רוצה לשתף..

רוצה לשתף..../images/Emo203.gif

קצת קשה לי.. אני נשואה מזה חודש וחצי לבחור שלי שאני מאוד אוהבת.. הבחור חילוני לחלוטין-אנטי דתי, ממשפחת עבר של ניצולי שואה, אני ממשפחה דתית עם אח חרדי-אבל מסורתית בלבד (עד לפני כמה שנים דתיה) יש הרבה חיכוכים ביני לבין בעלי על הרקע הזה-וזה מטריד אותי. מפחדת שאגיע ל"יום הדין" למעלה, ואשאל למה נסעתי בשבת או למה לא שמרתי שבת ולא יהיה לי מה להגיד. אני מאמינה מאוד- אבל עושה את הכל בשביל בעלי-מחללת שבת כי אני איתו, לא ממש שומרת נידה כי אני איתו- וזה לא עושה לי טוב- מצד שני עלי עושה לי טוב. קשה לי נורא.התלבטות נוראית.

../images/Emo24.gif שלום לך

היי, ברור שזה קשה... קודם כל - מזל טוב על הנישואים
שאלה שקצת לא נעים לי לשאול- האם דיברתם על הדברים הללו טרם הנישואים? גם אם לא, אני לא חושבת שזה מאוחר, כדאי שתדברו על הנושאים האלה ותבררו כמה כל אחד מכם מוכן ללכת לקראת השני. כתבת שאת מפחדת מ"יום הדין" למעלה-אנחנו עוברים את יום הדין יום יום: בהמתנה בפקקים, בזמן שטיפת כלים, בעת לכתנו לישון ובעוד הזדמנויות מגוונות בהן אנחנו פתאום עוצרים את שטם החיים ההיסטרי שלנו וחושבים על מה שאנחנו עושים ועל הסיבות לכך. את באמת רוצה לעבור חיים שלמים של דרך חיים שאת לא מרגישה בה בנוח? את לא מוכרחה לבחור בין הדת לבין בעלך, אבל אם אי שמירת המסורת 'לא עושה לךם טוב', כדברייך, אולי שווה לשקול למצוא את דרך הביניים? ההמלצה שלי היא שתשבי עם בעלך לשיחה כנה ופתוחה על מה שחשוב לכל אחד מכם, אני בטוחה שאכפת לכם מספיק אחד מהשני כדי להתחשב זה בזה. לדוגמה, אם את שומרת שבת הוא לא מוכרח וכדומה. באיזו תוכנית היה פעם זוג נשוי עם ילדים שהאחד שמר והשני לא והם עשו שבת שלו ושבת שלה, זו גם אפשרות... אני מאמינה שלכל זוג יש את הדרך שלו ושבטוח אכפת לכם מספיק זה מזו בשביל למצוא אותה יחד, למרות שזה עלול להיות מעט קשה ודורש הסתגלות בהתחלה. שיהיה המון בהצלחה, אני מאחלת לכם חיי נישואים מאושרים ונעימים, פרבולה

קטי30

New member
מיק מיק ../images/Emo49.gif

אני יכולה להגיד לך מנסיון אישי שלי כמסורתית התחתנתי עם בחור חילוני לגמרי (אפילו כיפור לא שמר) אבל עוד לפני הדפסת ההזמנות ובחירת השימלת כלה ישבנו לשיחה אחד על אחד הבהרתי לו שיש דברים בסיסים שאני רוצה שיהיה בבית שלי כגון:
לשמור בשר ולחלב
נרות שבת וקידוש חובה
טהרה
(למרות שפני החתונה לא שמרנו היה לי עיקרון של אחרי החתונה זה חלק בלתי נפרד ממני) הוא לא ענה לי מיד הוא הלך וברר במה כל זה כרוך ואז חזר אלי עם ה O.K בניגוד אלי אצלך את שומרת שבת בלי לנסוע וכ"ו אני חושבת שתצתרכו יחד איך שהוא כן להגיע לעמק השווה וכל זה לפני התיכנונים וה"עשית מעשה" וזה בכדי לא להגיע ל"שם" ופתאום לראות שכל מה שרצית לא נמצא שם ואז זה באמת בעיה נכון להיום הגרוש שלי חרדי לכל דבר ואני נשארתי אותו הדבר (ניסיתי לא הלך) זה מצא חן בעיניו הוא התחיל לשאול להתעניין הלכנו לסנמינר הוא נכנס לזה ברמ"ח אבריו ושס"ה גידו ואני לא "קבלתי אורות"
אגב- לא התגרשנו בגלל הדת אבל אני בהחלט יכולה להגיד לך שחילוקי הדעות וההחמרות שהוא בחר לעצמו לא התאימו לי והקשו עלי מאוד את החיים ביחד איתו אלו דברים שאת צריכה וחייבת לקחת בחשבון
תעשי חושבים עם עצמך התייעצי עם איזה דמות/גורם רבני ואולי יש מצב שיוכלו לתת לך את הכיוון והדרך הרבה
ושוב,
קטי.

למעלה