רוצה להתייעץ

galigal33

New member
רוצה להתייעץ

אני כבר אמא (וטרם כתבתי את סיפור הלידה שלי!) ויש לי תינוק מקסים בן שלושה חודשים. אני שוקלת לסוע לגרמניה באוגוסט להשתלמות מיקצועית של חודש שמאוד מאוד חשובה לי.(ההשתלמות הבאה תהייה רק עוד 3 שנים! חשבתי לקחת איתי מטפלת לתינוק שלי שיהייה בן חמישה וחצי חודשים בזמן הזה אבל העלויות הן גדולות מאוד כי בנוסף לעצמי אני צריכה גם לשלם על טיסה למטפלת וכן לינה ומיחייה למטפלת וגם משכורת. חשבתי שאולי אני אוכל למצוא מטפלת טובה במינכן או בסביבה שתוכל לסוע בבוקר ולהגיע לאזור בו אני לומדת . אני כמובן מאוד אשמח אם היא תהייה ישראלית אבל זה לא חובה. אני יודעת שזו קצת ירייה באפלה ואני מקווה שלא תשפטו אותי על זה שאני עושה את זה דרך האינטרנט אבל אני מנסה לגשש לגבי אופציות כי זה מאוד חשוב לי וחבל לי לוותר על זה כרגע. אם יש לכם רעיון או אתם מכירים מטפלת מקסימה וחמה אני מאוד אשמח אם תשלחו לי מסר. אני עדיין מגששת ולא אעשה את זה אם לא אהייה שלמה עם זה לחלוטין. אני אשמח מאוד לשמוע אם לדעתכם לסוע לחו"ל עם תינוק בן 5 וחצי חודשים לתקופה של חודש(בלי בעלי) יכול לפגוע בתינוק? אני אלמד שש שעות בבוקר , אהייה איתו בצוהריים ואלמד עוד 2-3 בערב. וכמובן שאח"כ הוא יהייה איתי. אני יודעת שזו שאלה מורכבת אבל אשמח לשמוע את דעתכן. האם יש למישהי ניסיון עם דבר כזה?
 

גלשני

New member
אין לי ניסיון עם פרידה כזאת.

(נפרדתי ממתן עד כה ללילה אחד בלבד בו הוא היה בבית החולים עם אבא שלו). אבל ממליצה לך להתייעץ ולחפש מטפלת דרך פורום הורים בחו"ל, שם אולי יוכלו לסייע. בכל מקרה אם את הדמות המרכזית המטפלת בילד לא הייתי נפרדת ממנו לחודש, לא בגיל כזה ולא בשום גיל אחר. האם הבעל לא יכול לקחת חופש ולהצטרף לפחות לחלק מהזמן?
 

galigal33

New member
ניסינו לחשוב

גם על זה.. אבל זה בלתי אפשרי כי העלויות הן עצומות! מה גם שזאת תקופה לחוצה בעבודה שלו. אני מבינה שאת רואה בזה פרידה גם אם הוא יהייה איתי כל החודש למעט השעות שאני אלמד בהן? זאת באמת החלטה קשה עבורי.
 

גלשני

New member
לא.

אני רואה בזה פרידה רק אם את "נעלמת" לו לחודש שלם. מנגד, אני רואה בזה פרידה גם אם אבא שלו "נעלם" לו לחודש שלם ובגלל זה העלתי את האפשרות שהאבא יצטרף. בגדול, זאת ממש דילמה קשה. ליבי איתך.
 

balbalik

New member
ומה עם לקחת סבתא איתך?

חברה שלי עשתה את זה כמה פעמים כשהשניה שלה היתה תינוקת והיתה לה השתלמות בחו"ל. בכל מקרה את לוקחת חדר במלון והענין הוא רק כרטיס טיסה שלדעתי ילה רבע ממה שיעלה לך כל הסיפור עם מטפלת (וצריך בהתחלה שתהיי איתה כדי שהוא יתרגל ואולי יזעיקו אותך באמצע היום וכו'...). איכשהו נראה לי שאם הייתי במצבך הייתי לוקחת את אמא שלי. מה את אומרת?
 

galigal33

New member
הלוואי שהיתה לי אמא

לקחת איתי. לצערי אימי ניפטרה לפני הרבה שנים. אני בטוחה שהיא היתה עוזרת לי בהרבה אהבה אם היתה בחיים. חמתי אוהבת מאוד את הילד אבל לדעתי היא לא תעשה דבר כזה בשבילי.
 

balbalik

New member
סליחה אם פגעתי.. ../images/Emo24.gif

ומה עם חברה טובה? מישהי מהסביבה הקרובה שלך שלא עובדת עכשיו או שתסכים תמורת הכרטיס וסכום מינימלי של שכר/אש"ל לבוא איתך? אני הייתי באה אם לא היה לי גמדון משלי בבית...
 

galigal33

New member
לא פגעת זה בסדר

הבעיה היא שהמקום הוא די חור.. יש שם רק יערות , שדות והאכסניה. אפילו בלי טלויזיה. זה די אינטנסיבי 28 ימים רצוף בלי הפסקות של שישי שבת. זבגלל זה אני חושבת לקחת מישהי בתשלום כי זה לא יהייה לה קל. הארוחות הם באכסניה וגם שם הלינה וזה יוצא משהו כמו 1250 יורו בלי הטיסה והשכר שלה. בקיצור ניראה לי שהכי טוב זה שחמתי תסכים או שאני אקח מישהי משם וזה יחסוך לי לשלם לה את הוצאות הלינה המיחיה והטיסה.
 

galigal33

New member
שווה ...

אני אשאל אותה. למרות שזה די ברור שהיא לא תסכים. המקום הוא די חור ...זה כניראה יתאים למישהי צעירה יותר או מקומית
 

ריקי5

New member
אין בעיה לקחת אתך את הילד לחו"ל.

כדי למצוא מטפלת מקומית את יכולה לפנות לקהילה היהודית במינכן או אולי יש שם בית חב"ד והם יוכלו להמליץ לך. כמו כן תבדקי אם יש מעון ילדים לקהילה היהודית. זה לא יפגע בתינוק. הרבה ילדים משפחות שגרות בחו"ל באות עם ילד לישראל לביקור מולדת רק עם אמא - ולא קורה כלום. בשהותך שם, רוב הזמן תהיי אתו - לגבי הילד זה כאילו את הולכת לעבודה.
 

galigal33

New member
תודה!

יש לך מושג איך אני מגיעה לקהילה היהודית? אני מקווה למצוא מטפלת ולא מעון.
 

Mika sheli

New member
אני הייתי עם מיקה 3 שבועות לבד בארץ

ובעלי נשאר בבית בגלל עבודה. לא קרה שום דבר חוץ מזה שהוא התגעגעגעגעגעגע בטירוף למיקה. כשחזרנו היא זיהתה אותו וקפצה לו לידיים. היא הייתה רק בת 5 חודשים כשנסענו וחזרנו אחרי 3 שבועות. זה לא יפגע בו הריחוק מאבא. אני ממליצה כמו קודמותי לפנות לפורום ישראלים בחו"ל בוודאי יש הרבה משפחות ישראליות עם בנות בגיל עשרה שישמחו לקבל קצת כסף ולטפל בתינוק. שיהיה בהצלחה
 

galigal33

New member
תודה!

אכן פניתי גם לפורום הזה. בגיל חמישה חודשים היא זיהתה אותו? מדהים!
 
למעלה