רוצה לשמוע אתכם...

mooya

New member
רוצה לשמוע אתכם...

שלום וחג שמח! אני סטוד' לקלינאות תקשורת, והייתי רוצה לשמוע מכם על הדרך שבה הגמגום השפיע על חייכם, לטוב ולרע. אני קוראת כאן הרבה על קשיים והתגברות עליהם, ומתארת לעצמי שקשה יותר לדבר על 'נפילות'. אבל בכל-זאת, האם יש דברים שעושים אחרת, האם יש 'טריקים' שעוזרים לכם במצבים מסויימים? אני למשל, סובלת מפחד קהל משתק... אבל בעקבות עצה שקיבלתי פעם התחלתי לדמיין את כל האנשים שיושבים מולי עירומים.. זה די עוזר רק שאני מתחילה להסמיק באופן חשוד... טוב, enough about me, אני מקשיבה.

sahar sh

New member
אני מקווה בשבילך שלא...

יתקפו אותך פה...כי החבר'ה בפורום הזה "לא מתים" אל קלינאי תקשורת. אז אני מאחל לך שרידות גבוהה !!! סהר.

mooya

New member
מדוע ולמה??

למה לא מתים על ק. תקשורת?? אנחנו אמורות לעזור, לא? אשמח לשמוע את הסיבות, כדי שאוכל לשנות בעתיד (אם אפשר).

abarak88

New member
היי לך...

לא הבנתי כל כך את מה את רוצה להגיד בשאלה שלך..אם תוכלי לפרט אני אשמח לעזור לך. ...

mooya

New member
פירוט:

אז ככה, בתור התחלה הייתי רוצה לדעת כיצד הגמגום השפיע על הבחירות שלך בחיים. האם בחרת בתחביב, מקצוע או חברת אנשים מסוימת בגללו (או בזכותו)? מה למדת מההתמודדות עם הקושי? האם אתה מרגיש שהתמודדת איתו בכלל או שאולי קיבלת אותו כמו שהוא? אני רוצה להדגיש שאין פה שיפוטיות כלל, ואני חושבת שיעזור לי מאוד לשמוע על התחושות הקשות וה"נפילות" כמו גם על ההצלחות. בכלל, כל מה שתרצה לספר יתרום לי ואולי גם למטופליי בעתיד..

mooya

New member
פירוט:

אז ככה, בתור התחלה הייתי רוצה לדעת כיצד הגמגום השפיע על הבחירות שלך בחיים. האם בחרת בתחביב, מקצוע או חברת אנשים מסוימת בגללו (או בזכותו)? מה למדת מההתמודדות עם הקושי? האם אתה מרגיש שהתמודדת איתו בכלל או שאולי קיבלת אותו כמו שהוא? אני רוצה להדגיש שאין פה שיפוטיות כלל, ואני חושבת שיעזור לי מאוד לשמוע על התחושות הקשות וה"נפילות" כמו גם על ההצלחות. בכלל, כל מה שתרצה לספר יתרום לי ואולי גם למטופליי בעתיד..

shuky63

New member
עינין של תאום ציפיות

אני עוסק בתיקון מקרנים למחשב(ולפני כן תיקנתי טלבזיות).אני תמיד מקפיד שהלקוח מבין לפני שהוא מאשר את התיקון איזו איכות תמונה יראה לאחר התיקון.שלא יגיד לי אחר כך שילמתי לך 500 שקל והתמונה עדין דהויה(כי הטלבזיה בת 20 שנה). הרבה קלינאי תקשורת לא דואגים לעשות זאת.נהפוך הוא.יש כאלה שמראים למטופל הפוטנציאלי קלטות וידאו של מגמגמים שלא מסוגלים להוציא מילה לפני הטיפול ומדברים שוטף לגמרי אחרי הטיפול.המטופל מבין שהשטף המלא שלו מובטח לעולמים וכותב בשמחה את הצ'ק. כשהגימגום חוזר אחרי תקופה מסוימת הוא מאשים כמובן את עצמו-לא הקפדתי לא התאמנתי אבל מפתח שנאה עזה לקלינאי תקשורת.

mooya

New member
קודם כל תודה על התגובות ושיתוף

הפעולה, אני מאוד מעריכה את זה. לגביך, שוקי: אני עוד לא קלינאית ולכן אינני יודעת מה באמת הובטח לך ועל סמך מה. נראה לי מופרך להבטיח ריפוי מלא בתחום שהוא כל-כך דינמי ומורכב. ייתכן שנעשו שינויים בתפיסת הריפוי בשנים האחרונות, כי השאיפה הבסיסית שמועברת לנו שוב ושוב היא להביא את פוטנציאל המטופל למקסימום, על פי צרכיו ורצונותיו. כלומר, ישנם אנשים שהבעיה שלהם לא תפתר בצורה אופטימלית (בשל גורמים פיזיולוגיים/אנטומיים/נפשיים וכו') אבל יש לברר עם האדם שמולי עד לאן היה רוצה להגיע- להבין מה הדבר העיקרי שמפריע לו בתוך מכלול הבעיה ולנסות לשפר אותו כך שיוכל לחיות עם ההפרעה בשלום יחסי. תמיד כשמבטיחים שמיים וארץ יוצרים ציפיות שבד"כ מאכזבות. אני מאמינה שהיום הטיפול נעשה תוך הקשבה רבה יותר למה שלמטופל יש להגיד. שוב תודה, חשוב לי מאוד לשמוע את כל זה ועוד (אם יש).

