עפרה היקרה../images/Emo140.gif
קראתי מה שכתבת וזה ריגש אותי מאד. זה אחד הדברים שתמיד גרמו לי לחשוב מה בעצם הכוונה של ההורים בלחץ הזה שמופעל על הילד, לשם מה? איזו מטרה? תמיד חייתי במחשבה מה אבי רוצה ממני, למה הוא מונע ממני דברים חשובים לי בחיים, למה לא נותן לי לחיות בדרך שאני רוצה ובוחרת. כל הזמן אבי היה מונע ממני להוציא כספים, לא, אם יש לך 10 שקלים תוציאי רק 5 שקלים לביזבוז, יש לך 100 תוציאי 50. ותמיד הייתי מתעצבנת, מה אתה רוצה? זה כסף שלי. אבל ביום שבו רציתי להתחתן הבנתי כמה אבי צדק, מכל מה שחסכתי וחסכתי היה לי כסף לכל סידוריי החתונה, ואף להשכיר דירה. וגם בגיל 17 למדתי נהיגה מכספי הפרטי. לכל ילד יש את השאלה הזאת, למה? למה לוחצים עליי? מה הם רוצים ממני? אבל קשה בגיל הזה להבין שבעצם הכוונה של ההורים היא טובה וחיובית.יש חוויות מהעבר שאתה נושא איתך תמיד, כאילו אם הוריי לא היו מונעים ממני היום הייתי יותר מאושר, או לפי דעתי הוריי היו מאד נוקשים ואני הרגשתי קנאה מילדים אחרים שהוריהם היו גמישים יותר. או שאתה אומר לעצמך, אני לא אתנהג כך עם הילד שלי, לא אלחץ, לא אכריח, לא אמנע, לא אגביל אותו. אבל היום כאמא לילדים אני מגיעה למצב של להבין עד כמה אבי צדק ברוב הדברים בהם הוא היה קשה איתי ואף העניש אותי כדיי ללמוד איך להתנהג בעתיד. לפעמים כשהבן עושה משהו אני מוצאת את עצמי מגיבה בדיוק כפי שהגיב אבי, ואז אני חושבת, אווו כמה אבי צדק. אני לא יודעת אם אביך עפרה פעל נכון או לא, להעניש בגלל ספר, אבל אולי זו הייתה בשבילו הדרך הקלה ביותר להבהיר לך את דרך החיים שבה הוא רצה שתלכי.