רוצה לחלוק משהו

רוצה לחלוק משהו

קצת קשה לי לכתוב את זה כי זה אישי, אבל העניין מציק לי די הרבה זמן. קודם כל בקשה: אבישג מעיין, נא לא לקרוא ובטח שלא לענות. הדעה שלך ידועה, ולא מעניינת. תודה! ולמנהל: את תשים את זה בדף הקישורים של "תפוז" בבקשה. ההורים שלי רוצים לאזרח את סבתי מצד האם, שהיא בת של יהודי. יש בעיות טכניות הקשורות לכך שתעודת הלידה שלה משוחזרת, כי המקור אבד במלחמה. סבתי עצמה לא משקיעה יותר מדי מאמצים כדי להשיג את כל המסמכים הדרושים, לכן מצפים ממני לפעול בכיוון (כי אני סטודנטית למשפטים. למרות שאמרתי להם שבאונ' לא מלמדים שום דבר שקשור לחיי המעשה- לכן יש סטאז'). ולי יש בעיה אידאולוגית עם כל העניין. קודם כל, סבתי לא כ"כ רוצה לעלות. אין לה זיקה לישראל, וגם האקלים לא מתאים לה. היא באה לבקר אותנו כל שנה, אך רק בעונות המעבר. להורים שלי זה חשוב בעיקר בגלל סל התרופות. סבתא שלי מבינה את מה שגם אני חושבת (אם כי לא אומרת את זה לה, כמובן), וזה שחוק השבות לא נועד לאנשים כמוהה, אלא לאנשים שנרדפים בגלל המוצא היהודי שלהם או רוצים לחיות חיי קהילה, והיא רחוקה מההגדרות הנ"ל. קודם כל, למרות שיש מצב שבעבר היא נרדפה (אם כי היא מכחישה זאת), היום היא לא, וחיה בעיר שאף אחד לא יודע שם מה זה יהודי בכלל. ומעבר לכך, היא תמיד הרחיקה את עצמה מהמוצא היהודי שלה ובעיניי היא די אנטישמית. לא שהיא תלך לצייר צלבי קרס איפשהו (היא בכלל בקושי הולכת), אבל הדעות שלה מעצבנות אותי (למרות שבפורום הזה יש אנשים עם דעות לא פחות מעצבנות..). בעיניי היא די "הדוד טום" וזה מרתיח אותי כי היא ניסתה (ללא הצלחה) להשפיע עליי כשהייתי קטנה. והיא מבינה למה המדינה לא תרצה מישהי כמוהה. שוב, היא לא מסוכנת לציבור או משהו, והיא זקנה מאוד. אין לה משפחה חוץ מאיתנו. מה דעתכם?

TaL53

New member
ח"ח על הגילוי לב המרגש

באמת סיפוק מעניין ומעורר מחשבה. לפי מה שאני מבין הוריך מעוניינים בכך שסבתך תגור בארץ (מסיבות כלאה ואחרות) והיא ממש לא רוצה פלוס שהיא גם לא ממש מרגישה זיקה לישראל. לכן לדעתי, התשובה די ברורה- LIVE AND LET LIVE! שההורים שלך יעזבו אותה במנוחה, טוב לה איפה שהיא נמצאת וצריך לכבד את זה. במידה ובריאותה לא משהו והירך רוצים שתעלה לישראל כדי שיוכלו לטפל בה יותר טוב זה כבר עניין אחר, מסקימום שישלחו לה תרופות וכסף לשם כמו שעושים עוד רבים וטובים שיש להם קרובים בחו"ל. אבל עוד הפעם ההחלטה צריכה להיות שלה ואני ממש לא מבין מה הם דוחפים אותך לסיפור הזה. אם תפתח קצת, לי יש סבתא פלוס הרבה מאוד קרובים באוסטרליה שלא ראיתי מאז גיל 12 (שזה כבר 12 שנה פלוס מינוס), היא יהודיה מכול הצדדים אבל לא מרגישה שום קשר לישראל ומעדיפה לגור שם. וזה לא שמנסים לשכנע אותה לבוא לכאן כי זאת הבחירה שלה עד כמה שזה כואב (לפחות לנו) שהיא לא רואה לא את הבן שלה ולא את הנכדים שלה.

