רוצה למות

y a l d a 1 7

New member
רוצה למות

פשוט למות
ואין טעם להמשיך
אין למי...

הכי לבד שהייתי בחיים שלי!

שוב מילים לא יתארו את הכאב.

נמאס לי לחיות.
בא לי לעשות את הצעד ולסיים עם הכל!

מי אני7

New member
wow

כמה זמן לא היית פה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שאלתי את עצמי כמה פעמים מה איתך ואם את לא פה אז אולי את במקום אחר וטוב יותר....

עצוב לי לקרוא אותך ככה תוך כדי הזדהות עצומה.

אני שולחת לך חיבוק

ורוצה שתדעי שאני פה בשבילך..מוזמנת לדבר איתי תמיד
לפעמים זה נותן קצת פרופורציה ומוריד אותנו מהקו מחשבה שאנחנו נמצאים בו.

הצעד שאת חושבת עליו..הוא לא פיתרון !

y a l d a 1 7

New member
היי

מפתיע אותי כל פעם מחדש שזוכרים אותי, אחרי כ"כ הרבה זמן.
עצוב לקרוא שאת מזדהה. רק כי אני יודעת כמה זה קשה.

שולחת לך חיבוק חזרה.
תודה שאת פה. מקסימה בעיניי!

קולדון

New member
מותק,

מישהו (חוץ מאיתנו) יודע איך את מרגישה?
בדידות זה מצב שאפשר לשנות.. ועדיין כל החיים לפנייך.
וגם אם עכשיו את במצב מבודד, אני מניחה שזה מן מעגל כזה, שאת מרגישה כל כך גרוע- וקשה לך להתקרב לאנשים-ואז את עוד יותר לבד- ומרגישה עוד יותר גרוע.
אבל זה לא אומר שזה חייב להיות ככה, וכדי לשנות את זה צריך אולי להשקיע המון מאמצים ואנרגיות בהתחלה, אבל אח"כ החיים מתמלאים במסגרות שבהם את לא תהיי לבד.

מה גורם לך להתבודד ככה, בעצם?

y a l d a 1 7

New member
קולדון,

שיתפתי קצת את אמא, לא רציתי להכביד עלייה - אבל הייתי חייבת להוציא. זה כאב כזה, שחונק. בד"כ אני משתדלת לשמור לעצמי, מחשבות שכאלה...
כנראה שאני אחזור לפסיכולוגית, אחרי הפסקה ארוכה. אהבתי את השקט הזה, את חוסר ההתמודדות. אבל אני בשפל כרגע ואין לי איך לעלות. לא לבד.

אנשים כל הזמן פוגעים בי וזה גורם לי להאטם ולהסגר ולא לתת לאנשים להתקרב. לא באמת. ואני כ"כ זקוקה לקרבה הזאת.
נשארתי הכי לבד משהייתי אי פעם. אני לא יודעת איך להתקרב לאנשים. זה גורם לי לחשוב מה פגום בי ושכנראה יש סיבה לכל זה.

אני רוצה לבצע שינוי ענק בחיים שלי, אבל לא יודעת מאיפה מתחילים.
מפחדת מאוד.

קולדון

New member
מתחילים כמו שכתבת-

בלחזור לטיפול. או למטפלת הישנה (למה הפסקת איתה? היא עזרה לך?) או לטיפול כלשהו אחר.
ומדברים על הדברים- כמה שיותר. כשתחזרי לטיפול, תוכלי לשתף את אמא או כל מי שתרצי בלי לחשוש שאת מכבידה עליהם. קודם כל- אמא שלך תדע שאת בטיפול, וזה כבר יקל עליה נפשית להתמודד עם הידיעה שאת סובלת... ולדבר על הדברים גם אם זה הכי אגואיסטי כביכול- זה באמת עוזר. והייתי עושה כל מה אני יכולה כדי לצאת מזה ולא מפחדת. אח"כ, כשתרגישי יותר טוב- תחשבי על כמה שה היה שווה את זה.

y a l d a 1 7

New member
תראי

היא עזרה לי במידה, במידה מסויימת התקדמתי. היו דברים שהיא נגעה. היו דברים שלמדתי על עצמי. ועם זאת - זה לא מספיק.
הייתה תקופה ארוכה בטיפול שהרגשתי שאני לא מתקדמת לשום מקום, הגעתי ולא היה מה להגיד. ולכן הרגשתי צורך להפסיק.
זאת הייתה מן תקופה כזאת שלא היה "טוב", אבל היה איכשהו "בסדר". לא היה רע אפשר להגיד. היה נסבל.
וקרו הרבה דברים מאז. ואני לא מצליחה להתמודד.
עכשיו רע. רע מאוד. בלשון המעטה.

