רוצה לעזור!!

eranziv

New member
רוצה לעזור!!

לאחי הקטן(19) יש חברה מזה כשנתיים הבעייה היא שהיא באה מבית מאוד סגור הוריה חזרו בתשובה לפני שנים והם דיי כופים זאת על ביתם דבר שפוגע בבטחונה האישי ביכולת ליצור קשרים חבריים תלות חזקה מאוד באחי.. אני תמיד הייתי לה ולאחי אוזן קשבת ותמיד נתתי מנסיוני כמה שאני יכול אבל בעניין הזה אני ממש קטן וכואב לי הלב לראות את הילדה מפחדת כשהיא רק שומעת את שמו של אביה!! אנא עזרו לי לעזור להם(לאחי וחברתו) אגב מתוך שיחותינו הרבות אין לה כל עניין בדת אך הדבר נכפה עליה למרות שהיא כבר עברה את גיל 18

חינוך או כפייה

חברתך של אחיך אמנם עברה את גיל 18. אבל מבחינת הוריה היא חיה תחת חסותם. מבחינתם היא יכולה לבחור בדרך אחרת. אבל לא תחת חסותם. יתכן שזה משהו של ´בבית שלנו תחיי כמונו´. עם זאת ישנו העניין החינוכי של הורים לילדיהם, ההורים רואים את עצמם כאחראים לעתיד ילדיהם. והם יחנכו את ילדיהם ע"פ השקפתם וראות עיניהם. וזה בכלל לא משנה שהיא בת 18. כל עוד היא חיה תחת חסות הוריה, היא צריכה לדעת שזה "המחיר". אי אפשר לבוא בטענות להורים. רק טוב. טלא-פלא-יועץ.

nutmeg

New member
יש המון אנשים

שעשו את הצעד הזה באמצעות עמותת הלל, שם קיבלו טיפים, עזרה מוחשית כמו גם עזרה רוחנית. ולמרות העזרה - את הצעד הזה היא תצטרך לעשות לבד ובאומץ כי בסופו של דבר היא זו שמשלמת את מחיר ההתרחקות מהבית כמו גם את מחיר החופש. חשוב לא להאיץ בה - רק לתמוך ולספק אינפורמציה. היא כבר תקח ותעשה עם האינפורמציה הזו מה שיש ביכלתה נכון להיום. יש כמובן גם פורום יוצאים בשאלה כאן בתפוז...

למעלה