אבל אוסטרליה היא מדינה

עם מערכת בריאות נורמלית.. דוד שלי מת תוך ימים מסרטן. וכאן הוא היה מאריך שנים. גם הסבתא והסבא מצד האבא שלי באו במצב רע מאוד ועכשיו הם פורחים..

TaL53

New member
זה כבר עניין אחר

אני הבאתי אץ דוגמת אוסטרליה לא בהקשר הבריאותי אלא בעניין הדילמה מה טוב בשביל הסבתא.

לאור

מה שכתבת, אני לא רואה כאן בכלל דילמה כלשהי. אך ורק אם מדובר בהצלת חיים או משהו כזה, אפשר בהחלט לשקול את האיזרוח של סבתא שלך, אחרת-אין שום היגיון במעשה.

AeroSlash

New member
האמת?

גם אני לא רואה כל כך דילמה. אם טוב לה איפה שהיא נמצאת, היא מרגישה שייכת למקום למה לה פתאום ועוד בגיל כזה לשנות אווירה באופן כל כך דרסטי, ולהתחיל לחיות במקום אליו היא לא מרגישה שייכת כלל?

ואם מדובר בקשיש שרוצה לעלות בשל איכות החיים ?

זה מוסרי ולגיטימי לעלותו ארצה ? השאלה מופנת לכולם כמובן.

Old Cat

New member
תפסיקי לקשקש

אין לך שום שאלה, את רוצה להמשיך להפיץ את הרעל שלך.

TaL53

New member
מדובר על מקרה פרטי

של פותחת השרשור. הבעיה העומדת בפניה היא של משפחתה בלבד ואין צורך לפתח את זה לשאלה כלל לאומית. ההתעקשות שלך לדחוף את הנושא לדיון האהוב עלייך ממש לא במקום. כמו כן, היא בעצמה ציינה שלסתבא אין שום זיקה לישראל ואינה אוהבת את ישראל ולדעתי זאת גם תשובה לשאלתך.

מצטערת אם פגעתי בקניינה הרוחני, השרשור הקדוש.

היא עורכת דין, היא מסוגלת לתבוע אותי על כך.

TaL53

New member
דוז פואה!

עוד תגובה עיניינית וחכמה מבית היוצר של א.מ.

Schmetterling

New member
תסלחי לי, כן? אבל...

אבל הכותבת אמרה במפורש שהיא לא רוצה שתגיבי לה על ההודעה. את חסרת תרבות.

AeroSlash

New member
אני לא הולכת להגרר

למה שאת רוצה לגרור אותי אליו, עוד הפעם [בפעם התזכירי לי איזו? או שכבר התעייפת מלספור?]

Old Cat

New member
עזבי חוק שבות, עזבי יהדות. השאלה החשובה

היא: מה סבתך רוצה, כיצד תרגיש טוב עם עצמה. רוצים לסייע? אפשר לסייע כספית. אם היא לא גרה במוסקבה אז דולר ששולחים מכאן יכול לקנות שם הרבה יותר. כל שינוי הוא מקור לדאגה. בגיל מבוגר השינוי מדאיג יותר ומפחיד יותר ולרוב משפיע לרעה הן על המצב הנפשי והן על המצב הבריאותי. תתיעצי עם עובדים סוציאליים המתמחים באוכלוסיה המבוגרת (קשישים) ויגידו לך רובם דברים דומים. להזיז אדם בגילה מסביבה תרבותית וממערכת החברים שלה וחברה אשר היא מכירה את דרכי התנהלותה, ללא כל בעיות שפה וכד', זה מעשה לא מומלץ בכלל. גם כאן הסיוע של סל הבריאות אינו מציאה גדולה.

אני מסכימה עם המגיבים שלפני..

באמת לא כדאי להביא אותה לפה אם היא לא רוצה ולא מרגישה כלום למדינה ויהדות...זה סצם יעשה לה רע לחיות במקום שהיא לא אוהבת ולא מרגישה קשורה ועוד בגיל שלה זה בכלל... לפי הסיפור שכתבת עלייה באמת יש אחוזים גדולים שלא יקבלו אותה יפה פה ופה יהיה לה אפילו יותר גרוע משם... לעזור אפשר גם בכסף..נכון זה לא ממש עזרה הכי טובה כי בכל זאת אני בטוחה היא צריכה עזרה לא רק כלכלית אלה גם פיזית ונפשית ובכל זאת זה גם משהו..יהיה לה כסף לתרופות ולחיים ... בהצלחה עם ההחלטה:)

למעלה