רוצה למכור

• פותח הנושא pvzed
  • פורסם בתאריך

pvzed

New member
רוצה למכור

שלום,יש לי דיסקים שאני מעוניין למכור בחו"ל. בדקתי ומשלוח של דיסק עם עטיפה שלו יעלה מק' 13 שקל בדואר רשום לחו"ל. השאלה שלי - האם זה משנה אם זה דואר רשום או לא? אם זה לא דואר רשום המוכר יכול לומר שלא קיבל את המוצר ואני לא יוכל להוכיח? השאלה השנייה,איך אני שולח?הולך לדואר עם הדיסקים והכתובת ושולח שם? שאלה שלישית-אני רוצה לשים תמונות אבל לא לשלם לאיביי עמלה,ניתן לשים את התמונות בתיאור מוצר למטה? תודה רבה..

ozitex

New member
תשובות

אם אתה מוכן לקחת סיכון שהדיסק יאבד ותצטרך לשלם עבורו אל תרשום את המשלוח. המלצה שלי לך כמוכר חדש- שלח רשום. אלא אם כן עלות הדיסק היא נמוכה- כמה דולרים בודדים. ארוז את הדיסק היטב בבית בתוך מעטפת פצפצים טובה, הכן את הכל בבית כולל כתובות השולח והנמען ולך לדואר מוכן רק להדביק את הבול. נדמה לי שעד 12 תמונות ניתן להעלות בחינם. אם תרצה לשיםן תמונות בגוף החיסטינג עצמו תצטרך להשתמש בתוכנת איחסון תמונות כמו PHOTOBUCKET. בהצלחה.

goolgol

New member
תבדוק אם מתאים לך במעטפה מרופדת וחודש הבא

איביי משנה בגדול כל מיני דברים, אז צריך לעקוב. לדוגמא - כל התמונות יהיו בחינם. עד דולר - עמלת ראשונית בחינם ועוד ועוד...

pvzed

New member
הבנתי...

יש לי עטיפה של דיסק במחשב,אבל כשזה מדפיס אותה על דף A4 זה מותח את זה ולא נכנס כעטיפה לדיסק,מה ניתן לעשות?

OutLink

New member
אתה מתכוון למכור דיסקים צרובים? אם כן זה לא

חוקי באייבי ובכללי.

pvzed

New member
כן זה דיסקים צרובים,אבל הקטע שאין משהו "מקורי

של זה. אני רוצה למכור הופעה של מייקל ג'קסון,שהוקלטה מהטלווזיה והוא בכלל לא מוכר אותה / משווק..

pvzed

New member
כן אבל אין שום דיסק מקורי לזה..

ואפשר לקבל עזרה עם התמונות? וכשאנ ימחפש את השם המלא של המוצר,אני לא מוצא אותו,למה?

OutLink

New member
לא קשור כל עוד לא קיבלתה זכויות הפצה על

ההופעה , אסור לך למכור דיסקים צרובים או את הקובץ או משו. בכל מקרה אתה לא רואה את המוצר בחיפוש הרגיל מכיוון שעדיין לא העבירו אותו בדיקה, המתן מספר שעות.

ozitex

New member
תקשיב טוב

אתה באת לכאן להתיעץ וגם ללמוד. האנשים כאן מבינים היטב איך העסק הזה עובד והעצה הכי טובה שאתה יכול לקבל היא לא להיכנס לתחום המדיות הצרובות. זה לא יילך לך ורק יגרום לך לצרות, הפסדים וגם תושעה לתמיד מאיביי כך שבעתיד לא תוכל לעשות את זה גם אם יהיה לך מוצר חוקי ובעל פוטנציאל מכירתי טוב. ולכן, תקשיב טוב ותפנים. אתה לא רוצה לעשות את העסק הזה שאתה רוצה לעשות אוקיי? רד מזה סופית ידידי. זאת עצה של זהב מכל הלב. בהצלחה בתחומים חוקיים קצת יותר.

