רוצה להיפרד מחבר

lEchoesl

New member
רוצה להיפרד מחבר

שלום, אז חשבתי וחשבתי והגעתי למסקנה שאני רוצה להיפרד מבן זוגי. לדעתי מיצינו את הקשר [3 וחצי שנים ביחד]. הבעיה היא שהוא אדם רגיש יחסית, אבל אני רוצה להיפרד כי לדעתי אנחנו אנשים שונים, ראיית עולם שונה ובזמן האחרון פחות ופחות יש דברים שאנחנו יכולים להסכים איתם. איך אומרים לו שאנחנו נפרדים [וזה סופית מהצד שלי]? ממה להתחיל את השיחה, כי באמת אין לי מושג איך להיפרד.

אשמח לעצות.

הכי פשוט

את באה אליו ואומרת לו:
"X, אחרי 3 וחצי שנים יחד אני מרגישה שמיצינו את הקשר. אנחנו שנינו השתנינו במהלך הזמן הזה ואני מרגישה שראיית העולם שלנו שונה ושיש לנו פחות ופחות דברים שאנחנו יכולים להסכים איתם. התקופה שהיינו יחד היתה בשבילי תקופה של התבגרות וצמיחה ואתה תמיד תישאר חלק ממני. אתה אדם מקסים עם הרבה יתרונות אבל אני כבר לא אוהבת אותך כמו בעבר ולכן החלטתי להיפרד ממך.
אני יודעת שיהיה לשנינו קשה כי זה להתרגל למצב אחר אבל אני שלמה עם ההחלטה שלי ולא מתכוונת לחזור בי כי אני יודעת שזה הדבר הנכון בשבילי. אני בטוחה שזה נכון גם לך כי מגיע לך למצוא מישהי שתאהב אותך מכל הלב ותרצה להיות איתך בלב שלם כמו שאתה"
וזהו. נותנים נשיקה, אומרים יפה שלום ויוצאים לדרך.
בהצלחה

מריוס זכריה

Member
מנהל
קודם כל זה לא "אתם" אלא "את".

לא מיציתם את הקשר. את מיצית. הוא כנראה לא מיצה בכלל.
וזה שאתם "אנשים שונים" זו לא סיבה להיפרד. כולם שונים. גם רומיאו ויוליה היו שונים. זו את שהחליטה שהוא לא מתאים לך. את, לא אתם.
בקיצור, אל תנסי למכור לו "זה לא אתה, זה אנחנו". אם את רוצה להיפרד (וזו זכותך המלאה), תגידי: אני רוצה להיפרד. אני לא מרוצה. אני לא מאושרת.

למה? כי לומר "אנחנו" זה עוד יותר פוגע ומעצבן. זה ניסיון לחלוק באחריות איתו. זה לא רק אני. זה אנחנו. אבל הוא מן הסתם לא רוצה להיפרד. הוא היה מעדיף להישאר יחד.

ואם ניקח את הרעיון הזה עוד צעד קדימה, כדאי שתביני שלא פחות משאת לא רוצה לפגוע בו יותר מדי (ואני מאמין לך בזה), את גם, ואולי בעיקר, לא רוצה לפגוע בעצמך. לך לא נעים שהוא סובל. לך קשה לעשות את השיחה. את זו שחוששת מרגשי אשם. את זו שדואגת לדימוי העצמי שלך. נכון? או שאת קדושה שכל שכל מה שאכפת לה זה הזולת? כי אם כן, אז אולי עדיף שתישארי כבר איתו, אפילו שלא טוב לך. הרי רק הזולת חשוב... אבל כמובן שזה לא כך. אז תגידי לעצמך את האמת: אני רוצה לעבור את זה במינימום סבל.

---

לנושא אחר: זמן. כדאי לאפשר לשיחה הזאת זמן. יכול מאוד להיות שהוא ירצה להתווכח איתך. לשכנע אותך. או שיהיו לו שאלות. או שהוא יבכה. בעיניי הדבר הנכון הוא להקדיש לזה כמה זמן שצריך, עד שתרגישי שהשיחה מוצתה. באותו שלב עליך לקום וללכת, ולא להישאר מעבר לזמן הנכון. אין לי כלל מתמטי כמה זה הזמן הנכון - את צריכה לפעול פי מיטב שיפוטך.

---

ולסיום, בקשר למלים שאת אומרת: בוודאי שאני לא יכול ולא רוצה להכניס לך מלים לפה. הדגשים שלי הם רק על: (1) כנות (2) יושר (3) כיבוד (4) רצינות (5) אמפתיה. אז אל תנסי בכלל לחשוב על המלים.

תכווני את עצמך לסגנון הדיבור, לא לתוכן. התוכן אמור לצאת ספונטנית. את אמורה לומר אמת. גם כשהיא לא נעימה. לו, או לך...

אם כי כמובן הדגשים האלה נכונים לא רק לשיחת פרידה, אלא לכל שיחה...

