רוצה להתחיל מחדש....

d o n o

New member
רוצה להתחיל מחדש....

כל החיים שלי תקועים בנקודה שבא אני נמצאת וזו בדיוק הנקודה של מה בא קודם הביצה או התרנגולת.... סיימתי ללמוד מקצוע שאני כבר ממש לא מעוניינת לעסוק בו וממילא אין בו עבודה - ואם כבר יש ראיון עבודה אז אין לי ניסיון תודה ושלום אז התחלתי לחפש עבודה בתור מזכירה - אבל יש לי יותר מדיי פוטנציאל אז אולי מחר אני אמצא עבודה במקצוע שלי ואלך אז עדיף שאני אלך עכשיו ושוב תודה ושלום - אין עבודה.מובטלת יושבת בבית הורי. רוצה לעבור לגור בת"א אבל אי אפשר לעבור לגור אם אין עבודה. ובת"א לא רוצים עובדים שהם לא מת"א... מרגישה כאילו החיים נעצרו ואני צריכה לצאת מכאן כי החיים לא ימשיכו עד שזה יקרה אבל... הכל תקוע רוצה להתחיל מחדש...

noa128

New member
אכן מתסכל

וברוכה הבאה DONO
האמת? את נמצאת באחלה התחלה. קשה כמו כל ההתחלות, שקועה עם הגלגלים בבוץ - אבל הבוץ נמצא בתחילתו של אחלה מסלול אתגרי - עם נוף מדהים ואויר צלול של חופש.... אז בואי נתחיל ממה יש, מין דרך שמפשטת את פתרון הדברים שאין. יש מקצוע. יש איפה לגור בינתיים (אצל ההורים) בלי דאגות ומחוייבויות, יש עבודה אם את גרה בת"א (אפילו להתחיל מלמטה - לגיטימי), יש זמן לעבוד בינתיים במשהו אחר ולחסוך לחודשים ראשונים של שכ"ד. ראיתי שאת מאיזור השרון. עכשיו מתחיל הקיץ, ואת רוצה לפרוץ את המעגל דירה בת"א/עבודה בת"א. אז אני אומרת ככה: רדי לך למרינה הרצליה (אם זה קרוב לך) יש שם המון בתי קפה מדליקים, תשתבצי לך שם בעבודת מלצרות, בינתיים תהני מאוירת קיץ/ים, וגם תכירי המון חבר'ה, חלקם תל אביבים, חלקם מחפשים שותפ/ה. תעבדי בקיץ, בסופו תצאי שוב להתראיין ותודיעי שאת גרה בת"א. בספטמבר/אוקטובר תשכרי דירה כשאת יודעת שיש לך כמה חודשי שקט של שכר דירה משולם (מהעבודה בקיץ שחסכת יפה לצורך העניין) עד שתגיע המשכורת הראשונה מעבודה בתחום שמעניין אותך. עזרתי במשהו? חוצמזה שבינתיים כדאי מאד לנסות להוציא את המיטב מהתקופה הזו, של חופש - לא? רק טוב,

שאלתי את עצמי...

באיזה מקצוע כן היית רוצה לעבוד? התפתחות אישית היא לא רק עבודה בשכר אלא תעסוקה. למשל, אני תמיד מציעה למחפשי עבודה להרתם לעשייה בהתנדבות. וזאת מכמה סיבות: זה ממלא את הזמן (ללא מחויבות להשאר) זה עוזר ליצור קשרים זה תורם לאחרים ואני מאמינה שתרומה לאחרים ממלאת את החזה בתחושת סיפוק. גם זו התחלה של "להתחיל מחדש". משם הכל יכול לזרום, כי נפלאות דרכי החיים. רק לא לשבת בבית ולרחם על עצמך. נכון שאת לא עושה את זה?
תלתל

kisslali

New member
היי, רוצה להתחלף?

סתתתתתתתתם, ממרומי גילי המופלג, אם יש דבר אחד שהייתי רוצה בחזרה זה את המקומות האלו של סיום פרק וההתלבטות מה הלאה.... כל זה בלי החבילות.... אוח אוח אוח, היה מאד מתאים לי. תקראי שוב את כל מה שנועה כתבה ות י י ש מ י! שמעת? ההזדמנות הזו לא תגיע עוד הרבה פעמים בחיים! קחי פסק זמן, תמצאי עבודה סתמית ונחמדה, תכירי אנשים, תרוויחי קצת כסף, תחשבי הרבה על מה את כן רוצה לעשות ורק אז תחזרי להיות רצינית ושקולה. נשיקות לדרך שמחה, ללי

d o n o

New member
קודם כל תודה לכולכם/ן

והרעיונות אכן שופעים אך ממרומי גילי ה"מופלג" עבודה סתמית היא לא משהו שאני יכולה להסתדר איתו ע"מ להרגיש ביטחון. תודה על הכל.. ממני שלא מתייאשת סתם קצת עייפה

kisslali

New member
היי דונו

תשמעי, אני מבינה את הצורך בלהתחיל את החיים ודי, באמת שכן, לי זה קרה בעצם בגיל 20... אבל תחשבי על זה ככה: מה תשנה לך עוד חצי שנה של עבודה סתמית בדרך את תחושת הביטחון? תנצלי כל שניה שיש לך לפני שיהיו התחייבויות שלא יאפשרו התלבטות. גם אני למדתי מקצוע, בעצם חצי מקצוע, וגיליתי אחרי שלוש שנים מפרכות שזה ממש לא מתאים לי ולא מעניין אותי במיוחד. להגיד לך שלא התאכזבתי? שקר. למדתי לבלוע את הצפרדע ולהמשיך להיות מזכירה עם כישורים גדולים מדי ואת יודעת למה? כי לי יש שני ילדים לגדל לבד לגמרי וזה עולה ימבה כסף... ככה זה בחיים חביבה, משיגים כל מה שרוצים השאלה היא רק על מה מתפשרים בדרך... אז לפני שאת משכנעת את עצמך שזה הכל או כלום לא, קחי לך חודש חודשיים לחשוב מה הכי חשוב ועל מה כדאי לוותר. חיבוק לדרך ללי

למעלה