רוצה להתייעץ

לולי90

New member
אצלנו במשפחה

כמו שהצלחנו לחקור ואם כולם מספרים את האמת לא היה בכלל שום דבר אפולו קצת מזכיר מחלות נפש...לא אני ולא בעלי ולא ההורים שלנו ולא ההורים שלהם וככה הלאה..ובכל זאת יש לי ילדה בת 19 עוד מעט שהתגלה אצלה לפני שנתיים מחלת סכיזופרניה...זאת אומרת שאין ביטוח גם לאנשים בראים...אבל אני באחלט חושבת על הדורות הבאים(יש לי עוד ילדה) וזה באמת מפחיד אותי למרות שהיא עוד נערה .למרות לפי הסטטיסטיקה הנתונים לא כל כך מדאיגים-אפשר למצוא אותם בכל אתר למחלות נפש...

sweet lulu

New member
רוצה להתייעץ

אני לא יודעת עם זה המקום הנכון להתייעץ, ואם לא אז ממש מתנצלת, המטרה היא כמובן לא לפגוע, אני פשוט מאוד מבולבלת.. אני יוצאת עם בחור שאחיו מאובחן כחולה סכיזופרניה, ואמו סובלת מדיכאון קליני. שניהם מטופלים בתרופות. עכשיו שנהיה רציני, אני מתלבטת ומפחדת, בשל המימד התורשתי ומה שעלול לעבוד הלאה לדורות הבאים.. מה אתם יודעים על זה- על האפשרות לבדוק עם קיימים גנים בשילוב.. על הסיכויים, וכ"ו. האם אתכם זה מפחיד- המימד התורשתי, האם זה שיקול בלהביא ילדים לעולם הידיעה שיש את הגנים האלו.. ומה הייתם מייעצים או עושים. תודה רבה רבה! לולו

מ ה פ כ ן

New member
לולו יקרה...

זו הודעה מסוג ההודעות שאני כועס עליהן ומייצגות את הסטיגמה הרווחת בציבור הלכה למעשה !!!, אענה לך בשאלה, מה אם יש במשפחה תורשה של סוכרת ?, או אולי התקפי לב, סרטן, לחץ דם, אוטיזם, פיגור ועוד ועוד ?!, אם את מתחילה לסנן את חברייך על פי התורשה שלהם, את מוזמנת להצטרף לתאוריות הנאציות ותגיעי לבד למסקנות שכדאי להתעלם ולהשמיד את אותם "החורגים" מהנורמות... בהצלחה...

sweet lulu

New member
זאת ממש לא הייתה הכוונה..

אני ממש לא רוצה לסנן בגלל התורשה. ההפך, עצם העובדה שיש מחלות במשפחה ממש לא הפריעה לי, ויש לי גם חברה טובה שחולה. השאלה קשורה לילדים, והיא יותר ספציפית, אם יש איזה בדיקות שאפשר לעשות ביחד, מבחינת רציסיבי\דומיננטי ולדעתעם הסיכוי שלנו ביחד קטן או גדול.. אני מניחה שזה לא היה המקום לשאול.

מ ה פ כ ן

New member
אין היום שום בדיקה לכך...

תחליטי עם בן הזוג שלך מספיק חשוב לך ואתם רוצים להביא ילדים לעולם, אם לא ואת מפחדת אז תחסכי ממנו את ההתאהבות בך בשלב מוקדם ככל האפשר, על מנת שלא יהיו הפתעות ואכזבות מאוחר יותר... גם אם מדובר בתורשה, אם הילדים יגדלו בסביבה טובה ותומכת, הסיכוי למחלה שכזו תפרוץ אם אחד מבני הזוג חולה, היא פחות מ-10%, פחות לדעתי מזה שתפרוץ מחלת לב או סכרת, לא עלינו. בינינו, יש מספיק צרות וסכנות אחרות וקשות יותר בחיים ממחלת נפש, אז אם נתחיל לפחד מהכל, לא נחייה...

rache2

New member
לפעמים גם אני פוחדת מזה..

מהפכן.. אולי זה לא בא ממקום של דאגה עצמית אלא גם לילד.. לפעמים אני חושבת אם יש סיכוי שלילד שלי תיהיה בעיה כי אני חולה במוח ואמא שלי יש לה בעיות וכמובן אחותי. בעיקר אחותי. אני נורא מפחדת מזה. מפחדת שהילד שלי יסבול (-אני אפילו לא במקום של להביא ילדים כרגע ותראה אני כבר חושבת על זה). כשאני רואה כמה אחותי סובלת אני פוחדת שיום אחד אני אצטרך לראות את הילד שלי ככה.. וזה מפחיד.. וכואב אוף אני אשתוק.

למעלה