רוצה לעזור

tlingit

New member
רוצה לעזור

פונה אליכם מתאמן שלכם ומספר שהועלתה לפניו הצעה ממאמן/מאמנת אחרים, ששמע/ה ממנו שהוא באימון, אך מרגיש/ה שהתוצאות באימון לא מספיק טובות עבור המתאמן (וסלחו לי על בחירת מילים אם הן לא מדוייקות, אני מנסה להציג עניין בלי חשיפה של נפשות פועלות) ושהוא/היא מבקש/ת מציע/ה לשבת ולהקשיב בשיחת אימון שלכם. מה הייתם עונים? אילו מחשבות, שאלות ותובנות מעלה אצלכם אירוע כזה? מה אם זה מאמן/מאמנת שעבד/ה קודם עם המתאמן (והיה להם תהליך אימון מוצלח)? מה אם זה מאמן/מאמנת שהוא/היא חבר/ה טובה של המתאמן, ומאד רוצה לעזור? אם חסרים פרטים בסיפור, שאלו ואנסה להוסיף. בכל מקרה הייתי שמחה למחשבות שלכם

רויתית

New member
מאמן אחרים

אגב , אפרופו שאלתך טלינגיט על התייעצות עם מאמן שהוא גם חבר וכו' .. לאחת המתאמנות ,זו שהתייחסתי אליה גם בתגובתך לתמר היתה איזו חברה שהיא גם מאמנת , החברה הזו מאוד רצתה לאמן אותה , אך כנראה לא מצאה מספיק זמן .. במקביל המתאמנת שוחחה גם עם פסיכולוגית , וידעה לומר לי שהיא מאוד אוהבת את מה שקורה בפגישותנו , כי אצל הפסיכולוגית יש הרבה "למה " ופחות עשייה . כשאני חושבת על זה - לא , לא נראה לי שהמאמנת השנייה היא הגורם לכך שאנחנו לא נפגשות יותר .. לא יודעת .. אני חושבת שמה ששיקפתי לה היה יותר מדי גדול עבורה .. לגבי שאלתך קונקרטית - הייתי סובלנית כלפי העניין כל עוד זה לא מגיע לפסים של מעורבות אישית של אותו מאמן .הייתי שואלת את המתאמן למה הוא לא מתאמן אצל אותו מאמן .. ומה הוא מצפה ממני ? אישית לא הייתי מרגישה עם זה נוח על פניו . קשה לי להאמין שמישהו באמת העלה בפניך קושייה זו , מה זה אומר על אותו מאמן ?? כך זה נראה לי בשעת ערב מאוחרת זו .. אולי מחר אחשוב אחרת

tlingit

New member
אולי לא היה ברור

והבהרה ראשית: אני מתמצתת ו/או מקצינה את תיאור הסיטואציה משום שזו שאלה בפורום וחשוב לא לחשוף פרטים שיכולים לזהות אבל הפניה אמיתית ותכני האירוע הבסיסיים נכונים. לכן אני מתנצלת מראש אם בחירת מילה זו או אחרת לא מדייקת לגמרי. מדובר על מתאמן/מתאמנת במהלך תהליך אימון פעיל והמאמן/מאמנת האחרים רוצה לעזור כי להרגשתו/הרגשתה "אתם מתאמנים כבר X זמן ועוד לא רואים תוצאות"

אמנם אני רק לומדת אימון אבל בעלת נסיון טיפולי

כעובדת סוציאלית, ולכן מרגישה שאני יכולה להשתתף בדיון החשוב הזה. לדעתי, כאשר מאומן/מטופל מבקש שעוד מישהוא יהיה שותף לתהליך. כדאי לבדוק איתו "על מה זה יושב" -
באיזה מקומות בחיים שלו הוא נוהג ככה?
אולי כדאי לערוך תיאום ציפיות חוזר.
לנהל שיחה גלויה ,על מקום החברים בחייו, ועל השפעתו.
לשחזר את הפניה אליך. מדוע פנה אליך ולא אל אותה חבר/ה שבוודאי השיחות שלהם הם כבר חצי אימון (מנסיון
)
עד כמה הוא/היא סומכים על עצמם בתהליך, ולא צריכים קביים של חברים. ושאלת השאלות גם לך כמאמנת וגם לו כמאומן: האם במסגרת יחסי האימון והאמון בינכם , יש מקום לצד ג' או זה משהוא שאת לא יכולה "לחיות איתו". זו דילמה קשה, שאני כעו"ס באגף רווחה, ראיתי המון - מטופל לא מרוצה מהעובדת שלו, רוצה להחליף עובדת סוציאלית, שראש צוות תשב בפגישות בינהם. הרבה פעמים לאחר שהחולפה עובדת סוציאלית אחת באחרת, לאחר תקופה ביקשו שוב להחליף. ואז מדובר בדפוס שנחוץ לעבוד עליו, דפוס שלא משרת את האדם (אולי בעבר הוא שירת אותו). באגף הרווחה בניגוד לעבודת האימון - המטופל לא בוחר מי שיטפל בו, ולעיתים קרובות העבודה היא בצל החוק. כך שהסיטואציה היא בכרח יותר מורכבת. מרגישה שכתבתי המון...
ענת

רויתית

New member
אולי לא היה ברור - המשך

על פניו לא נראה לי , בטח שלא ממאמן המקורב אל המתאמן . הייתי בודקת עם המתאמן אם גם הוא מרגיש שאין תוצאות .. זה כדבר הראשון . אם הוא מרגיש כך - צריך לבדוק מה קורה . אם הוא לא מרגיש כך - אזי ממשיכה הלאה . לא נראה לי שלערב חבר מאמן של אותו מתאמן זה חכם ..אגב , אם הוא היה רוצה היה כבר מתאמן אצלו לא ? צריך לסמוך עליו ולהזכיר לו לסמוך על עצמו בבחירה לא להתאמן אצלו ( כמו גם בדברים אחרים כמובן ) . אם באמת יש צורך לשתף מאמנים אחרים - אלו יהיו מאמנים נייטרלים לגמרי ,וזה ייעשה בפורום זה או אחר , כמו שאנחנו עושים כאן . על פניו נראה לי שכך נכון .

מה שעלה אצלי

החברה הזאת, המאמנת, אולי משקפת אצל המתאמנת חוסר אמון שקיים אצלה בתהליך האימון. עוד משהו שעלה: האם למתאמנת יש עניין של גבולות? שמתערבים לה בדברים? ועוד דבר קטן: האם המתאמנת רוצה ליצור בחייה יותר תוצאות? אם כן, מה היא מוכנה לעשות עבור זה, שלא עשתה קודם?

למעלה