רוצה להסביר..

מצב
הנושא נעול.
רוצה להסביר..

רוצה להסביר..

בשוק כשלנו לצערי נוכחתי שלנתח אותו טכנית לעתים לא מספיק ואף מזיק,הדבר הקרוב ביותר שמדייק זהו הקנדל-סטיק(המלצתי על ספר באחת מהודעותיי),לכן יש גם לנתח את הלך הרוח של כלל המשקיעים שמושפע מן הסתם בימים אלו מהמצב המדיני-בטחוני-פוליטי שנהפך בן-לילה למאוד מאוד עדין.אין ספק שכרגע רמת ה 448 נראית כתמיכה לשוק אולם יש לראות עם תמיכה זו תחזיק מעמד בשבוע הבא עת כל חרושת השמועות יהיו ידועות לכל ונכנס לישורת האחרונה בבחירות. גם הוול-סטריט נראית לפני מימוש של 5%-7% . שוב רמת ה 460 נראית כרגע בעיני כבלתי עבירה ורמת ה 448 לא תחזיק מעמד בלחץ המוכרים הראשונים שיבואו למכור. שבוע טוב לכ-ו-ל-ם כריש
 

ursus

New member
בכל זאת כריש

בכל זאת כריש

רוצה להסביר.. בשוק כשלנו לצערי נוכחתי שלנתח אותו טכנית לעתים לא מספיק ואף מזיק,הדבר הקרוב ביותר שמדייק זהו הקנדל-סטיק(המלצתי על ספר באחת מהודעותיי),לכן יש גם לנתח את הלך הרוח של כלל המשקיעים שמושפע מן הסתם בימים אלו מהמצב המדיני-בטחוני-פוליטי שנהפך בן-לילה למאוד מאוד עדין.אין ספק שכרגע רמת ה 448 נראית כתמיכה לשוק אולם יש לראות עם תמיכה זו תחזיק מעמד בשבוע הבא עת כל חרושת השמועות יהיו ידועות לכל ונכנס לישורת האחרונה בבחירות. גם הוול-סטריט נראית לפני מימוש של 5%-7% . שוב רמת ה 460 נראית כרגע בעיני כבלתי עבירה ורמת ה 448 לא תחזיק מעמד בלחץ המוכרים הראשונים שיבואו למכור. שבוע טוב לכ-ו-ל-ם כריש
אפשר היה להגיע לאותן מסקנות טכנית בלי לערב פוליטיקה משום שהיינו מאד במכירת יתר כבר ביום שלישי - ברמות כאלו על הסטוקסטיקה היומית שתמיד הניבו איזשהו ריבאונד. משולב עם הפוט/קול זה היה די ברור. טכנית אני הייתי רוצה לראות נגיעה של הנסד``ק ב 2900+ לפני שהוא נופל קצת יותר ממה שאתה מצפה.
 
שאלה לי אליך

שאלה לי אליך

בכל זאת כריש אפשר היה להגיע לאותן מסקנות טכנית בלי לערב פוליטיקה משום שהיינו מאד במכירת יתר כבר ביום שלישי - ברמות כאלו על הסטוקסטיקה היומית שתמיד הניבו איזשהו ריבאונד. משולב עם הפוט/קול זה היה די ברור. טכנית אני הייתי רוצה לראות נגיעה של הנסד``ק ב 2900+ לפני שהוא נופל קצת יותר ממה שאתה מצפה.
בתור אחד עם נסיון רב שנים בתחום האם לא היה מצב ,שנתקלת בו,בו השוק או מניה נסחרה במכירות יתר תקופה של חודש או חודשיים רצופים ? כריש
 

ursus

New member
קניית יתר הרבה פעמים מכירת

קניית יתר הרבה פעמים מכירת

שאלה לי אליך בתור אחד עם נסיון רב שנים בתחום האם לא היה מצב ,שנתקלת בו,בו השוק או מניה נסחרה במכירות יתר תקופה של חודש או חודשיים רצופים ? כריש
יתר לאורך חודשים הרבה הרבה יותר נדיר. זה תמיד עתיר ריבאונדים. מה לעשות, אנשים אופטימיים מטבעם. זה גם משגורם לשוק דובי להיות די ריוחי. חוץ מזה למען האמת אחרי שמונה עשרה שנים של שור במניות אני יותר סומך על הידע מסחורות אז אולי אני טועה לגבי מניות. אלו אינם בדיוק אותם שוקים. משזכור לי טוב זה הדב של 73/4 ושם כולם כל יום חשבו שהנה הנה הסוף וכך גם הגרף נראה מלא ריבאונדים קטנים. הלקח היחיד שיש לי מאז הוא שכשסוף סוף הגיע התחתית הכפולה בדאו 554 (אם זכרוני אינו מטעה אותי) לבטן היה ברור לחלוטין שזה הסוף ומכאן יש עליות.
 

ursus

New member
אולי אני אוסיף

אולי אני אוסיף

קניית יתר הרבה פעמים מכירת יתר לאורך חודשים הרבה הרבה יותר נדיר. זה תמיד עתיר ריבאונדים. מה לעשות, אנשים אופטימיים מטבעם. זה גם משגורם לשוק דובי להיות די ריוחי. חוץ מזה למען האמת אחרי שמונה עשרה שנים של שור במניות אני יותר סומך על הידע מסחורות אז אולי אני טועה לגבי מניות. אלו אינם בדיוק אותם שוקים. משזכור לי טוב זה הדב של 73/4 ושם כולם כל יום חשבו שהנה הנה הסוף וכך גם הגרף נראה מלא ריבאונדים קטנים. הלקח היחיד שיש לי מאז הוא שכשסוף סוף הגיע התחתית הכפולה בדאו 554 (אם זכרוני אינו מטעה אותי) לבטן היה ברור לחלוטין שזה הסוף ומכאן יש עליות.
שבשוק בתל אביב אני מתעסק רק מאפריל 97 אבל הנסיון הקצר הזה מראה לי שדוקא המעו``ף פועל בדיוק בהתאם לכללים הטכניים. למרות זאת אם תאמר לי שהידע שלך מהשוק פה אומר אחרת אז אסיר כובעי בפני הנסיון שלך שבוראי גדול משלי בשוק המקומי. ברור גם שהמצב הפוליטי הוא חלק מFUNDEMENTALS של השוק פה יותר מבכל מקום אחר(וככל שזה נוגע לנפט אזי הוא חלק מהFUNDEMENTALS של כל השוקים בעולם).
 
מצב
הנושא נעול.
למעלה