ozitex

New member
חוק זכויות היוצרים או..קצת על הבוטלגים

BOOTLEG - הכינוי הזה, מאין הוא בא? ובכן הוא בא מאיטליה. BOOT- מגף LEG - רגל. נכון, ארץ המגף. הכינוי הוצמד למוצרי מדיה לא חוקיים בגלל שרוב ההוצאות הלא חוקיות באו מאיטליה, וזה אגב, קורה גם היום. ההוצאות היחידות שמותר למכור ברשת הן הוצאות מקוריות וחוקיות וגם אלו לעתים אסור למכור אם למשל בעךל זכויות הפצה מסויים לא מתיר מכירה של מוצר כלשהו בזירת איביי מסויימת- המוצרים הללו, הגם חוקיים לגמריי- יורדו מהמכירות. האיסור החמור יותר מתייחס למה שהבחור שלנו כאן רוצה לעשות. הוא רוצה לקחת הופעות, או הקלטות שלא יצאו מעולם על גבי מדיה חוקית ולהפיק אותן בעצמו, על גבי תקליטורים צרובים, ובעזרת הדפסות של עטיפות תואמות. זהו הבוטלג האולטימטיבי, כזה שחברות המוסיקה מגייסות סוכני חרש על מנת לתפוס את אלו שעושים את זה. העונשים בחוק אומרים שכל מי שנתפס בהעתקה לא חוקית ומכירתה צפוי לקנס של עד 10,000 ש"ח על כל עותק..עשו את החשבון בעצמכם. עכשיו, לא רק שחברות המוסיקה מפעילות אנשים שבודקים את הרשת ובמיוחד אתרים כמו איביי המהווים כר נרחב לפעילות פיראטית, אלא הם אף מפעילים סוכנים במדינות המוגדרות כמובילות בעולם התחום הפיראטיות המוסיקלית וישראל לצערנו נמצאת במקום מאוד מכובד ברשימה הזאת. כל מי שרוצה לדעת יורת מוזמן לגגל על קניין רוחני או זכויות יוצרים וכדומה וימצא את נוסחי החוק וכתבות לרוב בתחום. מומלץ בכל חום לכל מי שעוסק במסחר אינטרנטי או פיזי, לא להיכנס לתחום הפיראטיות המוסיקלית. זה תחום שלא רק שלא יתן למי שעוסק בו רווחים ,אלא אף עלול לסבכו בפלילים.

שאלה בנושא

האם דיסקים בודדים ישנים [מקוריים] בלוט שהגיע הזמן שיעופו מהמדף שלי האם מותר למכור במקום לזרוק לפח ? או שלא כדאי להתעסק עם זה בעבור כמה דולרים ? [כולם מתפקדים]

צבי ר

New member
bootleg - אם מותר לי לתקן קצת

אני קורא סביל בפורום, וסה"כ מאד מרוצה מהתכנים. אם יורשה לי להעיר ולתקן לגבי המילה BOOTLEG. המקור שלה כלל אינו קשור לאיטליה. זה מושג שנטבע באמריקה בתקופת היובש, כאשר היה איסור על יצור, מכירה או הובלה של משקאות אלכוהוליים. המכורים למשקה היו מחביאים "פלסק" - בקבוק שטוח-לרוב ממתכת - בקיפול העליון של המגפיים הקיפול נקרא LEGGING ו - BOOTLEG הוא השם של הקיפול עצמו, ומכאן נגזר המושג ביחס למוצר מזוייף, אסור או מוברח.

ozitex

New member
תיקון על התיקון

נכון הוא שהמילה, במקור מקורה בארה"ב, אבל הרבה יותר מוקדם מהתקופה שאתה מדבר עליה, תקופת היובש היתה בשנות העשרים של המאה הקודמת ואילו המילה בוטלג נוצרה כבר בשנת 1889, כלומר, בתקופת המערב הפרוע מה שקרוי בז'רגון. אני התייחסתי בכלל להקשר המוסיקלי של המילה וההקשר הוא לנושא השרשור- הטבעות בוטלג בלית חוקיות של מוסיקה או די וי די. כך שבעקרון אתה צודק חלקית אולם כלל לא בהקשר של השרשור עצמו. המילה בוטלג בהקשר המוסיקלךי שלה, בהחלט קשורה לתעשיית ההדפסים הבלתי חוקית שהיתה מאוד פופולרית בעיקר בסוף שנות השישי- תחילת שנות השבעים והתייחסה בעיקר להוצאות תקליטים (VINYL) בלתי חוקיות של הלקות כמו דיפ פרפל, בלאק סאבאת', פינק פלויד ודומותיהן.

סהר דוד

New member
תמהני

אני תמהה איך פתאום נעלמה לך ארץ המגף והגעת למערב הפרוע? אני משוכנע שבנושאי הפורום אתה בר סמכא וידען , אבל חבל שתכנס לפינות לשוניות שבהן אינך יכול להתמודד. במקרה, או שלא, אני עוסק בתרגום וכתיבה מוסיקולוגית עשרות שנים. המושג בוטלג הוא אכן מגף - שהיה מקובל גם ב"מערב הפרוע". בכתובים, הוא מופיע לראשונה במדינת אומהה שבארה"ב בשנת 1889 כפי שרשמת במדוייק. אבל השימוש במושג זה כדי לציין זיוף, העתקה והברחה נוצר בתקופת היובש. בעולם המוסיקה, המושג הושרש בשנות השבעים, אבל בארה"ב ולא באיטליה. זה התחיל מהקלטות אודיו פיראטיות של הופעות של הלהקות שהזכרת לעיל.

pvzed

New member
שלום.

העליתי תמונה לאתר שנתת,איך אני מעביר את זה לדיסקריפשן ב EBAY?

pvzed

New member
הבנתי..זה לא חוקי אז אני ארד מהנושא,אבל אני

גם אחכה לתגובה של EBAY..

למעלה