רוצה לשתף

פלגיה

New member
רוצה לשתף

הבת שלי, עולה לכיתה ג', בילתה בשבועיים האחרונים בקייטנת גן החיות התנ"כי בירושלים. ביום הראשון של הקייטנה, הראתה המנהלת לילדים ולהורים את הפילים בתהלוכת הבוקר שלהם, והזכירה כי הפילה אביגיל בסוף הריון, ואולי עוד תהיה המלטה בגן. בשבוע השני של הקייטנה סיפרו לילדים שההמלטה התחילה, ושהפרה נמצאת במכלאה שלה, בצירי לידה. "יום הפילים" שתוכנן נדחה עד לאחר ההמלטה. ביום רביעי אמר לי המדריך שההמלטה מתעכבת, ושזה סיפור עצוב כי כנראה הוולד מת, ומסובך להוציא אותו. הקייטנה הסתיימה ביום חמישי, בלי "יום פילים". ביום שישי בערב, במהלך ניסיונות חילוץ הוולד המת, מתה גם הפילה אביגיל. נכון שכאשר אנשים מתים זה הרבה יותר עצוב. נכון שרציחות הן טרגדיה. אבל גם מוות כזה הוא מאוד עצוב לי. ועדיין לא החלטתי מה, אם בכלל, לומר לילדה שלי בנושא.

noa_f

New member
אוי

האמת היא, שבגלל זה אני לא אוהבת שעושים "הייפ" גדול סביב משהו, כשקהל היעד הוא ילדים. כשזה מתחרבש (וסטטיסטית, זה קורה לא מעט) - יש נפילה גדולה....

כן, גם מוות כזה עצוב

שמעתי היום ברדיו שיחה על כל הסיפור. מה הסיכויים שתצליחי להסתיר זאת מבתך? היא עלולה לראות בטלויזיה או בעתונות כי עוסקים בכך הרבה. היא עלולה לשמוע מילדים אחרים. לדעתי. עדיף שתספרי לה וכך את יכולה לשלוט במה היא שומעת ולהוסיף הסברים. מוות - אלו עובדות החיים שאין ברירה לצערנו וצריך להחשף אליהם. עדיף להתחיל במוות של פילה. שימי לב שלא תחבר בין הריון של אישה לבין הריון של פילה ולא תחבר תוצאות.

פלגיה

New member
הסיכויים שהיא תיחשף הם קטנים

על מותו של הפילון היא כבר שמעה, וכבר עשתה את כל החיבורים ("ולפעמים תינוקות לא נולדים. הם מתים בתוך הבטן"). הקייטנה הסתיימה, לא נבקר בזמן הקרוב בגן החיות, והחדשות בטלויזיה (שאין לנו) ובעיתונים עסוקות היום בדברים אחרים, חמורים בהרבה. לא נראה לי שהידיעה תגיע אליה מאיזה כיוון שהוא.

אני מבינה שאין דרך שהיא תחשף לזה

בטלויזיה , השאלה אם מישהו אחר יכול "בטעות" לומר לה את זה - מישהו מהמשפחה שיודע שהיא הייתה בקייטנה וחרגיש רצון/צורך לחלוק איתה את החדשות. אם לא - לא הייתי מספרת בכלל.

מבינה שהסיכוי קטן

אך, אני מהאנשים שלא מוכנה לקחת אפילו סיכון קטן במקרים כאלו. זו יכולה להיות הזדמנות להרחיב את השיחה לנושאים קרובים.

למעלה