רוצה ללמוד אימון

lower sky

New member
רוצה ללמוד אימון

שלום לכולם,

הייתי רוצה להתייעץ עמכם לגבי כמה נושאים. היום אני סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה ומעוניינת להמשיך בתחום. חשבתי בנתיים גם ללמוד אימון כדי שאוכל להתחיל ולעסוק במה שאני רוצה כבר שנים - לעזור לאנשים, לצמוח, לגדול, לעשות שינויים משמעותיים בחייהם. שלא תקבלו את הרושם הלא נכון שאני רוצה לעשות את זה רק בשביל כסף, כי אני מאוד אוהבת לעבוד עם אנשים, השאלות שלי יותר נוגעות לחששות שלי מפני העתיד המקצועי.
דבר ראשון, יש לי חשש, כי אולי גיל 26 הוא גיל צעיר מכדי להיות מאמנת? אולי אנשים יסרבו לתת לי צ'אנס כי אני "צעירה מידי"?
דבר שני, עלות של קורס אימון הוא לא כל כך זול ובמקביל לשכר הלימוד הוא לא נטל קל, האם ההוצאות הללו מחזירות את עצמן די מהר או שאני צריכה לקחת בחשבון ששאלץ לספוג את הפער הזה והכסף יגיע רק אחר-כך?
ואם כבר אני כאן, איך יודעים איזה בית ספר לאימון לבחור? הרי יש כל כך הרבה אופציות...

תודה לעונים!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ללמוד אימון

יקירה,
האם גיל 26 הוא צעיר מכדי לאמן? זה תלוי - בעיקר בך ובמה שאת מביאה אל האימון. באימון יש הרבה משקל לניסיון החיים שאת באה איתו. יש סוגי אימון בהם הגיל והניסיון שלך יכולים להיות משמעותיים יותר. למשל, לי קל יותר להגיע ללקוחות בהייטק, כי עבדתי פעם בהייטק - אנשי הייטק מרגישים יותר נוח לפנות אלי כי הם מרגישים שאני מבינה את העולם שלהם. הגיל שלך יכול להיות יתרון למשל בעבודה עם צעירים ונוער.
לגבי ההכנסות וההוצאות - להיות מאמן זה עסק, ועסק לוקח זמן לבנות. ההצלחה שלך תהיה תלויה בעיקר ביכולת שלך לשווק את עצמך ולהגיע לקהלים שונים. זו עבודה לא פשוטה, ומאוד שונה מהאימון עצמו. מי שרוצה להיות מאמן צריך לקחת בחשבון שעליו להיות עצמאי ולשווק את עצמו, אין כמעט משרות שכיר בתחום האימון. סביר להניח שייקח לך כמה שנים להרוויח ממש, אם תעבדי על השיווק. אם לא תעבדי על השיווק, זה יכול להשאר כתחביב.
ולגבי בית ספר לאימון - אכן קשה לבחור. יש קצת הכוונה בשאלות הנפוצות, וגם קישורים לדי הרבה בתי ספר.
מומלץ - ללכת לערבי מבוא, להתרשם גם מהשיטה וגם מהמנחים, לקבל המלצות, לדבר עם בוגרים. אפשר גם לבקש פגישה עם המנחים. יש הרבה גישות, עלייך למצוא את הגישה שתרגישי איתה נכון ונוח, ומרצים שתרצי ללמוד מהם.

שלום לך lower sky

שלום יקירה,
שמי נדיה ואני מאמנת בהכשרה.
קצת לפני יותר משנה התחלתי את קורס המאמנים שלי והשאלות שאת מעלה העסיקו גם אותי.
הדבר החשוב ביותר בעיניי הוא הגישה שמלמדים. יש שיטות רבות לאימון וכל מכללה/בית ספר מתמקד בדרך כלל בשיטה המיוחדת לו. מציעה לשאול הרבה שאלות שמעסיקות אותך על מנת לקבל את התמונה המלאה ככל הניתן לגבי השיטה. מעבר לכך, מציעה להיכנס לאתר של לשכת מאמנים הישראלית ולבדוק מה הן הדרישות לרישום בלשכה (כמובן אם זה מעניין אותך). כך תוכלי לבדוק בדיוק האם מה שמציעים לך תואם במדויק את מה שהלשכה דורשת, ללא תוספת תשלום.

לגבי שאר השאלות ששאלת, ענבל סיכמה אותן במדויק.
המון הצלחה, הנאה וסיפוק בדרך.

נדיה

למעלה