רוצה לחפש עבודה

רוצה לחפש עבודה

היום התחלתי תהליך עם עו"ס לקראת הוועדות של השיקום במרץ. לקראת סוף התהליך נצטרך להגדיר מה המטרות שלי ומה הייתי רוצה מהשיקום (ואני רוצה שיקום מקצועי). בעיקרון רק אחרי שהוועדה תאשר את סל השיקום הפרטי שלי, נתחיל בתהליכים לממש אותו.
והנה, עכשיו, כמה שעות אחרי, פתאום מתחשק לי לחפש עבודה בכוחות עצמי. פתאום אין לי סבלנות לחכות אפילו עד הפגישה הבאה עם העו"ס, כדי לשאול אותה על עד כמה זה מקובל להתחיל לחפש עבודה באופן עצמאי באמצע תהליך שיקומי.
מצד שני אני אימפולסיבית (לטוב ולרע), כך שהתחושה הזו יכולה אולי לבוא מכיוון אימפולסיביות של קצת היי (אולי אני בתחילה של היפו?), ואני לא רוצה לעשות שטויות שיסבכו אותי אחר כך.
מתלבטת מה לעשות.
מה דעתכן?

מה יפריע אם תעייני במודעות "דרושים"?

אבל עלייך לתת אל לבך, לדעתי, שהשיקום המקצועי י כ ש י ר ויכין אותך לעבודה, וזה יתרון גדול.
אגב, ייתכן שהמצב כיום השתפר מאשר לפני שנים, בזמני, אך בכ"ז אני סבורה ש"שיקום" תמיד מכוון לרמה נמוכה. בזמני זו היתה שערוריה אמיתית.

תודה

הבנתי שיש אפשרות לתעסוקה נתמכת שזה עבודה בשוק החופשי עם ליווי.

"לחפש עבודה בכוחות עצמי"

שלום מרתה

אני מצטרפת בחום להצעתה של פנתרית לעיין במודעות דרושים, (ואפשר גם באינטרנט) , ולא רואה בזה שום בעיה, נראה לי שאת חווה גל של אנרגיה טובה וכוחות ומחפשת אפיק ביטוי חיובי ומקדם לאנרגיה זו, וזה כמובן מבורך. אוסיף כאן שבתהליך חיפוש העבודה יש חלק פנימי וחלק חיצוני: יש חלק של בירור בינך לבין עצמך (וכמובן זה לא סותר להיעזר בכך בעובדת הסוציאלית, טיפול, בבן הזוג, בחברות וכו') איזו עבודה את רוצה, למה את מתאימה, ומה יענה לצרכיך, ולדרישותיך, (לא בהכרח אותה תשובה לכל השאלות האלה..)
אחר כך יגיע שלב של יציאה כלפי חוץ: משלוח קורות חיים, ראיונות וכו' (או הכשרה מקצועית).
את החלק הראשון- איני רואה בעיה בלהתחיל לברר לעצמך דרך חיפוש אפשרויות שונות במודעות ודירוגן על פי כמה הן מושכות/מתאימות לכישוריך/ וכדומה.
נראה לי שעוד לא כדאי לשלוח קורות חיים כי ייתכן שבעזרת העו"סית תוכלי לעשות זאת בצורה משוכללת יותר, וחבל להחמיץ סיכוי להיענות מקסימלית, במשלוח קו"ח לא "משוייפים" היטב. וכמובן עלול להיות שהעו"סית תחווה זאת לא באהדה, שאת רצה קדימה לפעולה בלעדיה. לעומת זאת- נראה לי שאיסוף מידע וחשיבה בנושא מצידך - יכול להתקבל כסימן לרצינותך ולמוטיבציה שלך

בקיצור: לדעתי -מחשבות, תכניות, איסוף מידע והתלבטויות כן, פעולה ממשית- עדיף יחד עם העו"סית.

בהצלחה!!

מישהי163

New member
שמחה שאת מחפשת עבודה

אני לא מכירה את התהליך השיקומי, רק קראתי עליו בהקשר של מחלה פיזית. לפעמים ביטוח לאומי מציע קורסים טובים, אולי שווה לבדוק?
וגם - יש לך כוחות נפשיים לראיון עבודה בשוק החופשי? להזהירך, צריך עור עבה ולא חסרים מראיינים חסרי טקט.
באיזה תחום את מחפשת? אם תרצי לספר.
יכולה לספר לך מניסיוני בראיונות עבודה, שבחנו אותי באנגלית וציפו, גם למשרת מזכירות פשוטה, לאנגלית ברמה של בוגרת אוכספורד, ששאלו אותי (בגיל 48!) אם יש לי כוונות להרחיב את המשפחה, במקום אחר שאלו איך אני מרגישה בתור האישה הכי מבוגרת בחדר... ואחרי זה "עפתי" לקופת חולים לעשות הזרקות לקמטים.
אם את יכולה ללכת לראיונות בשוויון נפש, זה עשוי להיות אפילו מעניין - לראות מקומות עבודה, לספוג את האווירה, להסתובב במקומות שלא הכרת.
בהצלחה.

