רוצה להתייעץ אתכן....

• פותח הנושא tdr1
  • פורסם בתאריך

tdr1

New member
רוצה להתייעץ אתכן....

הי בנות: אני רוצה להתייעץ אתכן בנושא אישי שלא קשור, מקווה שזה בסדר... יש לי באג באישיות שאני צריכה לחשוב על דברים "בקול רם" ולשמוע דעות אחרות כדי שיהיה לי קל יותר לחשוב על הדברים ולהחליט (אני טיפוס מתלבט בדר"כ כשמדובר בנושאים חשובים). אז אחרי כל ההקדמה הזו... מדובר בתכנון השנה הקרובה בחיים שלי - האם ללכת ללמוד? יש לי תואר ראשון ואני יודעת שאין לי כח להשקיע כיום בתואר שני. כבר כמה חודשים אני חושבת על אפשרות ללימודי תעודה בתחום כלשהו שמעניין אותי. מצאתי קורס שנראה לי מאד מעניין בנושא שאני אוהבת, רלוונטי לנסיון שלי ויכול לתרום לי מבחינה מקצועית, וזה במרכז הארץ (אני מהדרום). אני יכולה ללמוד שנה אחת בלבד ולקבל תעודת מקצוע בתחום הזה. אני מתלבטת בגלל מה שזה דורש ממני: להפסיד יום עבודה ולהשלים את השעות במועדים אחרים שהם לא ממש נוחים, לנסוע נסיעות מייגעות של שעתיים לכל כיוון ומוקדם מאד בבוקר (לנסוע באוטובוס זה די מסוכן באזור ת"א ובעלי משגע אותי שהוא דואג, ולנסוע באוטו אין לי הרבה ביטחון), לשלם סכום כסף נכבד (אבל אני אעמוד בזה), ו... אם אני אצליח להיכנס להריון אז יכול להיות שאלד לקראת סוף הקורס, ובכלל אולי זה יהיה לי קשה פיזית? אז יש יתרונות וחסרונות ואני נורא מבולבלת. אם לא אלמד עכשיו אולי לא אמצא הזדמנות ראוייה בעתיד, אז אולי כדאי לי לעבור שנה אחת מאד מאומצת? מה דעתכן???

Storm131

New member
tdr1 הי

אני חושבת שכדאי לך להשקיע בכיוון שתאהבי לעסוק בו ולשם כך שווה להתאמץ מבחינת נסיעות וכו'.כלומר,אם יש לימודים לתעודה בתחום שמעניין אותך,לכי על זה.חבל להשקיע בכיוון שאחר כך תרגישי מתוסכלת אם לא תרצי לעסוק בו. למדתי בחיים שכדאי להקשיב לתחושות הפנימיות.אני למשל נדחפתי לכיוון שמראש היה ברור לי שאיני אוהבת ולכן גם לא השקעתי. אז בהצלחה במה שתבחרי.אני בטוחה שיהיה בסדר ותמיד יש הזדמנות נוספת.

gitta

New member
חשוב לעשות תכנית מעשית

שגם אפשר לעמוד בה, כדי שלא תיאלצי להפסיק בטרם זמן. אם המאמץ גדול מדי, עדיף למצוא מקום לימודים קרוב יותר, הרי יש היום המון מכללות בכל רחבי הארץ, והמעסיקים לא כל כך מקפידים באיזה מוסד לימודים גבוהים למדת, העיקר שיש תעודה ביד. והאם שקלת ללמוד באוניברסיטה הפתוחה? שם תמצאי את הגמישות המקסימלית וגם מרצים טובים. בהצלחה.

מיקימק

New member
אני יכולה לומר לך מהנסיון שלי

שלפני שנכנסתי להריון התחלתי בלימודי התואר השני, וידעתי שזה ידרוש ממני המון, אך לאחר 2 קורסים, לאחר הלידה (ולצערי באותה תקופה אמא נפטרה) החלטתי לעזוב. זה היה פשוט יותר מדי בשבלי. אני חייבת לציין שהתחום לא יותר מדי קרץ לי ועשיתי את זה יותר בשביל להרגיש שאני לא עומדת במקום ופחות בשביל העניין. לכן, אם זה תחום שאת מתחברת אליו, ומענין לך, אז יכול להיות שזה יהיה בסדר גמור בשבילך. אז את צריכה ל"הרגיש" אם את מוכנה לעמוד בכל הקושי שזה יביא, אם סה"כ היתרונות עולים על סה"כ החסרונות. בכל מה שלא תבחרי שיהיה

להגיד לך איך זה נשמע לי?

נשמע לי שהקורס הזה הוא די 'תיק' בשבילך, שלא ממש בא לך עליו. אמנם מצד אחד, הוא מעניין ויכול לתרום לך מקצועית. מצד שני, תראי בכמה ביטויים שליליים השתמשת כשתיארת את המחירים: להפסיד יום עבודה ולהשלים את השעות במועדים אחרים שהם לא ממש נוחים; לנסוע נסיעות מייגעות של שעתיים לכל כיוון; לנסוע באוטובוס זה די מסוכן , נראה לי שכרגע את תופסת את הלימודים האלה כמשהו מעיק, ובנוסף - נדמה לי שמשהו שעלול יגרום למתחים בבית? בלטה לי תחושה מסויימת של עייפות "שאין לי כח להשקיע כיום בתואר שני". אציין גם שאת מזכירה את הנושא של להיכנס להריון. אז אמנם את עוד צעירה, אבל בכל זאת - הגוף צריך להיות במצב טוב כדי להיכנס להריון, אם תתחילי להיות מותשת בגלל הנסיעות והקימה המוקדמת, עלולה להיות לזה השפעה פיזית על הגוף שלך. לא ברור לי כמה זמן עבר מאז סיום התואר הראשון, אבל אולי זה לא הזמן להתחיל בלימודים במסגרת כזו. יש לי תחושה שאת מתגעגעת ללימודים, ורוצה להתפתח, אז אולי בכל זאת תוכלי למצוא משהו קרוב יותר לביתך? אולי זה לא בדיוק אותו דבר כמו הקורס ההוא, אבל בחישובים של עלות ותועלת, אולי זה יותר יתאים לך.

הילה 4 2

New member
מנסיוני

נשמע לי שבא לך קצת להרחיב אופקים, אבל לא להשקיע יותר מדי. אולי תחפשי משהו קצת אחר. אני, למשל, שנה שעברה לקחתי קורס בסמינר הקיבוצים. לא משהו שמאוד תורם למקצוע, אבל משהו שתרם לי מאוד. מאוד נהניתי יום בשבוע לצאת מהשגרה ולתרום לעצמי... משהו בשבילך, שלא יגזול ממך הרבה כוחות, להיפך, משהו שיתרום לך כוחות, מעבר לעבודה. אם את נהנית מאומנות, למשל, זה יכול להיות אופציה מעניינת... המון הצלחה...
הילה

למעלה