רוצה לפתוח

תרינד

New member
רוצה לפתוח

בפירגון על פורום ידידותי ומועיל ממש ממש...מאז שהצטרפתי לפה לפני 10 ימים בערך נחשפתי להמון אינפורמציה רלוונטית ומתכונים נהדרים. אז תודה!
ולהעלות שוב המשך של אותה בעיה שהעליתי בפוסט הקודם...אני מאוד מתוסכלת

מאז שהבן שלי (עוד 4 ימים בן שנה) נכנס לגן בתחילת החודש הוא חזר להקיא ולשלשל...איזה חוסר אונים. הבנות בצוות והגננת מקסימות ובמוטיבציה מטורפת לעזור אבל כנראה שזה מעבר ליכולות שלהן לשלוט בכל דבר שנכנס לו לפה ואני לא באה בטענות בכלל.
לכן אני מתייעצת פה שוב במר ייאושי...האם יש מישהם שהתנסו בסיטואציה דומה של ילד ממש קטן (תינוק) שאובחן רגיש לגלוטן (כי בדרך כלל גילאי האיבחון יותר מבוגרים ואז לפחות מבחינה טכנית יותר קל) ויכול לסייע לי במחשבה על פיתרון יצירתי למציאת מסגרת? האם מעבר למשפחתון עם פחות ילדים יכול להקל העניין? כי יש לי חשש שבסוף אני אצטרך לעזוב את העבודה ולהישאר איתו בבית, מה שכלכלית מאוד מאוד יכביד.

kita1000

New member
אצלנו זה לא כך

גן של 15 ילדים
הבאתי לו אוכל שהכנתי לבד כמובן כולל חטיף של אחהצ פירות וכו.
דאגנו שהקבוצה תאכל באזור שמיועד לאכילה והוא ישב בצד השולחן ליד הגננת כך שתשגיח
לאחר האכילה המטפלות ניקו פירורים.
שימי לב לפרטים הקטנים
האם משחקים במקום בו אכלו או אוכלים ילדים
האם המטפלות מנקות כמו שצריך
האם יש בצק משחק עם גלוטן- רלוונטי לגיל שנה וחצי והלאה
ומה שהפיל אותנו בדכ- נקיון כלי האוכל והמשטחים ואיך דןאגים לות הגענו לבסוף לנוהל כלי אוכל ייחודיים לילדים מנקים אותם רקקק בבית, קופסא להפשרת מזון וכו.
ההקפה תלויית נהלים ולא גודל קבוצה. במשפחתון קטן האמצעי סבל יותר מאשר בגן מתנס גדול. הקפדה...

טליאמתי

New member
יש אפשרויות לפני עזיבת העבודה:)

1. דבר ראשון, אני מניחה שלקחת בחשבון שבכניסה לגן בגיל הזה יש הדבקויות מילדים אחרים ויכול להיות שלא מדובר בחשיפה לגלוטן אלא מחלות 'גן', (ובכל זאת מציינת את זה:)).
2. לבדוק בבית האם שיניתם משהו בתפריט. האם הכנסתם מוצר חדש שאולי אינו נ"ג. טעויות עלולות לקרות בכל שלב שהוא.
3. בקשי להכנס לגן ולבדוק יחד עם הגננת והסייעת מה בדיוק הוא מקבל לאכול. את דרך החימום/הפשרה/הכנה. איפה הוא יושב בזמן האוכל. האם יש לו גישה לאוכל של אחרים. בקיצור-בדק בית בשיתוף פעולה עם צוות הגן (בהנחה שאת מעוניינת שישאר בגן הזה
).
4. לותר על האוכל של הגן לגמרי-להביא מהבית ולבקש שיחממו בכלים שלך.
&nbsp
אם את מרוצה מהגן, רק לאחר שתנסי ותדעי מה הסיבה לתגובה שלו, אם לא תוכלו לתקן את התזונה שלו (בהנחה שהבעיה היא בתזונה בגן) אפשר לנסות למצוא גן אחר.
&nbsp
בהצלחה ואני מקווה שתמצאו בקרוב את הבעיה ושהילד ירגיש טוב יותר ומהר:)

