רוצה להתייעץ

• פותח הנושא epink
  • פורסם בתאריך

epink

New member
רוצה להתייעץ

שלום לכולם, אני אשמח להתייעץ פה בפורום.
אני סיימתי תואר בעבודה סוציאלית ועובדת בתחום כבר 3 שנים, החלום שלי זה להתקדם ולעבוד באופן פרטי ולתת טיפול וייעוץ לאנשים.
מאז ומתמיד רציתי ללמוד אימון אישי והשנה החלטתי ללכת על זה ואפילו כבר נרשמתי ללימודים אבל עכשיו פתאום אני מתחילה להתלבט האם אימון אישי יוכל לקדם אותי למטרה שלי. פתאום אנשים אומרים לי שזה בזבוז של כסף, וזה תחום שעבר את זמנו וכו'.
רציתי להתייעץ פה האם אפשר יהיה להתקדם בתחום הפרטי עם תעודת מאמן אישי? האם אפשר למצוא עבודה בתחום הזה ולתת טיפול פרטני לאנשים?

למה לא ללמוד עבודה סוציאלית קלינית?

בזמנו לימדתי במחלקה לעבודה סוציאלית ובמחלקה למדעי ההתנהגות במקביל, ופגשתי כמה חבר'ה בעבודה סוציאלית שלמדו במחלקה כקרש קפיצה מהיר יותר לטיפול ויעוץ פרטני.

תרומה לאנושות

שלום
כל אדם שרוצה ויכול לעבוד עם אנשים, זו ברכה בעייני. כמו קודמי, חושב שיש דרכים רבות בהן תוכלי להתפתח בתחום הייעוץ האישי. אימון הוא אחד מהם.
אימון במהות הוא הגישה לאנשים והיכולת שלך לאפשר להם ללכת את הדרך שלהם. ה"איך", הוא כבר פחות חשוב ברגע שיש לך את זה טבעי. בהצלחה!!!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
עבודה

יקירה,
ללמוד אימון אישי יתן לך כלים רבים וירחיב את יכולותייך. וכדאי ורצוי ללמוד במקום שמלמד במקום עם תעודה והסמכה של לשכת המאמנים.
עם זאת, עלייך לקחת בחשבון שאין עבודות כשכירה כמעט בתחום האימון. עיקר העיסוק הוא כעצמאית. יהיה עלייך לשווק ולהגיע לקהל הלקוחות שלך בעצמך. זה אפשרי בהחלט, אבל דורש סבלנות והשקעה, ולא קורה ביום אחד.

התייעצות

ראשית הייתי ממליץ לך להתייעץ פחות עם אנשים ולשמוע יותר מה יש ללב שלך לומר.
תמיד לימוד תורם ואיננו מהווה בזבוז זמן וכסף.

את שואלת האם האימון יכול לקדם אותך למטרות שלך, רק שאת לא מציינת מהן המטרות שלך.
האם המטרות שלך הן כספיות? כמה?
איזה מטרות אחרות יש לך?
האם את רוצה להיות שכירה או עצמאית? את מדברת על למצוא עבודה ולעבוד באופן פרטני.
את רוצה לעבוד בטיפול וייעוץ או באימון?
חשוב גם שתדעי עם איזה קהל את רוצה לעבוד, צעירים, זקנים, מבוגרים ועל איזה צרכים את נותנת מענה?
תשובות לשאלות אלו יחדדו לך את התשובות לשאלות ששאלת.

בכל מקרה ניתן להתקדם בתחום שבו יש לך שאיפה ורצון חזקים.

תשובה מסטז'רית לאימון אישי

היי!

אני מבינה שאת עוסקת בעבודה סוציאלית ויש לך חלום לעבור 1 על 1, אימון אישי הוא אופציה למימוש של זה. הבנתי נכון?

כמה שאלות לי אליך -

את יודעת מה זה אימון אישי? זה לא טיפול ולא ייעוץ, לטעמי זה רחוק מכך (אלא אם משלבים עוד כלים). חשוב שקודם תביני מה זה עד הסוף לפני שתקחי החלטה כזו משמעותית.
בקצרה אני יכולה לאמר שבניגוד להרבה מקצועות דומים, מאמן הוא אדם מיוחד כי הוא לא בעל הידע. תבדקי לעומק. יכול להיות שאת תשתמשי באימון רק ככלי.

מה המטרה שלך? החלום? איך תרצי לעזור לאנשים? מה קהל היעד? התמחות? אני חושבת שעם השאלות הנכונות תגיעי לאט לאט לבחירת המקצוע הנכון לך.
ס
לגבי פרטים טכניים - תעודה באימון אישי היא כנראה רק קצה ההתחלה (אפשר גם לעסוק בלי תעודה וזה אפילו חוקי לצערי), כי מאמן אישי זה מקצוע שלוקח זמן להיות בו טוב (מניחה שיש עוד לא מעט מקצועות כאלה). מאמן אישי זה גם ממש סוג של דרך חיים בעיניי.

את מוזמנת לצלצל אלי, סתם לשאול ואולי אוכל לעזור לך.

בהצלחה,
אורטל.

למעלה