רוצה להודות

רוצה להודות

לפני כחצי שנה,נפרדתי מזוגתי,נכנסתי הנה אובד עיצות וחסר הבנה,שאלתי שאלות,התעניינתי,קיבלתי תשובות ברורות וטובות. לאחר שקראתי את הלך הרוחות הכללי,הבנתי שמוטב להגיע להסכם טוב,ממצה ומהיר עם הגרושה וזאת על מנת לחסוך הרבה עוגמת נפש לונ ולילדים. יישמתי את העיצות הללו,לקחתי עורך דין,לקחנו מגשר והנה לפני מספר ימים,חתמנו על הסכם מכובד והסדרי ראייה הוגנים לשנינו. על זאת תודה לכם יושבי פורום יקרים. (אני ממשיך להציץ הנה וקורא בטעם רב את הפוסטים הנכתבים. בברכה.
 
../images/Emo45.gif ככה צריך להיות, כל הכבוד ../images/Emo45.gif

אני מורידה בפניכם את הכובע. אחת האמירות השגורות בפי היא שחשוב לקחת סדנת זוגיות או ללכת לטיפול זוגי דווקא אחרי הגרושין - משום שזו סוג של "חתונה לנצח". למרות הפרידה, צריך לגדל יחד ילדים (ואח"כ נכדים) עד עולם.
 
שמח בשבילכם

תראה גירושין הוא דבר עצוב אבל אני שמח שזה נגמר בצורה מכובדת ולא מבזה כמו בסיפור שלי ובהצלחה בפרק ב'
 
הנה קח עוד משהו

צריל לעבוד כל הזמן על על יחסים טובים (גם אם הם קורקטיים) גם אחרי הגירושים. בדרך כלל יש שינויי נסיבות לאחר חתימת הסכם הגירושים המקורי, לדוגמה: הילדים עוברים למסגרת חינוכית אחרת או שונה כגון מעבר מגן לבית הספר; מעבר למקום מגורים אחר; הכנסת בן זוג או בת זוג חדשים למשפחה; מחלה של אחד הילדים או ההורים חס וחלילה. כל השינויים האלה מצריכים היערכות חדשה מבחינת הסדרי הראיה ולעתים גם מבחינה כספית. חשוב מאוד שלא תיבהלו כשקורים שינויי נסיבות כאלה. זה נורמלי. מה שצריך לעשות במצב כזה הוא להתכנס שוב, אם אפשר על כוס קפה בבית קפה נחמד מה טוב, ולסכם על גבי נייר הסכמות חדשות. להגיע שוב לפשרה וללכת לבית המשפט לקבל חותמת של שופט ותוקף של פסק דין. זה לא צריך לעלות לכם שקל חוץ מהקפה ועוגה.. אל תירתעו גם אם תגיעו לארבעה-חמישה עדכונים כאלה להסכם שלכם ואף יותר מזה. זה נורמלי. דרך צלחה דרך אגב, תלמדו לפרגן זה לזה על הצלחות: בחיים האישיים, בעבודה, עם הילדים וכדומה. זה מאוד מחזק את הקשר בין גרושים (כמו גם נשואים בודאי) וגם עוזר להתגבר על משברים שציינתי לעיל ולהגיע להסכמות חדשות.
 
למעלה