רוצה לשתף....

רוצה לשתף....

הבן שלי הא"ס 12.5 עבר אחרי חנוכה משילוב יחידני לכיתת תקשורת.
קודם כל, יש לו את המורה הכי מדהימה בעולם, ואני לא מגזימה. (לא רק בגלל שהיא מורה של כיתה מיוחדת, אלא בגלל שהיא כולה אהבה).
אז הייתי מאושרת שעבר וגם הוא מאושר, אבל הייתי בטוחה שמבחינה לימודית "הלך עלינו" לגמרי. כי למרות שביקשנו שישולב בחשבון ועברית זה לא עבד.
אבל כמובן המורה ישר עשתה ישיבת צוות.
הבן שלי חזר היום עם שיעורי-בית באנגלית. הוא הביא את החוברת הביתה ואמר שיש לו שיעורים - כבר התלהבתי. אחר כך כמובן אמר שהוא לא יודע כלום - כי זה מה שלימדו אותו מתחילת השנה בכיתה הקודמת (זאת אותה חוברת, אותה רמה). אז אמרתי "לא נורא, נעשה ביחד". וזאת הייתה פעם ראשונה השנה שפתאום הוא יודע המון מילים ופירושים - ראיתי שלמד בבית-הספר והלך לו יחסית בקלות. פתאום הוא אמר, היה לנו בוחן היום ולא ידעתי כי הייתי חולה. שאלתי, מה עשית? והוא אמר שהמורה הרשה לו (ולעוד כמה תלמידים) להשתמש במילון תמורת חלק מהנקודות והלך לו מצוין, הוא סוף סוף חזר להרגיש שהוא מצליח במשהו באנגלית.
אז גם מבחינה לימודית אני שמחה שהעברתי אותו, כי בשילוב הם ממש הרסו אותו, אפילו מבחינה לימודית. (בכיתה ו' אגב קיבל טוב-מאוד באנגלית, אבל בגלל השילוב הגרוע בחטיבה פשוט לא למד כלום).
היום אני אפילו יותר בטוחה מקודם שעשיתי את הצעד הנכון. הוא לא רק מאושר, הוא גם לומד כישורי חיים וגם מתקדם בלימודים ואפילו רמת החרדה שלו (שמרגישים בטיקים ובהתפרצויות) ירדה קצת.

עכשיו אני דואגת מה יהיה עם השילוב של הקטן שלי (א"ס מחונן) בכיתה א' שנה הבאה. כולם ממליצים על שילוב עם סייעת סמויה, אבל אני כבר יודעת שמצפה לנו דרך חתחתים בשילוב.

TikvaBonneh

New member
תודה רבה על השיתוף

מאוד מעודד.
ובהצלחה עם הקטן.
עם כל הקילומטראז של הניסיון שצברת עם אחיו, בטוח שתהיה לו התחלה טובה.

היה הכל גרוע...

הנחיה שניתנה מאוד מאוחר (אחרי שלושה חודשים מתחילת השנה - פעם ראשונה) לאנשים מאוד לא פתוחים לשמוע, והיה לוקח הרבה זמן עד שהיא הייתה משפיעה, אם בכלל.
וסייע עם המון מוטיבציה, אך עם קשיים משלו, שלא התאים למצב הילד (לא יכל לעזור לו לימודית ולא חברתית), והמתי"א לא הסכימו להחליפו.

dina199

New member
איפה הוא לומד אנגלית ?

בכיתה הגדולה או לפי תל"א בכיתת תקשורת ?
ואני חושבת שזה לא תקין לאפשר שישוש במילון תמורת נקודות.
כשיש התאמות לפי איבחון דידקטי - יש התאמה של שימוש במילון, ואפילו מילון אלקטרוני (בשביל לחסוך זמן דפדוף)

הוא לומד אנגלית בשילוב בכיתה רגילה...

והבוחן היה על לתרגם מילים (לבדוק אוצר מילים), כך שאין לו הרבה משמעות אם עושים עם מילון, ובכל זאת הוא עשה והרגיש שהצליח, למרות שהורידו לו הרבה נקודות, הכל סומן בוי. והעיקר שהוא היה חווה זאת כהצלחה ולא כעוד כישלון.

dina199

New member
אני עדיין חושבת שהיא הייתה צריכה לתת

תנאי אחר ולא הורדת נקודות.
הציון מודד ידע ואם הוא משמש למיקוח , המשמעות של הציון הולכת לאיבוד.

schlomitsmile

Member
מנהל
כשהילד מגיע למקום הנכון, לסביבה מאפשרת ותומכת,
מרגישים בהבדל מיד ובכל המישורים

זה יכול להיות כתת תקשורת, שילוב יחידני, חינוך ביתי או בי"ס חנ"מ,
אם זה המקום הנכון לילד, מרגישים בהבדל

כן, רק חבל שקשה כל כך לקבל הבנה...

מרוב המורים בשילוב יחידני (ובכיתות רגילות בכלל - גם בשילוב עכשיו זה לא פשוט), וכל שנה שמחליפים מורים זה מתחיל מחדש.
לדעתי צריך לחייב כל מורה (מחנך ומקצועי) בחינוך הרגיל לעבור השתלמות על שילוב תלמידים עם קשיים שונים (לא רק הפרעות קשב שמדברים עליהם כל הזמן), פעם ב-3 שנים לפחות. - על-מנת לרענן את הידע שלהם ולשפר את הפתיחות לדברים שאינם מכירים. ולא לחכות שיגיע ילד עם קשיים ואז רק יתחילו ללמוד על הנושא, וזה במקרה הטוב, אצלנו, במקרה הפחות טוב, לקח להם שלושה חודשים מתחילת השנה רק להתחיל לקבל הנחיה בנושא. וגם צריך לחייב את המתי"א להגיע לכל בית-ספר בו משולב ילד בשילוב יחדני, פעם בשבוע לפחות ולתת הנחיה לסייע/ת ולמורים. ולהכריח אותם לרשום דו"ח על התהליך. כי מה שהם עושים היום הוא ממש בושה למערכת החינוך. - אין הנחיה עד שהמצב ממש גרוע, ואז הם נזכרים להגיע. ובנוסף, צריך ליצור השתלמות מסודרת לאנשים שרוצים להיות סייעים וכמובן להעלות להם את המשכורת בהתאם, שאנשים ירצו לעבור את ההשתלמות ולעבוד בתחום ולא יגיעו לתחום כל-מיני אנשים שלא מתאימים להיות סייעים בלי שום הכשרה מתאימה.

למעלה