רוצה לעבור ללונדון

Latina Si si

New member
רוצה לעבור ללונדון

שלום, אני בת 23, ונמצאת בתהליכי קבלת דרכון אירופאי -----> צ'כי. אני מעוניינת לעבוד כמובן רק בעבודות חוקיות. יש לי חבר בלונדון, ככה שלגבי המגורים אני מכוסה לכמה ימים.... מנסיונכם העשיר, איזה עבודות יש ללונדון להציע לבחורה נחמדה כמוני? אחרי הצבא עבדתי בתחום התיירות,כסוכנת נסיעות וגם בשדה התעופה. יהיה נחמד לעבוד בתחום הזה, אבל לא משנה לי כל עוד יש עבודה - לא כשוטפת כלים, מלצרית, חדרנית..... האם להגיע ללונדון ולהרשם יום למחרת בהרבה משרדי כוח אדם? כמה הם לוקחים מהמשכורת ולכמה זמן? למה לונדון?----> התרבות של האנשים,החשיבות שנותנים לעולם הספר, רמת החיים, זמני עונות פרופורציונלים (בארץ החורף נמשך 3-2 חודשים...אם בכלל) תודה תודה

Latina Si si

New member
האפוסטיל בדרך.....

כן כנראה ש - Wherever and whatever, זה מה שאני אעשה....אבל לונדון זה מקום ענקי, אני לא רוצה להראות כבחורה אבודה ברחוב שלא יודעת מה לעשות, למרות שיש משהו בזה....בגלל זה הייתי רוצה לדעת כמה לוקחים משרדי כוח אדם שם.

אלוניס

New member
כמובן

שרק חוקי. ותאמיני לי שלשטוף כלים זה מאוד חוקי. בכל אירופה. ועל כל העבודות, גם הלא מגניבות - תמצאי שיש ים של תחרות. כי הגיעו ועוד יגיעו המוני פולנים, רומנים וכו'. וכולם יודעים אנגלית ככה או ככה. ולדעת אנגלית ברמה של הארץ לא מספיק. המלצה שלי - עד שיגיע הדרכון - להשקיע רציני בשיפור האנגלית ובתפיסת כיוון לחייך כולל מציאת הכשרה מקצועית שתהיה תקפה בבריטניה. ואגב, אני חושבת שכל מה שציינת קיים בהחלט בארץ - תלוי איפה מסתובבים ואיזה מזג אוויר אוהבים. נא לא לשכוח שחורף יכול להיות באמת סבבה אבל לא כשזה מינוס 10 מעלות, קר, אפור ונמשך ככה חודשים. את כבר לא תהיי תיירת מתלהבת אלא תושבת שצריכה להיתקע בפקקים, לעבוד, להסתדר וכו'. וזה חומד - אופרה לגמרי אחרת. תעשי חיפוש בפורום לגבי לונדון או בריטניה - הרבה נאמר ונכתב.

Latina Si si

New member
חשבתי...

שאקבל תגובות קצת יותר מעודדות, יש לי תחושה, אלוניס ,שאת לא כל כך מתלהבת מאנשים שרוצים לעבור ללונדון....בכל מקרה תודה רבה לך, אחפש לי ח"ח ועידודים במקום אחר
אגב, אני לא יודעת מה יותר טוב : 40 מעלות בארץ או (10-) שם......

noy2222

New member
אין על מעודדי ההגירה

אני זוכר עדיין את כל העידודים הנהדרים שקבלתי מצדדים מסויימים במשפחה: "לונדון? אבל נורא קר שם!" (אני חושב שירד שלג לכמה שעות ב-9 וחצי החודשים האחרונים, וחוץ מזה היה נורא חם מאז. נו טוב, בטח זה הכל global warming...) "תיזהר, יש שם מלא ערבים" (כן, רובם אפילו לא מחצי האי ערב). "יש כל כך הרבה מהגרים שמגיעים לשם, וכולם יודעים אנגלית פרפקט" (כמות המהגרים שלא יודעים מילה באנגלית גדולה כמעט כמו כמות האנשים שלא יודעים אנגלית בכיתת ה-5 יחידות אנגלית בתיכון שלי). noy

Nobilis

New member
מה שאלוניס ניסתה להגיד לך זה...

