רוצה להבין

אילנה 261

New member
רוצה להבין

שמתי לב לשיפור בשבוע- שבועיים האחרונים במצבה של אימי . המצב רוח השתפר היא רגועה יותר מחייכת צוחקת ואפילו הקול שלה יותר נמרץ.פתאום חזר לה הרצון לחיות אחרי תקופה של מצב רוח דכאוני ובכי. אני כל כך רוצה להאחז במצב הזה ורוצה להאמין שבאמת יש שיפור במצבה. בכל שאר הפעולות המצב שלה ממשיך להיות כמו שהיה כלומר זקוקה לעזרה טוטאלית . אני לא משלה את עצמי שהיא פתאום תחזור להיות כמו קודם ורוצה להבין- האם זה קורה לפעמים שיש שיפור ? מה גורם לכך? אולי התרופות ? מישהו עבר משהו דומה ?

zs1957

New member
אילנה יקרה

בדמנציה יש עליות ומורדות. יש ימים בהם החולה לא זוכר כלום ולא מתפקד ויש ימים שהוא מאיר פנים מחייך ומתקשר בהגיון. מה שנקרא בשפת חולין יום אסל יום באסל. אל תטעי אם אמך אובחנה כחולת דמצניצה מסוג אלצהיימר מצבה לא ישתפר אלא ילך ויתדרדר. אם היא נוטלת תרופות הן תעכבנה את המחלה לתקופה קצרה. אמך לא תבריא ומצבה לא ישתפר. במחלה פרוגרסיבית של המוח מסוג אלצהיימר מתים תאים במוח ואז נפגע הזיכרון לטווח קצר. יש פגיעה קוגנטיבית חזקה, הפרעות התנהגות. החולה הופך לדמות אחרת הוא דיכאוני ,עצבני,לא מרוכז, אחוז תזזית, יש לו מחשבות שוא, הוא נהפך לחשדן ומדמיין דברים שלא היו ולא נבראו. ועד. נצלי את הימים שאמך במצב טוב ותהני אתה ברגעים היפים והטובים שלה. זהבה

אילנה 261

New member
לזהבה

תודה זהבה על מילותייך הכנות . כנראה שרציתי לשמוע דברים אחרים אני עדיין בשלב התחלתי של התמודדות עם המחלה

zs1957

New member
אילנה יקרה

לשם כך הוקם הפורום לתת תמיכה לבני המשפחה הנושאים בנטל ובמיוחד לאלו כמוך בתחילת הההתמודדות עם המחלה. כל מה שנכתב בפורום הוא מניסיונינו האישי. כולנו התחלנו בשלב שלך. יש חברות כמותי וכמו טובה שההורה או הבעל נפטרו ואנחנו ממשיכים לסייע למשפחות החולים. בשבילינו זו שליחות לתת את הסיוע הנפשי, החיבוק, התמיכה, האוזן הקשבת הוירטואלית, להתמודדות ארוכה ,סזיפית, וקשה נפשית. אנחנו פה לשרותך בכל עת. בשורות טובות, זהבה

batshel

New member
מסכימה עם זהבה

ומוסיפה שבימים הקשים, כשההתמודדות דורשת לנשום עמוק ולספור עד עשר...בזמן הספירה אני חושבת על הרגעים היפים והטובים

למעלה