אני כ"כ מודה לאמא שלי. אבל עם זאת - גם היא בן אדם. ואני חושבת שקשה לה להכיל את כל זה... אבל אני פשוט מתמוטטת.

קולדון

New member
אז אולי שווה לנסות מישהי חדשה?

או טיפול יותר אינטנסיבי? (כמה פעמים היית פוגשת אותה? פעם בשבוע?)

y a l d a 1 7

New member
לא

אני לא חושבת לנסות מישהי חדשה
מכיוון שניסיתי בעבר פסיכולוגיות אחרות והיא היחידה שנגעה בי
לא בא לי להתחיל עם מישהי חדשה ולחשוב שאולי זה ילך ואולי לא.
להתחיל לספר את כל הסיפור מההתחלה. זה גם ככה קשה. וזה מעיק.
היא יודעת כבר הכל ומהבחינה הזאת זה לפחות יותר קל.

היו לי פסיכולוגיות שרק הנהנו עם הראש ואמרו לי שהן מבינות, ועם כל הכבוד לפריקה.. זה לא ממש עזר לי.
איתה היה לי כימייה.
סיימנו לא כ"כ בטוב, אבל היא מוכנה לקבל אותי שוב. ואני חושבת שאני צריכה את הטיפול.

כן, הלכתי פעם בשבוע.
מעבר לעלות הכספית שהיא כבדה, אני לא חושבת שאני מסוגלת ללכת יותר מפעם בשבוע, כי זה גם ככה קשה. לגרור את עצמי לשם. להתמודד עם הכל. לא מסוגלת. גם כמו שאמרתי, לא תמיד הייתי צריכה יותר מפעם בשבוע.

זאת הודעה מדאיגה.

(מאוד מדאיגה). אני זוכרת שלא רצית לחזור לטיפול, אבל זה היה די מזמן. אפשר לשאול מה קורה איתך עכשיו בהקשר הזה?
יש טעם להמשיך, ויש בשביל מי. בשבילך. את חשובה מספיק. את חשובה, נקודה. את צריכה מקום - טיפול - שבו תוכלי להיות לא לבד. מקום שיכיל אותך וילמד אותך להכיל את עצמך. (ומה את אומרת, אולי תנסי מילים לתאר את הכאב? זה בטח לא מספיק כרגע אבל מקשיבים לך פה.)

y a l d a 1 7

New member
נכון

עשיתי הפסקה ארוכה בטיפול, ואני כנראה אחזור אליו בקרוב. אני מבינה שאין ברירה אחרת.

וזה לפעמים נחמד שאפשר "לשפוך" בטיפול ולפרוק הכל, שיש עם מי לדבר. אבל זה לא מפיג את הבדידות.

אני רואה בחברים, נקודת אור. עצם זה שיש עם מי לשתף, עצב ושמחה ככל שיהיו - עושה כ"כ טוב על הלב. רובנו זקוקים לזה. ובלי שום תמיכה, ובלי איש, נראה שאין באמת לאן להמשיך.

נראה לי שאיני חשובה לאף אחד, ואם כך - אולי אני גם לא צריכה להיות לעצמי. כי כנראה אין סיבה לכך :/

בשבועיים האחרונים

אני חושבת הרבה על כל הדברים שאנחנו צריכות ללמוד בתהליך הפוך מבדרך כלל. הפוך מהרצוי. לא בהקשר הספציפי הזה, דווקא, אבל ההודעה שלך ממש נופלת על המחשבות האלה שלי. ילדה, בעולם מאיר פנים ותו לא את לומדת שיש לך ערך כי אחרים מוצאים בך ערך, וזאת ידיעה הולכת ומתגבשת עד ש, אם לא מפריעים לה, היא קיימת בפני עצמה. לפעמים משהו משתבש בדרך הזאת; אולי מהתחלה לא נתנו לך את ההזדמנות למצוא בך ערך, אולי משהו שיבש את התחושה הזאת נורא איפשהו בדרך, בבת אחת, או לאורך זמן (ליאת קפלן כותבת, "כל זאת משום שחורף שלם לא נגעו בך אהבה"). מה שבטוח הוא שכרגע את בודדה ומרגישה שאין בך.

