רוצה לדבר על זה

נועם@בת

New member
יש בזה משהו רומי

אמנם אף פעם לא הייתי בחופשת לידה
אבל כשאני רואה את החברות שלי חוזרות לעבודה אחרי חופשת לידה, הן בכלל לא נראות רעננות. הן מותשות, וקרועות בין הרצון להשאר עם הילד ובין החובה לצאת לעבודה. איכשהו זה בכלל לא נראה לי כמו פסק זמן, לא עם הילד הראשון בו הן מגלות בצהרים שהן עוד בכותנת לילה ועדיין לא צחצחו שיניים. וגם לא עם הילד השני, כשהן רצות בחופשת הלידה להוצא את הגדול מהגן ולהתפלל שהקטן לא יתעורר בנתים
את ההתלבטות שאת עוברת, אני עברתי מזמן- בתקופת הרווקות הנואשת שלי, כשכבר נורא רציתי להתחתן. וכל שינוי נראה לי טפשי כי עוד מעט אתחתן וכל חיי ישתנו
גם אז כל חיי היו ממוקדים בתסכול שאני לבד, והחברות שלי התחתנו והקימו משפחה. החיים שלי נראו משעממים, ולא התחשק לי להשקיע בבית שלי, כי כאמור, עוד מעט...
לגבי העבודה אני לא דוגמא. אני כשלון בחינוך של אבא שלי. אבא שלי, מורה דגול, איש תורה ועבודה מאמין עד היום שהוראה זאת שליחות ועבודה זה פרס. ואני... אני מאמינה שאת העבדות כבר ביטלו עו לפני שנולדתי... וכבר לפני שהתחלתי בטיפולים, קיצצתי כמה שעות עבודה כי נמאס לי. כלכלית זאת היתה נשיכה בבשר החי, כי בעלי לא עבד באותה תקופה, אבל מאחר ואין לי משכנתא, יכולתי להרשות לעצמי. בשנה שעברה ירדתי לחצי משרה, והשנה אני בשבתון, ועובדת רק שליש משרה. (כך שבעצם בחרתי במקוצע הנכון
) אני חושבת שהתקיעוּת שלנו לא לגמרי קשורה לחופשה שניקח או לא ניקח. היא בתוכנו, בנשמה שלנו. כמו אותם שנים שחייתי בלי וילונות בבית כי לא התחשק לי להשקיע בו (גם היום אין לי וילונות כי התרגלתי). שנים שבהם הצלחתי לשכנע את עצמי שאני נמצאת בפאזת בינים שאוטוטו תשתנה, ואז החיים שלי ישתנו. היום במבט לאחור אני מזדעדעת איך מרחתי את הזמן בלי "לקרוע את העיר" ולנסוע לחו"ל. אבל אז חייתי בתוך זמניות. בשנים הקרובות כשהילדים שלך יוולדו, להערכתי תהיי הרבה יותר מוגבלת בהתפתחות המקצועית והאישית שלך, אבל הנפש תהיה הרבה יותר משוחררת. והעייפות? לויד´ת, אומרים שאמהות לילדים קטנים עייפות רוב הזמן... אני מתנחמת בזה שכשאני עייפה אני פשוט נכנסת למיטה או רובצת מול המחשב.
נועם

רומי 007

New member
,תודה נועמ´קה + לכל הבנות

את מזכירה לי שאסור לבכות על חלב שנשפך. אולי זה באמת סידור מיוחד: האופי שלי המחורבן + "הנסיבות". אני כמוך חונכתי על "ערכי תנועת העבודה" ובבטני פנימה, שלא לומר ברחמי פנימה, אני מאלה שמפנטזים על מפעל הפיס ועל פנסיה מוקדמת (בקרוב אחגוג 33 וזה נראה לי ממש מתאים). אני פשוט מתה שהילדים שלי כבר יוולדו ויגבילו אותי מקצועית!!!! זה בדיוק הענין1!! כל החברות שלי, כמוני, גמרו כמה תארים ועכשיו מסתלבטות להן בבית ומגדלות את הילדים (זו התנועה הפוסט פמיניסטית בעיצומה!) ורק אני, הפראיירית, גם למדתי וגם נאלצת להוכיח את עצמי מבחינה מקצועית. וכשאני כבר נכנסת לזה ובאמת מנסה להגשים את עצמי מקצועית - אני לא יכולה, כי כל יומיים יש איזה טיפול. אני יודעת שהטיעון שלי נשמע מבולבל אבל הוא בדיוק מה שהוא: יש בו את שני הקצוות. מה שאני בסך הכל אומרת זה שבא לי גם כן לנוח עם תירוץ לגיטימי ובא לי כבר להיות בהריון וללדת. לא נראה לך שזה קצת לא נורמלי כל הזמן להיות בכוננות הריון? כל הזמן לרצות כבר שזה יקרה? אנשים אחרים, נורמלים, לא כמונו, לפעמים רוצים הריון, לפעמים רוצים ללמוד משהו חדש, לפעמים רוצים להתקדם בעבודה. אצלנו - הרצון בהריון מניע את כל היתר נמצא תמיד במקביל לכל היתר ובמידה מרובה גם משתק את כל היתר. טוב, כתבתי על זה המון, בטח בסוף הבנתם מה אני רוצה.

