רוצה לעבור גיור

רוצה לעבור גיור

שלום! אני לא יהודיה ואני רוצה לעבור גיור, אני בצבא ושמעתי שגם שם זה אפשרי. מישהו יכול להסביר לי את התהליך הצבאי?

...

אני יהודיה בנפשי, מאמינה באלוהים, שומרת מצוות... אני רק רוצה שזה יהיה רשמי וכתוב בת.ז או כמו שאומרים: לקבל עליי את עול המצוות

SupermanZW

Well-known member
לא כותבים יותר דת בת.ז.

אלוהים יודע שאת מאמינה בו ושומרת מצוות, כתמי דיו על מסמך כלשהו לא ישנו זאת, האמונה שלך היא יותר רשמית מכל כתם דיו.

א77

New member
עלייך להזהר מאד

קודם כל בפורום עילאי כשלנו. כי דווקא כאן מנסים כל מיני תועים ומטעים להיכנס. קבלת כאן תגובה ממישהו שאין לו שום דבר עם אמונה באלוקי ישראל. הנה דוגמא קטנה מאחת מתגובותיו. הוא אמר מספר פעמים שהוא אינו מאמין כלל במה שאת אומרת שאת מאמינה. כל אדם זר הנכנס לכאן. הוא מנסה להטעותו ב'ידיעותיו'. בכל מקרה, כבר המליצו לך כאן לפנות לרב מתאים, באמצעות הצבא או הרבנות המקומית של מגורייך. שם תקבלי הדרכות נכונות וגם לא מטעות כמו שכאן יש המנסה להתערב ולערב דעותיו כאן. יש לו ידע מסויים ביהדות, אך הוא רחוק מלדעת. מטרתו היא כאן להטעות. זה מנסיוננו העשיר כאן בעבר.

gala lo

New member
סליחה שאני מתערבת..

אבל לא ראיתי בדוגמא שלך שום דבר שמוכיח שכדאי להיזהר מהתשובות של אותו אחד... בתגובה שלא אליה הוא לא אמר שום דבר כמו "אני מאמין בדיוק כמוך" אלא רק הביע את דעתו בקשר לזה שהיא רוצה שיהיה כתוב על מסמך רשמי שהיא יהודייה. אני לךא רואה מה הוא עשה רע, לא בתגובה הזאת ולא בדוגמא שלך.

אלי ו.

New member
אני אסביר

זהו פורום שאלות הלכה. ההנחה היא שנותני התשובות הם מבינים בהלכה ויראי שמים. הבעיה שעלולה להוצר היא שאם אדם שאינו ירא שמים עונה בפורום, השואלים עלולים להסיק מכאן שהוא בר סמכא, ומכאן לקבל את דעתו גם בשאלות בעייתיות יותר.

א77

New member
אני מאד מתנצל בפנייך.

בפורום זה, נכנסים אנשים לשאול שאילת רב. אותו אדם לא אחת ולא שתים השיב תשובות כאילו הוא רב. מי שנכנס לפורום זה מעוניין לקבל דעת רב. בפורום זה משתדלים ביותר לא להיכנס לפולמוס בכל נושא... אותו אחד גם אם לא הבנת מהדוגמא שהבאתי, הרי לצערינו הוא כבר מוכר כאן הרבה הרבה. אם בתשובות שהוא מעניק כאן, גם בהקלדה בימי שבת. ועוד כל מיני דוגמאות. כבר הערנו רבות בנושא. לא ייתכן שפורום זה ישמש במה לאדם שבין דבריו מביא גם מהלכה, והנה אם לא נתריע שוב ושוב, הרי מחר או מחרתיים או בעוד שבועיים כשיהפוך למשיב קבוע בפורום זה, ישיב מה שירצה להשיב, והרי בעקבות תשובותיו כאן יחשבוהו לאדם המייצג דת יהודית לפחות. וזה אינו כך. אין לי עניין להרחיב כאן את שכבר בעבר עשינו שוב ושוב. נכון שמהדוגמא שהבאתי לא למדת לא כולו ולא חציו ולא שלישו... אבל לא זה העניין שלי לרגע זה, בפרט שכבר אין ספור פעמים ניסו להסביר לו... מחברי פורום זה, בנתיים הוא היחיד שמסרב להבין. הוא בחור עם ראש, כנראה שהוא מסרב מתוך אינטרס...

למעלה