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

תרינד

New member
אני יודעת :)

אבל את הפוסט המתייעץ ה"מיואש" כתבתי אחרי כל הבדיקות האלו (נראה לי ששילשולים והקאות לאורך שלושה שבועות לסירוגין זה כבר לא בגדר הידבקויות מילדים אחרים) ואחרי שיחת תיאום ציפיות עם הצוות, וגם ואנחנו מבשלים לו את האוכל ככה שהכל באמת נבדק בציציות עד לרזולוציות הכי קטנות...
כנראה, ובאמת לא באה פה בטענות לאף אחת בצוות, (ההפך אני ממש ממש מעריכה את המאמץ שהן עשו בשבילנו) שבגן של 19 ילדים/תינוקות, קשה לעקוב ברמה כל כך אישית אחרי ילד אחד והן באמת עושות כמיטב יכולתן. יכול להיות שהילד שלי באמת מאוד מאוד רגיש וכל פירור משפיע עליו.
בכל אופן שמחה (שימחה מהולה בעצב כי אני ממש אוהבת את הגן הנוכחי) לבשר שהחלטנו להעביר אותו למשפחתון של 6/7 ילדים עם שתי מטפלות. שגם אותן אנחנו מכירים ואוהבים. ומקווה שיעזור אמן!
תודה על האינפורמציה והאמפטיה

ooochy

New member
כמו שייעצו לך לפניי - בדקי עם הצוות שוב

אצלנו עברנו לתזונה ללא גלוטן כשהוא היה בן שנה וחודש, נכנס למשפחתון חדש בהתחלה היו מעט ילדים (8) ושני אנשי צוות ואח"כ עם מהלך השנה הקבוצה גדלה עד 12, כשהוא בין הגדולים.
הגננות יודעות לשטוף ידיים בין אוכל שהן מגישות עם גלוטן לבין האוכל שלו.
הוא אוכל מהאוכל של כולם, הן מבשלות בהתאם לצרכים שלו - ורק ביום של פסטה יש לו את הפסטה שלו ולשאר את הפסטה שלהם....
הוא יושב על השולחן יחד עם כולם, אבל כמו שכתבה לפניי כיתהא - הוא יושב בחלק החיצוני של השולחן ובמעקב של אחת הגננות.
היה שלב שהיתה לי מחשבה לבנות לו שולחן משלו באותו שהגובה של השולחן של כולם אבל שהמשטח אוכל שלו יהיה נפרד באופן מובהק - ירדתי מזה כי לא היו סימפטומים שהוא "סובל" מזיהום משני - אבל זו בהחלט אפשרות. להרכיב שולחן קטן "עצמאי" - שיהיה יחד עם כולם אבל עדיין נפרד.

דברי באופן פתוח עם האחראית. ספרי לה שזה המצב ושאת שוקלת לעזוב את העבודה שלך כדי להיות איתו בבית - ושמאוד תשמחי אם ניתן לעבוד ביחד כדי להימנע מהמצב הזה. אם זה צוות שאת מכירה ואוהבת - ואני מניחה שזה הדדי - אין לי ספק שיבואו לקראתך.

אני לא רואה סיבה למה זה לא יכול יעבוד. ומה שבטוח - שאם לא מסתדר במסגרת הזו - נסי מסגרת אחרת מקבילה.

בהצלחה

Mלארבעה

New member
מי מבשל?

אם זה הצוות אז ייתכן שאין להם מספיק מודעות "עומק" לנושא (תבלינים וכו')
ואז אולי הייתי מנסה להביא אוכל מוכן בקופסאות. שרק יחממו. ולראות אם זה משפר את המצב ואם כן לנסות להבין מה קורה שם עם האוכל

מעבר לזה יש גנים בהם חדר האוכל מופרד מאיזור המשחקים ויש שזה מעורב (מפנים ממש את שולחנות היצירה למשל שמים מפות ואוכלים באותו איזור). אז כמובן שמעורב פחות טוב במקרה זה עדיף איזור אכילה מופרד ממשחקים.

אפשר לבקש שישטפו לו יותר פעמים ידיים למקרה שאוסף פירורים

למעלה