אני לא יודעת עד כמה זה הגיוני שזרה מוחלטת תבקש ממך להאמין - גם אם לא להרגיש עדיין - שיש לך ערך, כי היא מאמינה. אני יודעת שאני מאמינה. גם שיש לך ערך, וגם שאנשים יכולים ללמוד הפוך; לשקם דברים שנפגעו, ללמוד לבנות מהתחלה דברים שכבר היו צריכים להיות להם. זה מה שאני חושבת שצריך לקרות לך בטיפול. את לא אמורה ללכת לשם רק כדי שיהיה לך עם מי לדבר. גם, אבל זה באמת לא מפיג בדידות. את צריכה ללכת לטיפול כדי ללמוד איך את מתפקדת בתוך מערכת יחסים (טיפול הוא מערכת יחסים). הוא צריך להיות מקום שיכיל אותך, וילמד אותך את הערך שלך עוד לפני שנוגעים בך אהבה שם בחוץ הפחות מוגן. כי כשאת מרגישה אדם עם ערך, את יודעת שהיא מגיעה לך, והרבה יותר קל להשיג דברים שמגיעים לך.

אני מצטערת שאת מרגישה ככה. אני מצטערת שאת צריכה ללמוד את זה עכשיו. אבל את חשובה. תכתבי פה עוד? (לי לפחות) לפעמים זה עוזר עם הבדידות.

y a l d a 1 7

New member
את צודקת

תודה.

לפעמים יש ימים שקשה לי להכנס לפורום
תקופות.
שהייתה תקופה סבירה לא העלתי על דעתי להכנס לפורום, כדי לא לסוג לאחור.
אבל שאני בשפל - אני יודעת שזה המפלט היחיד. כי יש דברים לפעמים שאתה חייב להוציא וכרגע ואין למי.
אני מצטערת לפעמים שאני לא יכולה לתת את אותו היחס שאני מקבלת בחזרה.
אני תמיד חולמת שיום אחד אני אצא מזה ואוכל לסייע לבנות אחרות.
ויש ימים שאני לא מאמינה שאצא מזה. אומרת לעצמי - הרי זה כ"כ הרבה זמן בתוכי.

אני כנראה מבינה שבאיזשהו מקום זה תמיד יהיה קיים. אבל צריך ללמוד לחיות עם זה. להפוך את זה לפחות לנסבל. שאני אשלוט בזה, ולא שזה ישלוט בי.
כל פעם מסתכלת אחורה על השנים שעברו ובוחנת מה השתנה, וכמה נשאר אותו הדבר. אני מחכה ליום שהכל יהיה אחרת. שכל זה יהיה חלק מההסטוריה שלי. מחכה לימים טובים יותר - לצערי כבר יותר מידי זמן.

y a l d a 1 7

New member
בדיוק כך,

דיברתי איתה. השבוע זה לא יצא לפועל עקב יום הזכרון והעצמאות. אבל השבוע אנחנו אמורות לתאם.
זה קצת מפחיד אותי.
מפחיד אותי להתמודד עם עצמי.
מצד שני - כנראה שאני חייבת את זה.
דחיתי את זה כבר מספיק זמן.

y a l d a 1 7

New member
פרפר,

עניתי על השאלה לקולדון.
אני לא משערת שאיש יודע באמת מה שאני מרגישה.
ואולי, יש דברים שעדיף לשמור לעצמי. כי שאנשים יודעים את החולשות שלך - הם מנצלים את זה. מנצלים כדי לפגוע.
עדיף לשמור לעצמך.
פשוט כך.

levshavur

New member
לילדה

שלום לך
כואב לי לקרוא את מה שכתבת...קראתי גם את כל השרשור. אני חושבת שכאן לפחות את לא לבד. אם את רוצה תשלחי לי מסר ואשמח להיות איתך בקשר ולעזור כמה שאני יכולה...

לבשה.

למעלה