mfi123

New member
למגמגים עצמם קשה להם להבין

את הבעיה שלהם - אז לעיתים הם הולכים לקלינאי תקשורת. חלקם לפעמים מציעים הסברים ופתרונות מפוקפקים. אך כמובן לא כולם כאלה. קלינאי תקשורת רבים חושבים שהם מצאו שיטה אפקטיבית לטיפול. אני יביא איזה קטע קטן ממשהו שגו'ן הריסון כתב על זה: It is tempting to look for the single cause of stuttering, because casting it as a unitary problem makes it easier to address. There are researchers who believe that stuttering is caused by some glitch in the brain and have dedicated their lives to finding that cerebral anomaly. There are others who believe that stuttering is an emotional problem. Or a timing problem. Or some other kind of unitary problem. Martin Schwartz in his book Stuttering Solved even postulated that one day, people will be able to make their stuttering disappear, simply by taking a pill. Their thinking is similar to that of the four blind men who tried to describe an elephant by each grabbing onto a different part of the beast -- the trunk, leg, ear, tail. The first portrayed the elephant as squirmy and snake-like while the second described it as round and firm as a tree. The third blind man described the elephant as broad and thin as a palm leaf, while the fourth concluded it was small and rope-like. People will shape their thinking according to the limited way they view the subject at hand. What confuses the issue is that each person is partially correct because, like the four blind men, each is able to accurately describe a piece of the puzzle. בתור מתלמדת, כדי להבין את הבעיה יותר טוב הייתי מציע לך לקרוא את שני הלינקים שאני מצרף - אחד זה דף עם מאמרים על דברים בנושא הגמגום, שג'ון הריסון כתב. השני זה סיפור חייו. כן - זה ארוך לקרוא. אותי לפחות זה עניין. אבל לדעתי תביני את הבעיה הרבה יותר טוב. יש אנלוגיה בין גמגום (גמגום שלא קשור לבעיה פיזית שבגללה הוא נוצר) לבעיות אחרות. למשל, באיזה סיפור אחד שלו, הוא סיפר שהוא ניסה לקפוץ מעל גדר, נפל ושבר רגל. עכשיו שהוא יבוא לקפוץ עוד פעם - יבואו לו פחדים שיגידו לו שלא כדאי לו לקפוץ, הוא ידמיין אותו נופל ושובר עוד פעם רגל (או משהו יותר חמור). ככל שהוא חושב יותר על כך שהוא נכשל, ככה גם במציאות הוא לא יצליח לקפוץ מעל הגדר עוד פעם. אותו דבר עם גמגום - ככל שאנשים חושבים יותר על כמה שהם יגמגמו ויפחדו מזה, ככה הם יגמגמו יותר. זה רק חלק קטן מסיפור אחד שג'ון כתב - באמת הייתי ממליץ לך לקרוא את שני הלינקים, זה יתן לך פרספקטיבה שונה קצת לגבי הגמגום.

mooya

New member
תגובה

קראתי את המאמר שג'ון כתב בשרשור למטה ומצאתי בו הרבה מאוד דברים שרלוונטים גם לגביי, ואני לא מגמגמת. כל זה באמת מאוד מעניין ואולי גם אחליט לחקור את זה בעתיד (הגישות בטיפול היום הולכות ונעשות יותר ויותר דינמיות ורואות את האדם כמכלול ולא כ"אוסף של כשלים וליקויים שצריך לתקן"). עם זאת, הכוונה הראשונית שלי קצת הוחמצה- אני מעוניינת לשמוע=לקרוא את מה שיש לכם, כאנשים פרטיים, לספר מתוך חוויותיכם הפרטיות. ראו שרשור "פירוט".

stkachov

New member
תראי

אף אחד פה לא יתחיל לענות לך על השאלות שאת רוצה לקבל עליהם תשובות. פשוט תעברי על הפורום, יש פה הרבה מאוד עמודים בארכיון ותקראי את מה שאנשים כותבים. את יכולה גם להעזר באופציית החיפוש אם מעניין אותך משהו ספציפי.

mooya

New member
חבל לי מאוד שזו הגישה,

כי ציפיתי למצוא בפורום הזה דיאלוג אמיתי. מן הסתם לפני שכתבתי בו גם קראתי מה שאנשים כתבו, וכמו שציינתי גם קראתי את המאמר של ג'ון. בכל מקרה אני מאחלת לכולכם כאן הרבה הצלחה בהמשך הדרך..

R O N Y1

New member
למה ציפית שכולנו נישפך מולך

תיראי באת לעשות חיים מצאת פורום מלא במגמגמים חשבת שהכל ירוץ אבל זה לא זה אולי שכחת שהמגמגים לא שפני ניסיונות!! קיצורי דרך לא יעזרו לך אני בטוח שתצליחי בעתיד איך שדחפת את האף שלך לפורום את תדחפי את האף לארנקים של המגמגמים רוני

למעלה