רוצה להתחיל

kidi2

New member
רוצה להתחיל

היי, קראתי קצת בנושא והחלטתי להתחיל לנסות. הבעיה היא שהררבה מהשיטות נראות לי לא מתאימות- אני אוהב לישון, אבל ממש קשה לי להירדם, בדרך כלל לוקח לי בין 10 דקות כשאני ממש עייף ועד לחצי שעה כשאני "רגיל". יש גם ימים שלוקח לי שעתיים שלוש להירדם ולפעמים אפילו אני לא עושה כלום ופשוט יושב ומחכה שיהיה בוקר. בגלל שאני כזה, השיטה של WILD נראת לי לא מתאימה כי גם ככה קשה לי להירדם, אז אם אני אתרכז במשהו אין סיכוי שאני ירדם, MILD אני לא כל כך הבנתי וזה גם נראה לי מסובך ודורש ניסיון. הטכניקות שנראות לי הם העין השלישית וטכניקת הצמא, אבל העין השלישית קשה לי להיסתכל באמצע, וגם אז או שכואבות לי העיינים או שהמצח מתקמט. ובקשר לשיטת הצמא הבנתי שצריך הרבה זמן התרגלות. איזה שיטה כדאי לי לאמץ?? או שפשוט לבצע ב"מ מידי פעם? בקשר לזיכרון החלום, אני בדרך כלל זוכר חלומות, בעיקר כשמעירים אותי, הבעיה היא שאני זוכר אותם בבהירות למשך 5 דקות ואז אני מתחיל לאבד פרטים.... אני לא מספיק אחראי כדי לנהל יומן חלומות - אין סיכוי שאני יצליח להקפיד על זה יותר משבוע, במיוחד כשזה לא מביא תוצאות........ החלומות שאני זוכר הכי טוב הם או חלומות שברור לי שיש להם משמעות, או סיוטים, או חלומות של שנת צהריים. יש שיטה לפתח את זכירת החלומות מבלי להתחיל לנהל יומן חלומות?? ד"א אני יכול לישון בין 2-3 שעות (בשנת צהריים) לבין 11 שעות (כמובן כששום דבר לא מעיר אותי) למישהו יש המלצות/ טיפים???

MetalSinagouge

New member
אתה יכול להקליט אותם על טייפ MP3.

אבל זה לא הכי נוח להתמצא בזה ולחפש עוגנים בחלום. בעיקרון לך על הב"מ ותתמיד בזה, אבל אתה חייב לזכור את החלומות איכשהו, אפילו אחד. תנסה אוטוסוגסטיה לפני השינה- לומר לעצמך המון פעמים שאתה תזכור את החלומות בבוקר. ואם גם הקטע עם הטייפ לא עובד, אז אין מה לעשות, אתה חייב להכריח את עצמך- זה אפשרי. תחשוב כמה מהר אתה מתעורר כשאתה מריח שריפה או משהו- כזו נחישות צריכה להיות כדי להכריח את עצמך.

kidi2

New member
תודה

אני מקווה להקפיד, כמובן שאם זה יניב תוצאות אני ימשיך אם זה, אבל אני לא רואה את עצמי כותב במשך כמה חודשים יומן חלומות כשאין תוצאה נראית לעין.....

MetalSinagouge

New member
תוצאות-

אני חושב שתתחיל לראות שינויים בזיכרון חלומות תוך כמה ימים, אצלי זה בד"כ 4 כשאני מתחיל ממש להכנס לזה. באשר לחלומות צלולים, אף אחד לא יכול להבטיח כלום ממש בקשר לזמן, אבל זה אמור לקרות. חוץ מזה, כמה בדיקות מציאות ביום בשביל האפשרות להכנס למציאות המדומה הכי טובה שאי פעם תהיה, שווה את זה

