רואה דימיון...

lyla לא מזכיר לי בכלום את הסגנון של רדיוהד...אתה יכול להסביר או לתת דוגמא אחרת?

אפשר את הרשימה הלועזית ל100?

וגם היה פעם את 100 שירי המילניום שבמקום הראשון זכה בוהמיין רפסודי.. אפשר גם את הרשימה הזאת?

למעלה