רוצה להתחיל עם ג'אז

shay or eli

New member
רוצה להתחיל עם ג'אז

שלום לכולם, אני מנגן על קלרינט, עד היום ניגנתי רק קלאסי וחסידי, ורציתי לנסות גם ג'אז. המורה שלי נתן לי איזה שיר קטן של גרשווין, אבל אני רוצה להבין יותר את הסגנון. אז אם למישהו יש המלצות על שירי/אלבומי ג'אז איכותיים שאני יכול להבין דרכם את הסגנון ולהנות מהם (משמע לא אלבומים של "ג'אזרים" כבדים אלא דברים יותר למתחילים), עם דגש על קלרינט או סקסופון-אלט אני מאוד אודה לו אם הוא יחלוק עמי. רצוי גם שירים שניתן להוריד בקאזה, בטוח יש שם דברים. ואם מישהו יודע על ספר שממנו אני יכול להבין בכלליות את הרעיון של האילתור ודברים דומים אני מאוד אודה לו גם, המורה שלי (מה לעשות) למד ברוסיה בתקופה שהם שנאו כל דבר אמריקאי כך שהוא לא בדיוק יודע טכניקות שקשורות לג'אז. תודה.

scooby4

New member
תמשיך לנגן גרשווין

ואז שתבין יותר מה אתה אוהב, תחזור לפה ותשאל. גרשווין זאת התחלה טובה לג'אז, לפי דעתי.

scooby4

New member
2 דיסקים אהובים עליי

Muse Belive in Spring - של ביל אוונס (אני חושב שכך קוראים לדיסק). ו"לייט אס אה פט'ר" (קל כנוצה), של צ'יק קוריאה. בין השאר יש נגנים אהובים אחרים: הרבי הנקוק, מיילס דייויד...

SidE RunneR

New member
יופי של המלצות .. scooby4 תנסה ..

תנסה גם את .. The Other Side of Abbey Road - George Benson אלבום טוב מאוד .. שירים של הביטלס עם נגיעות והרגשות ג'אזיות קלאסיות וFאנקיות והכל בקלילות וברכות נעימה. ואולי אבן דרך כמו - Kind of blue - miles davis אם אתה מגיע מקלאסי אולי כדי שתעבור דרך Astor Piazzola פשוט תוריד יצירות בתוכנה ששמה מתחרז עם ואזזה.

למעלה