חיפוש עבודה

התהליך השיקומי שלי הוא קודם כל דרך קופת חולים, ולא ביטוח לאומי. אני באמת צריכה לפנות גם לבט"ל לבדוק את האפשרויות שלהם. מה שכן, הבנתי שבשביל ללמוד קורס, כדאי שאתחיל לעבוד כדי להוכיח שאני מסוגלת להשתלב בעבודה לאורך זמן.
הבעיה הגדולה שלי בראיונות עבודה היא להסביר את החור של שנה וחצי ללא עבודה שנוצר בקורות החיים שלי. הבעיה השניה היא שצריך לארגן את קורות החיים שלי בצורה אחרת, כי אני לא אחזור ל 2 מקצועות שלמדתי ושעיקר הנסיון שלי הוא בשניהם. כמו כן יש בעיה בשביל חלק מהמקצועות שאולי ארצה לעבוד בהם של יותר מידי ידע למרות שאני מגיעה מרצוני לאותן עבודות פשוטות יותר, ולא מצפה שיתייחסו אלי כמו לאקדמית.
ללכת סתם ככה לראיונות עבודה, זה לא נראה לי. אני אמנם קצת שחקנית בראיונות, אבל זה מחפה על חוסר ביטחון רב.

איך להציג את עצמי בראיון עבודה

שלום לך מרתה,

קודם כל, משמח מאוד שזה הנושא שמעסיק אותך בימים אלה, המעיד על אנרגיה חיובית בכיוון של יציאה מהמשבר. הדחף לא לחכות אפילו שבוע עד המפגש הבא עם העובדת סוציאלית, נשמע לי מאוד חיובי, ואת נשמעת מספיק מאוזנת כדי להפעיל שיקול דעת הגיוני ולשלוט בדחף.

מצטרפת לדעתן של נעמי ושל פנתרית, שלא לשלוח קורות חיים לפני שעברו שדרוג מקצועי, ולא להתחיל ראיונות עבודה לפני הכנה מתאימה, ובמקביל להשקיע את האנרגיה החיובית שלך בעיון במודעות דרושים, לראות מה מחפשים, לקבל רעיונות, לבחון עם עצמך מה מושך אותך, מה מתאים לך, וכדומה, כפי שפירטה נעמי.

הנושאים המטרידים אותך כגון: איך מסבירים פער בקורות חיים, ואיך מתמודדים עם חיפוש עבודות שאת Over Qualified עבורן, הם נושאים שכיחים ומוכרים, ועו"ס שיקום בוודאי תדריך אותך איך להציג אותם בקורות החיים הכתובים ואיך לייצג את עצמך בראיון העבודה. יש טכניקות להתמודד עם סוגיות אלה, הנלמדות על ידי פסיכולוגים ועובדים סוציאלים ארגוניים, המבוססות על מחקרים ועל נסיון בתחום. למשל, לכתוב קורות חיים בשנים ולא בחדשים, ואז בדרך כלל הפער נראה קטן יותר, וכדומה. ניתן למצוא המלצות ברוח זו באינטרנט, אבל במקרה שלך, את כבר בידיים מקצועיות, וזו בדיוק הסיבה למה לא כדאי להתחיל בתהליך כלפי חוץ, לפני הפגישה עם העובדת הסוציאלית.

יחד עם זאת, לחכות עד מרץ על מנת להתחיל בתהליך, נשמע שיהיה קשה מדי עבורך. ממליצה מאוד, שבמפגש הקרוב עם העובדת הסוציאלית, תשתפי אותה ברצונך להתחיל לחפש עבודה באופן עצמאי, ותבדקי אם היא תוכל לסייע לך בשדרוג קורות החיים והכנה לראיון עבודה, במקביל לתהליך הרשמי של סל השיקום.

יתכן שהיא תדבק בנהלים הפורמלים, ויתכן כי להערכתה המקצועית את עדיין לא בשלה "לצאת לשוק" והיא תמליץ שתעשי תהליך איטי בקצב הנכון, על מנת להעלות את הסיכוי, שלא רק תמצאי מקום מתאים לצרכיך אלא גם תתמידי בו.

ממליצה לך במפגש איתה, מצד אחד לבטא באופן ברור וחזק את רצונותיך, ומצד שני להקשיב בתשומת לב לדעתה. אולי היא צודקת. ואולי תמצאו יחד דרך שלישית, שאיננה חיפוש עבודה "מחר", אבל גם איננה המתנה עד מרץ לתחילת התהליך.

ב-ה--צ-ל-ח-ה !!!

למעלה