רוצה להתייעץ

רוצה להתייעץ

קרובת משפחה (די קרובה, לא מפרטת מחשש לאווטינג) בת עשרה, שראיתי אתמול אחרי זמן ארוך שלא ראיתי אותה,
נראית ומתנהגת כמו אנורקטית.
שאלתי מישהי שנמצאת איתה בקשר קרוב יותר, קצת על ההתהגות שלה ועל מתי היא ירדה כ"כ הרבה, ונראה לי לפי כל הסימנים שזה אכן כך.
הייתי פונה לאמא שלה, אבל האם בעצמה קצת מטורפת בענייני אוכל ולדעתי גם סוג של "מתעללת" בילדה סביב זה, כל השנים דורשת ממנה לרדת (מדובר בילדה שהייתה תמיד מעט מלאה, אבל בחן, באמת לא משהו מוגזם) שולחת אותה ל"חוג דיאטה" וכדומה. בנוסף, הקשר ביננו לא מדהים ואני מניחה שממני היא לא באמת פתוחה לשמוע משהו מהסוג הזה.

מה הייתן עושות ובעיקר איך הייתן מדברות על זה בלי לחשוף את הסיפור שלכן ואת הקרבה שלכן לנושא???

levshavur

New member
אנלא פוחדת

שלום לך
אני רואה שאף אחת לא הגיבה לך, ואני לא חושבת שזה בגלל שפספסו את ההודעה שלך (אולי, אבל לא נראה לי) אלא כי פשוט את מתארת מצב מסובך ועדין.
אני חושבת שאין טעם לפנות ישירות לאמא כי היא לא תקשיב לך.
מה שאני הייתי עושה במקרה כזה הוא לפנות ליועצת של בית הספר שהילדה לומדת בו (ואם את לא יודעת אז שווה לברר) ותשתפי אותה בהתרשמות שלך לגבי המצב של הילדה. את יכולה להגיד לה שאת פונה אליה כי אכפת לך מהחיים של הילדה ושאת רוצה לעזור. את לא צריכה בכלל לחשוף שיש לך קשר לנושא הזה. היא לא צריכה לדעת שעברת ה"א . אם את מרגישה התנגדות או חוסר שיתוף פעולה מצד היועצת , הייתי פונה לאל"י - האגודה להגנת הילד (הצוות שם מקסים ואני מכירה אישית את ד"ר חניתה צימרין שהקימה את הארגון. גם הייתי שם בטיפול מאוד יעיל (אבל הפסקתי בגלל הקושי בנסיעות המתישות מירושלים לתל אביב ובחזרה) שם גם יוכלו אולי לתת לך כיוון למי לפנות במידה והיועצת הזאת תתעלם מהעניין. לצערי לא כל היועצות רגישות ומבינות, לדוגמה היועצת שהייתה לי ביסודי חשבה ש"הדבר הכי טוב זה לא לעשות כלום" (היא סיפרה לי את זה כשהייתי מבוגרת כששיתפתי אותה בפגיעה שעברתי. היא טענה שהיה קשה לדובב אותי, אבל אם היא לא הייתה מסוגלת לעשות את זה בעצמה, היא הייתה צריכה להפנות אותי למישהי מקצועית יותר, ולקחת בחשבון שילדה ששותקת כל כך חזק אולי פשוט מפוחדת עד מוות...כמה סבל היא יכלה לחסוך לי!!!)
בקיצור אם מרגיש לך שבאמת יש בעיה-על תוותרי ותפני לאן שצריך כדי להלחם לתת לילדה הזאת טיפול בזמן (וחשוב שתצייני את ההתרשמות שלך מההתנהגות של האמא ושאולי היא תתנגד להצעת טיפול בילדה)
בהצלחה!!!
לבשה.

היי

למה בעצם את לא חושבת לשאול אותה בעצמה ולגשת אליה ישירות?
אולי לא לשאול באופן עקיף אבל לדבר איתה על זה,
הרבה פעמים כל כך רוצים לדבר על הסוד הזה, שברגע שמישהו שואל ומתעניין דברים משפריצים החוצה.
מה את אומרת?

למעלה