רוצה לחלוק

נתי108

New member
רוצה לחלוק

פתחתי הערב ספר ישן שמישהו נתן לי פעם וקראתי קטע שאני אוהב לחזור אליו. לספר קוראים בריכה צלולה ביער. זה אוסף שיחות עם נזיר יער בתאילנד בשם ACHAAN CHAH: "הבודהה לימד שבנוגע לדברים שקורים מעצמם, ברגע שעשית את עבודתך, אתה יכול לתת לטבע לעשות את שלו, כתוצאה מהקארמה שצברת. אולם אל לך להפסיק מלהשקיע מאמץ. באם פירות החוכמה מבשילים מהר או לאט, אתה לא יכול לאלץ את זה לקרות, בדיוק כמו שאינך יכול לאלץ עץ שזה עתה שתלת לצמוח. לעץ הקצב שלו. העבודה שלך היא לחפור בור, להשקות ולזבל, ולהגן עליו ממזיקים. עד כאן זה עניינך, עניין של אמונה. אבל האופן שבו העץ צומח זה עניינו של העץ. אם אתה מתרגל כך, אתה יכול להיות בטוח שהכל יהיה בסדר, ושהשתיל שלך יצמח." ט"ו בשבת היה לא מזמן? באהבה - נתי

עינתיתי

New member
נתי היקר ../images/Emo140.gif

תודה ששיתפת אותנו בסיפור היפה הזה. וכן טו בשבט היה לא מזמן. ברוך שובך. עינת.

Rinor

New member
לזרום, להאמין...

בהחלט אהבתי... תודה לך על השיתוף של דברי החוכמה אכן עלינו לזרום בחיים, להיות אנו, לאהוב ולכבד, לעזור ולהאמין, ביקום ובדרכינו... היקום תמיד מדבר איתנו ויפתיע אותנו, עלינו לא לקחת דברים כמובן מאליו, עלינו להתחבר לכל שקיים סביבנו, להרגיש ולדעת שכולנו אחד, והקארמה איתנו לטוב ולרע... אהבה ואור לכולם! זילברמן ניר...

darmha

New member
נקודה מאוד חשובה לגבי התרגול

היומיומי. להשקות את העץ אומר לתרגל כל יום. [מה זה אומר לתרגל כל יום?] קל מאוד להבין אתת ההגיון של זה הרבה יותר קשה לעשות את זה. המיינד האנושי שלנו כל הזמן נלחם בעניין הזה. יחד עם זאת, מי שמפנים את הנקודה הזאת עובר תהליך מאוד משמעותי עם עצמו. משהו בפנים מתרחב ונרגע. יצא לי העונג לתרגל במנזרו של אג'אן צ'ה, ואכן נושא התרגול גם שם עומד במרכז הלימודים. תודה נתי

למעלה