רוצה להתגייס לצבא

shitrit3

New member
רוצה להתגייס לצבא

היי לחברי הפורום וליאיר.

אני עתיד להתגייס לצה''ל למחזור אוגוסט 2013.
מבחינתי הגיוס לצבא זו הדרך היחידה שלי להתיישר כמו שצריך ולחזור למסילה במובנים שלי
אחרי תקופה מאוד קשה שעברתי ונדחה הגיוס, אני כיום בן 21.
אני מדי פעם סובל מרמות לא קטנות של מתח, עייפות ותשישות ועוד כל מיני תסמינים של חרדה, כאבי ראש וכו' וכו' די כרוני אולי.
אבל ברוך השם יש תקופות טובות. מעניין אותי לדעת אם יש מעברים שיכולים להצביע על הזדמנויות "משחררי חרדה" כלשהם עד אוגוסט בשבילי?
משהו שישחרר את המתח ויעניק לי קצת רוגע ואת האנרגיות למתניים, ומערכת עצבים תקינה כמובן, אני לא הולך להיות קרבי, אבל אני רוצה להתגייס בריא לחלוטין בע''ה.
ולכן אני פונה אליכם ב-2 שאלות ובמיוחד ליאיר
1. זיהוי הדפוסים של המתח וכו' (השערה שלי: פלוטו ואוראנוס בהיבטים למרקורי, זה איכשהוא מתקשר לי בצורה מסוימת ללחצים מתחים ומערכות עצבים)
2. האם יש מעברים חיוביים בנושא בחודשים מאי,יוני,יולי,אוגוסט? בתוך השאלה הזאת, הייתי רוצה לדעת איך המעברים של יופיטר ישפיעו עליי לטובה? יש לי טריין למארס סקוור לשמש אח''כ שיופיטר נכנס למזל סרטן, ויהיה בטריין לונוס שליט בית 6, מה יכול לקדם? וכן הלאה.

ובכן..

ראשית - מרקורי אורנוס ובעיקר נפטון בזויות פעולה, והירח בזוית פעולה לאורנוס - אלה הסיבות העיקריות למתח במפה שלך. אבל בתקופה הזו הן לא העיקר - נפטון יושב בשנה האחרונה על ונוס במפת הלידה שלך, ורוב התסמונות שאתה מדבר עליהן עלולות להגיע משם, מה שאומר שהתהליך הוא פסיכולוגיסטי בעיקרו, והדמיון עובד שעות נוספות.. זה לא מתח פרופר ממשהו מסויים, אלא לדעתי יותר מהבלתי נודע. למד להשתחרר ועשה קצת מדיטציות, כי לדעתי זה יעבור לך בהמשך שכבר תהיה שם, ומי יודע - עם היופיטר הזה שליט האופק במיקום הגבוה שלו אתה עשוי אפילו להגיע לקורס קצינים...

shitrit3

New member
תודה רבה יאיר

אני בתהליך פסיכולוגיסטי לשחרור המתח עם תרגילי תת מודע של אליהו שירי עם שמעת, וזה ממש עוזר. אולי הצבא יהיה פיניש מצוין. תודה על הפרשנות האופטימית. אתה יכול להרחיב לי על המעברים של יופיטר בבקשה, ומאיפה הביטחון ללכת על קורס קצינים, אני בכלל התכוונתי לתת שירות סביר ומנימלי גו'ב תומך לחימה, אבל אי אפשר לדעת.(אני מעותד להיות בחטיבת כפיר, אבל לא קרבי כנראה)
תודה רבה מראש.

Y. Welis

New member
סביר שמעבר צדק לסרטן בסוף יוני, יקל עליך

כבן מזג דגים שנשלט על ידו (וע"י נפטון). אמנם הצמידות שלו עם השמש תהיה השנה בתאומים (קרוב לסוף), אבל יולי יהיה הרבה יותר רגוע.

אני אגב לא חושב שצבא זה דבר טוב להוריד מתחים. לא בטוח שזו הדרך הטובה 'להתיישר'. לימודים יכולים לתת תוצאה דומה, ולהקנות לך אמון בעצמך, שזה דבר שחסר למי שסובלים מחרדות.

הצבא מלמד דברים, אבל אלה אתגרים פיזיים יותר מאשר שכליים. קח בחשבון.

shitrit3

New member
וולס

אני לא מתגייס כי זה מה שיוריד לי מתחים וכדומה. יש לי את הסיבות האחרות שלי להתייישר ואני לא אפרט אותם. חוץ מזה שבמאמר מוסגר, זה נראה שצבא לא עוזר עם מתחים וחרדות וכו' כי זה בעצמו מסגרת לא הכי רגועה ושלווה אבל זה רק לכאורה, מי שיודע בעומק מזה חרדה ומתחים יודע גם שצבא יכול לפרוץ אחלה חרדות שבעולם.
חוץ מזה שאני בחרתי במסלול מיוחד של שנתיים שירות ושנת לימודים- אני לא משרת 3 שנים, רק שנתיים והשנה השלישית תיהיה מוקדשת ללימודים על חשבון הצבא.