מריוס זכריה

Member
מנהל
התחנפותך התקבלה במחאה
(אבל לא נורא חריפה
)

lEchoesl

New member
זה נכון כמובן. אני החלטתי להיפרד כי יש לזה סיבות

אני מיציתי את הקשר כי גם לזה היו סיבות. אני לא חושבת שכול הסיבות תלויות בי, גם לו יש אשמה בכך [אני מאמינה בזה בכנות]. ואתה כמובן צודק בקשר לזה שאני חוששת להרגיש רע עם עצמי, ולא רוצה שהמעשה יפגע בדימוי העצמי שלי.
כשאתה אומר זמן [לתת זמן, אבל גם לא לגלוש מעבר לזמן] - נגיד, אם הוא ירצה לשוחח איתי אחרי השיחה בהזדמנויות אחרות, להגיע לשיחות או לא? מבחינתי אין לי כוונה להבין איפה הקשר נפל ולמה, כי מה זה משנה? הרי אני לא מעוניינת להמשיך את הקשר הזה ממילא.
ותודה על התגובה המפורטת

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובות

היו סיבות שמיצית - נו, זה ברור...

גם לו יש אשמה בכך - אני לא אוהב את השימוש במושג אשמה. אפשר לומר שיש לו חלק בזה. ללא ספק. חלק=אחריות, אבל אחריות היא לא בהכרח אשמה. למה שמישהו בכלל יהיה אשם? שניכם הייתם בוודאי מלאים ברצון טוב, ניסיתם כמיטב יכולתכם, ואם זה לא הספיק (לך, למשל...), אין פה אף פושע או נוכל. בקיצור, בלי אשמה. תודה.

אגב, גם אם הוא מכיר בחלקו למצב שנוצר, לא נובע מכאן שהוא רוצה להיפרד. שהרי אפשר בתאוריה לתקן כל מיני דברים. לכן אני חושב ששאלת החלק שלו לא ממש רלוונטית ולא תקדם, אלא ברמה העובדתית. מותר כמובן לציין את חלקו, לפי תפישתך, אבל לא להשתמש בזה כקרדום נגדו. עובדות ואמת - כן, רצוי מאוד. האשמות - לא כדאי.

לגבי שיחות עתידיות - אני אומר: תעזבי אותך מהשאלה הזאת. תעברי את השיחה הראשונה בשלום, ואחר כך נדאג לעתיד. הסיבה שאני עונה כך היא פשוטה: אין לדעת איפה תהיו בסוף השיחה הראשונה, אז יותר מדי קשה להתחיל עכשיו לשער השערות. עקרונית, יש מצבים שבהם כדאי לחתוך ולנתק מגע, ויש מצבים שבהם אפשר להמשיך לשוחח שיחות סגירה והבנה, ואפילו מצבים שבהם זה רצוי. עד שלא תגיעי לגשר לא תדעי. בכל מקרה, הפורום הזה עובד 24X7, אז את תמיד יכולה לחזור לכאן להמשך הרבצת התורה.

בהצלחה

אייבורי

New member
טוב ששאלת - במיקרה הכינותי שיטות פרידה

שיטת אהוד ברק - את עומדת מולו, מסתכלת בלבן של העין ואומרת לו
אני רוצה להפרד.
&nbsp
שיטת הפחדן - את מממררת את חייו עד שהוא מסתכל לך בלבן של העין ואומר לך, אני רוצה להפרד
&nbsp
שיטת הודיני - את נעלמת, לא עונה לטלפונים וחוזרת אחרי שנה לקחת את מה שנשאר אצלו - פוףףףףףףףףףףףף ונעלמת
&nbsp
שיטת הקלישאה - את אומרת לו שאת במשבר אישי, זה לא אתה זה אני.
&nbsp
שיטת הסלמי - את אומרת לו שאת מרגישה חנוקה ואת רוצה שבוע הפסקה לחשוב על הדברים, אחרי שבוע את אומרת בוא נמשיך עוד שבועיים כי לא מיציתי לחשוב, ככה עד שנה.
&nbsp
שיטת ההפוכה - את אומרת לו שזה לא עובד, זה לא את זה לגמרי הוא.
&nbsp
שיטה צבאית - במפגש חברים את שואלת בקול, למי שיש חברה שירים יד!, כאשר הוא מרים, את אומרת לו, תוריד תוריד

עצם זה שאת שואלת

והחלטתך נחושה כנראה אומרת שתסתדרי- מחשבה על אחר מהיכן שלא תבוא, החלטה ברורה לא לבלבל דברים וכמובן ההיסוס שלפני איך לעשות את זה חלק ויפה.
לא כולן היו טורחות לחשוב על זה.

בעיקר- לומר אמת (אבל כבר אמרו לך את זה )
ובאחת הרמת את קרנן של הנשים כאן .

למעלה