kidi2

New member
היה שיפור

אתמול אחרי שקראתי את זה החלטתי ללכת לישון, ורק לחזור בראש על "כשאני יקום אני אזכור מה חלמתי" וזה באמת עבד!!!! אני זוכר משהו כמו 3 חלומות (השיא שלי היה חלום אחד ועוד אחד מטושטש): חלום אחד (אני אפילו זוכר שחלמתי אותו לפני האחרים) אני קיבלתי מין ערכה כזאת של מרגלים מסבא שלי והוא אמר שהוא בעצמו הכין אותה, ואז אמרתי לעצמי "איך סבא הכין את זה?!?!" וזה נשמע לי לא הגיוני, אבל לא העלתי על דעתי שזה חלום..... אני זוכר את הסביבה (כמה מטרים מהבית שלי) והיא הייתה נכונה, אבל אני לא זוכר בכלל איך נראו השמיים, ואני לא זוכר מי היה איתי בחלום (למרות שאני בטוח שהיו בו 3-5 אנשים) חלום שני היה הגיוני לגמרי, חוץ מזה שהסביבה (בית הספר היסודי שלי) הייתה דומה לזמן שבו אני הייתי בכיתה א', למרות שעברו הרבה שינויים מאז. חלום שלישי זכרתי בו רק אחרי שחשבתי על החלום השני, ואני זוכר אותו במעורפל, אבל אני זוכר את הסביבה בפירוט, את מה שקרה בפירוט ואת האנשים במעורפל (יותר נכון להגיד שאני זוכר קבוצות של אנשים כמו: המשפחה שלי, משפחה שגרנו אצלה בחלום, השכנים שהיו מולינו בחלום). אני גם לא זוכר אם הוא היה לפני או אחרי החלום השני (אם כי אני בטוח שהוא לא היה לפני החלום הראשון). זה נראה לי כמו חלק מתוך החלום השני (כי בשניהם עשיתי דברים פחות או יותר זהים) בכל מקרה! היה לי שיפור וזה רק מעודד אותי להמשיך הלאה! וגם שמתי לב שברך כלל בחלומות אני לא רואה את השמיים (כאילו משיהו חתך אותם מהתמונה ובמקומם יש חלל ריק)

ForeSkin

New member
באופן כללי

הבנתי שאתה מחפש את הדרך המהירה והקצרה ביותר לחלום צלול. אז גם אני כמוך רוצה להתחיל בזה מ-0 אבל להגיע למצב של חלום צלול הכי מהר ופשוט שאפשר... אם אני זוכר חלומות בד"כ, מה אני צריך לעשות בשביל לדעת שאני חולם? אגב מה זה בדיקת מציאות?

kidi2

New member
כנס

זה לא מספיק "לזכור בדרך כלל" אתה צריך לפתח בהרבה את הזיכרון חלומות שלך, אחרת יכול להיות שתחלום חלום צלול, אבל בשניה שתתעורר לא יהיה לך מושג מזה..... בדיקת מציאות זה כל מיני בדיקות שאתה עושה כדי לראות אם אתה במציאות או בחלום, אבל כדי לגרום לעצמך לעשות בדיקות מציאות באמצע חלום אתה צריך להתרגל לעשות אותם בצורה רצינית ובאופן קבוע במציאות. אני נכנסתי לאתר הזה ומצאתי בו הרבה הסברים מועילים http://www.planetnana.co.il/Lucidity/ תקרא קצת שיטות.....

Roy1232

New member
מצטער, אין דרך מהירה וקצרה../images/Emo10.gif

כמו שאני למדתי (והרבה לפני), גם כשאתה עושה את כל החרא כמו שצריך זה יכול להתעכב עד כמה חודשים. ולא מספיק בד"כ, אתה צריך לזכור לפחות חלום או שניים בלילה. אני יכול לתת לך ניחומים, ברגע ששיפרת ייקח לזיכרון חלומות שלך הרבה זמן עד שהוא יחזור למצב הקודם (ככה שאחרי השבועיים הראשונים אין לך מה לדאוג בקטע הזה). ב"מ - כל כך הרבה כתוב על זה בפורום, וגם באתרים, אני בטוח שתמצא משהו בחיפוש הראשון.

למעלה