מרב.

New member
תוספת קטנה

משהו בחיבור של הדברים שלכם גרם לי לנסח משהו שעוד לא יצא לפני כן לאויר העולם- מעולם לא היו לי שאיפות קריירה יוצאות מן הכלל, לא יכולתי להגיד על עצמי שאני אמביציוזית בעבודה, אולי כי העבודה מעולם (ועדיין) לא התאימה לי. אבל הנה, פה נאמרו הדברים- באיזשהו מקום, אני חושבת שבגידול הילדים אמצא את הדרך שלי, שזה מה שיתן לי לגיטימציה לא לעבוד (או לא להתפתח בתחום). היה פעם סיפור שבטח כולן קיבלו בצורה כזו או אחרת- על האבנים הגדולות והאבנים הקטנות בחיים. ה"קריירה" מעולם לא היתה האבנים הגדולות שלי בחיים, גם עכשיו כשאני מפנטזת על שינוי טוטאלי של תחום ההתעסקות שלי- אם כי, כמובן, זה יהיה משהו שקרוב לליבי ועקב כך- "אבן" גדולה יותר. מרב

רוצה להזדהות ואנסח זאת במשפט יחיד

הלוואי ויכולנו לחזות את העתיד - כי אז היינו יכולים לבחור את הדרך הנכונה ביותר. ליאור

רומי 007

New member
ליאור

אני לפעמים משתעשעת במחשבה ללכת למגדת עתידות אבל בינתיים עוד לא מצאתי את האומץ הדרוש. בינתיים הולכת בין הטיפות - לפעמים מנסה להשיג הכל ולפעמים מוותרת על הכל. טוב, סליחה על המצב רוח הפילוסופי שנתפשתי אליו היום. המסקנה: ביום חופש אסור להשאר בבית ליד המחשב.

מרב.

New member
רומי, לגבי "מגידות עתידות"

אני מאמינה גדולה בהן, ועוד מפנטזת ללכת לאחת, אבל הנה מקבץ נבואות שנאמרו לי על ידי האחרונה (אליה הלכתי פעמיים- לפני כ-3 שנים ולפני 4שנים): - חצוצרה שמאלית סתומה (הסתובבתי הרבה זמן בהרגשה שזה נכון, מה גדולה הייתה הפליאה/רווחה/אכזבה שלא כך התברר בצילום רחם
) - תאומים- שהיו אמורים להיוולד ביולי אוגוסט לפני שנתיים, לפני שהתחלתי טיפולים. - באתי אליה עוד לפני שרציתי ילדים, והיא צפתה שיהיו בעיות פוריות (לא התיחסתי לזה בכלל) אבל שבסופו של דבר אכנס באופן טבעי להריון (ולכן כ"כ האמנתי שאכנס להריון בהזרעות, זה הרי טבעי, לא? ) יש לציין שעדיין יש סיכוי להתגשמות הנבואה הזו, אם כי, אפעס, קצת קשה לי להאמין לאחר הנסיון שלנו בהפריה האחרונה... - הכי משעשע" שיהיו לי חמישה ילדים-זוג תאומים ועוד שלושה (ועיי זמיר |סמיילי תולש שערות מהראש| ) היא אמרה כמה דברים נכונים, אבל הדברים החשובים- לא התקיימו.
מרב

אפרת**

New member
וואו.. כמה שזה נכון

בדיוק חשבתי על הנושא הזה בימים האחרונים...
אני אמורה השנה לסגור איזה שהוא מסלול לימודים (ארוךךךךך....). התכנון המקורי היה הריון באמצע הדרך איפהשהוא - דבר שמין הסתם עם כל הרצון הטוב שלי לא כל כך קרה עד עכשיו. לא יודעת מה אני אעשה אחרי הסיום. והאמת שאני בטוחה שלא יתאים לי להתחיל משהו חדש וגדול שדורש השקעה במהלך טיפולי פריון. וזה בטח יגרום לי ללכת על כך מיני חצאי משרות וכאלה וכל מיני דברים שהם "באמצע" כאלה שלא "יפריעו" לטיפולי פריון. בכלל כל המחשבה שלי ככל שעובר הזמן היא שקודם כל הטיפולי פרון ואח"כ שאר העולם. אולי מחשבה לא נכונה אבל זה מה שמפמפם לי בראש האמת, פתרונות גדולים אין לי. ונראה לי שהפתרון הכי טוב הוא שאני אכנס להריון עד סוף השנה ואז יגמרו כל הספקות והשאלות... ודי כבר
אפרת (המהורהרת
)

הזדהות מוחלטת

האמת שאני די חדשה בכל זה כי אנחנו מנסים רק שנה וקצת אבל ביולי סיימתי את התואר ואני עדיין "תקוע" בשרות לקוחות כי זו עבודה מצויינת לעד הלידה האמת שעד אכשיו לא לקחתי בחשבון שזה יכול לקחת יותר זמן ואכשיו אני פתאום נלחצת... אולי אני אתחיל תואר שני בנתיים רק בכדי לא להרגיש שאני מתבזבזת עד ההריון הכל כך מיוחל הזה... זה באמת חומר למחשבה

למעלה