Y. Welis

New member
מקוה שזה יעבוד. אגב היום אפשר לצאת בכל רגע

כמעט. יש לי ידיד שנטש אחרי שנתיים של שירות (קל"ב, אבל בכל זאת).

שום בעיה. כמו להיתפטר. רק שתדע שזו תמיד אופציה ואף אחד לא מחזיק אותך שם.

המתח הוא חלק ממך

לפי מפת הלידה שך אתה אדם לא רגוע ולכן אתה חייב ללמוד להתמודד עם הכעס והמתח הפנימי פלוטו יוצר ווית לא נוחה למרקורי וכמו כן אורנוס נמצא בצמידות למרקורי .מה שמביא לחוסר שקט בתקשורת
במערכות יחסים. אתה מצפה שמשהו יעזור לך אבל אתה חייב לטפל בעצמך .איני יכולה לומר לך שיחול שיפור במצבך בשנתיים הקרובות הייתי ממליצה לך מאוד ללמוד להתמודד עם המתח והלחץ .

המתח הוא חלק ממך

לפי מפת הלידה שך אתה אדם לא רגוע ולכן אתה חייב ללמוד להתמודד עם הכעס והמתח הפנימי פלוטו יוצר ווית לא נוחה למרקורי וכמו כן אורנוס נמצא בצמידות למרקורי .מה שמביא לחוסר שקט בתקשורת
במערכות יחסים. אתה מצפה שמשהו יעזור לך אבל אתה חייב לטפל בעצמך .איני יכולה לומר לך שיחול שיפור במצבך בשנתיים הקרובות הייתי ממליצה לך מאוד ללמוד להתמודד עם המתח והלחץ .למצוא דרך להרפות מהלחצים הפנימיים.

shitrit3

New member
המתח הוא לא חלק ממני א'

מה שכן שאני בהחלט צריך לקחת אחראיות על המחשבות השליליות, לא צריך להתעסק ברגשות של כעס תסכול וכו' וכו', הרי לפני הרגשות הללו, היו מחשבות שקדמו להם, אם אני ילך לשורש ואני אדע לשלוט במחשבות, בכלל לא יהיה לי עסק עם רגשות שליליים, כי אני מטפל מהבעיה בשורש. זה גם הרבה יותר קל, רק דורש הרבה מודעות גבוהה ותשומת לב. כרגע אני משלב תרגילים לשליטה בתת מודע, אני עולה למישורים גבוהים יותר של השקפות עולם חדשות עכשיו (אל תשכחי שמרקורי שולט על בית 9 גם), ואני לפעמים אומר תודה רבה על כל מה שקורה כי זה הוביל אותי להסקת מסקנות מדהימה שאני רואה ויודע שזה יעזור לי מאוד בחיים אח''כ. מה עוד...אני לומד NLP ודמיון מודרך ועוד ועוד ארגזי כלים נפלאים לשליטה ברגשות, בצורה כזאת שאחרי שאפטר מהמתחים והחרדות, אני לא רק אחזור למצב הנפשי טוב כפי שהייתי פעם, אלא יותר טוב מפעם, יותר מודע, יותר חזק, יותר מחושל, היום ששואלים אותי ברחוב איך אני מרגיש, אני אומר שאני מאושר! כי הפנמתי שזו בחירה ולא מצב חיצוני. וכמובן למצבי SOS יש לי כדורי הרגעה ואני נוטל כדורים מסוג SSRI ואין לי מהם שום תופעות לוואי. ברוך ה-ש-ם!

shitrit3

New member
אל תשכחי

שאני דגים בית 3 + מרקורי 120 ירח = אינטיליגנציה רגשית גבוהה (וחיובית עם האופק קשת והירח אריה)

צריך להסתכל על הכוס המלאה
או כמו שחברי יאיר היקר היה אומר : צריך להפוך את הלימון ללימונדה

צריך להסתכל על המכלול

הרבה פעמים אנחנו מפעילים את האוטומט שאצלך הוא מרס בהיבט תשעים לפלוטו .לכן אנחנו חייבים ללמוד להתמודד גם עם הקשיים שלנו.
בכול אחד מאיתנו קיים צד חיובי וצד שלילי אנחנו צריכים לדעת להתמודד עם הכול.
החיים שלנו מורכבים וצריך ללמוד להתמודד גם עם הקושי ,זו המהות לחיים שלנו.

למעלה