ש(אם לצטט את חנוך לוין, נדמה לי) לונדון לא מחכה לך. אף אחד לא יגלגל את השטיח האדום כשתגיעי, ומכונית פרארי לא מחכה בכניסה של ארמון הפאר שבנו לך. אז מה כן מחכה לך? א) מחכות לך בלונדון (לטוב ולרע) בדיוק אותן העבודות שזמינות בארץ למי שאין לו הכשרה מקצועית או השכלה אקדמית. החל ממלצרות, וכלה במשרות אדמיניסטרציה שונות. ב) מחכים לך בלונדון חבלי קליטה ככל מהגר. תצטרכי למצוא דירה ולבנות לעצמך חיים חדשים בארץ זרה ויקרה, להסתדר מול בירוקרטיה חדשה ולעיתים זועפת בדרך לחשבון בנק, מספר ביטוח לאומי, ושאר ירקות. ג) לא מחכים לך משפחה וחברים שיש לך בארץ (אני מקווה). הם לא יהיו כאן כדי לעזור לך, ולא משנה כמה תרצי לשמור על קשר, תדעי שכשמתרחקים, גם קשרים נחלשים. חוק טבע שכזה. כמובן, סביר שתמצאי כאן חברים חדשים, אבל זה לא קורה בין לילה. ד) בצד החיובי - מחכה לך חוויה. לא יותר, ולא פחות. יש מי שהחוויה שלהם היא לנסוע לשנה במזרח, ויש מי שהחוויה שלהם היא לעבוד בלונדון. את היחידה כאן שיכולה להגיד האם החוויה הזאת (שהיא די מעורפלת מבחינתך כרגע, אני מניח) שווה את התלאות. אולי, לדוגמא, תפיקי הנאה רבה יותר מטיול ארוך. מה שאלוניס ניסתה להגיד לך בקשר הזה הוא שאת צריכה לקחת בחשבון (אני יודע, זה מבאס, אבל זה גם נכון) שלהיות תייר במקום מסוים, באווירה של חופש מעבודה ודאגות, שונה מלגור בו, לעבוד בו, לעמוד בו בפקקים, לדאוג לסידורים ולהתווכח עם פקידים, וכו'. אם תגורי בלונדון, לא כל יום יהיה כיף כמו אותו יום חופש נהדר שהעברת בלונדון אי אז. רוב הימים, למען האמת, יראו די דומים לימים שהיו לך בארץ. קמים, הולכים לעבודה, חוזרים הביתה, נפגשים עם חברים, הולכים לישון. לעשות את זה במקום אחר, גם זאת חוויה כשלעצמה. אבל חוויה מאד שונה מחופשה. אז לסיכום - אכן יש גם דברים פחות נוצצים במעבר. ואלוניס עשתה לך שירות כשאמרה אותם, שכן אם תחליטי על המעבר תוך ידיעתם, תגיעי ללונדון מתוך ראיה מפוכחת של הצפוי לך, וסיכוייך שלא להתאכזב יגדלו. בהצלחה בכל מקרה! :)

Woking

New member
לא יודע בקשר לכל זה

אבל מאז שאני כאן 10- לא היה אפילו פעם אחת. אפילו לא בלילה הכי קר בשנה. 5- כן, אבל 10- אף פעם לא.

אלוניס

New member
חשבתי שאתם צפונית ממני

ושאם פה יצא לא פעם מינוס 10 אז גם שם. נראה לי שאם לא מספיק קר שם היא לא תיסע. ותודה על התגובה נוביליס.

annadolly

New member
חורף 95-96

היה קרררר במיוחד. אם אני לא טועה, הקר ביותר מאז שאני פה. היו המון שלגים והטמפרטורה הגיע ל-10-. אבל זה היה יוצא דופן. בכל מקרה, בד"כ חורף אנגלי זה לא כזה סבבה. גם למי שבאמת אוהב חורף, או שונא קיץ ישראלי.

Woking

New member
הבעיה באנגליה

שבחורף, שזה בערך מ 21 באוגוסט עד 12 ביולי, רוב הזמן מעונן והרבה פעמים יורד גשם טורדני, מה קוראים אותו drizzle. הצירוף הזה של אפרוריות ורטיבות לא עושה טוב על הנשמה, ורוב האנשים היו לוקחים 10- בחפץ לב מכיוון שקר, אבל לפחות רואים קצת אור שמש.

noy2222

New member
winter, and july

זכור לי שעוד במאי התחיל להתחמם בצורה רצינית, ומרץ-מאי ספטמבר-נובמבר הרגישו *כל כך* כמו עונות מעבר... noy

Latina Si si

New member
תודה, מזל שאני כבר יודעת

מה מחכה לי ואני לא מפחדת לעבוד קשה. יש לי כמה ידידים שעובדים שם חוקי, ככה שאני לא מופתעת כל כך. מה שכן, אני מקווה ללמוד גם, רק אחרי שאני אמצא עבודה יציבה. מה שתארת - זה החיים, וזה בדיוק מה שאני רוצה, לחיות במקום אחר. תודה

Latina Si si

New member
../images/Emo127.gif הבנתי

אני חושבת שאמשיך לחפש ובמקרה ההכי גרוע וכ- ultimate choice, אצטרך לעשות משהו....לא ידעתי שיש תחרות על עבודות כאלה, אבל שואפת ליותר....
לגבי האנגלית, אני לא דואגת כל כך, למרות שקצת דו- שיח חסר לי, יש לי אוצר מילים די רחב, כי אני יודעת ספרדית ולשניהם יש הרבה מילים משותפות...... בדיוק עכשיו אני מחפשת אתרים לגבי עבודות נדרשות בבריטניה, נראה מה קורה. הבעיה שלי היא שאין לי 3-4 שנים כדי להשקיע לתואר. והחורף - זה כיף

למעלה