רוצה לדבר על זה

רומי 007

New member
רוצה לדבר על זה

אני אקדים ואומר שזה לא שיש לי מצב רוח רע עכשיו או משהו אבל אני מוטרדת וזה נושא שיצא לי לדבר עליו עם כמה חברות שעוברות טיפולי פוריות. והיום, שלקחתי יום אחד OFF מהעבודה (וכל הזמן רק חושבת מה מחכה לי על השולחן...) זה חוזר ומטריד ביתר שאת. אז הינה זה בא: יש זכות אחת שנשללת מאיתנו, החותרות בסירה, והיא "הזכות להפסקה היזומה בעבודה". כמו הרבה נשים אחרות גם אנחנו זקוקות להריון לא רק כי אנחנו משתוקקות לילד, אלא כי זו דרך שהחברה שלנו רואה בה דרך לגיטימית לקחת איזו שנת שבתון מהמרוץ המטורף של החיים והקריירה. החברות שלי, שמתפתחות מקצועית במקביל אלי, נוטלות לעצמן את הזכות הזו פעם בכמה שנים ועושות עוד ילד. זה מאפשר להן לנוח, להחליף כוחות, לפעמים לחשוב בצורה מסודרת על הסבה מקצועית, לחזור בכוחות מחודשים וכו´ מבלי שזה יראה תמוה. אני לא. אם אני אקח שנה כזו - אני אתפש על הקירות, כי זה יראה לי כמו בזבוז זמן. לנו אסור לא לעבוד כי אנחנו משתגעות מזה. ובנוסף, אני כל הזמן נעצרת, כי תוך כדי הטיפולים אי אפשר כמעט לחשוב על התפתחות מקצועית אמיתית. כל הזמן אני עסוקה בחישובי כדאיות, לא יכולה לקחת מילגות לימודים בחו"ל (למרות שהיו לי מספר הזדמנויות מפתות מאוד) כי שם אני לא מבוטחת רפואית לפוריות, לא יכולה להגביר שעות עבודה כי אני עייפה וגם ככה כל הזמן מבטלת בגלל הטיפולים. ובקיצור: גם לא יולדת בינתיים וגם לא מתפתחת מקצועית. זה מעגל של תסכול שאני בטוחה שאני לא היחידה שנמצאת בו. אז זהו, רציתי לדבר על זה וגם לשמוע מה יש לכן על הלב.

באאבו

New member
הנה, זה מה שיש לי על הלב.

היי רומי, קראתי בעיון את הדברים שלך. אולי לא עברתי מספיק כדי להזדהות איתם ממש ממש. ברור שהייתי שמחה ככה, לשנת שבתון (או לכמה חודשים) על חשבון הברון עם הבטחת מקום העבודה. אבל, קצת קשה לי לראות "הצדקה" (או שאולי "הצדקה" היא לא מילה מתאימה ממש, אלא יותר "מעשיות") בכך. ובואי אני אסביר את עצמי: אנחנו עכשיו נמצאות בבועה שלנו, כואבות ומעוצבנות, ורואות את כל העולם מנקודת הראות שלנו. נכון, התקופה (התקופות, נכון יותר לומר) הקשות האלה גוזלות מאיתנו המון כוחות והמון אנרגיות, ואנחנו מפסידות הרבה הזדמנויות בגללן. אבל, יש עוד הרבה מאד אנשים עם בעיות מסוגים שונים, שגם הם, מבחינה מסויימת היו זקוקים לחופשה ארוכה ומובטחת. מה קורה למשל, לאמא, שגילו אצל שני הבנים שלה סרטן? (לא עלינו..), היא מתרוצצת מביה"ח לבית, מצבה הנפשי על הפנים, טוב, אני לא צריכה להסביר לכן כמה שזה קשה.. (חברה שלי אמא שלי נמצאת במצב כזה..) ומה? היא לא זכאית לשנת חופשה? לצערי, יש עוד מלא דוגמאות לחיים קשים... תארי לך שכל מי שעובר תקופה קשה היה יוצא לחופשה כזו, מה היה קורה? לכל אחד הצרות שלו, ולכל אחד ה"
" שלו.. וענין נוסף - איך ניתן להגדיר מצבים קשים? נניח שבאמת יהיה מצב כזה שנשים בזמן טיפולי פוריות יהיו זכאיות לחופשה. הרי זה ענין מאד אידווידואלי, איפה יהיו החוקים? נשים עם שנה נסיון - חודש נשים עם שנתיים - חודשיים וכו´... לא יודעת, רומוש, אולי לא הבנתי אותך נכון, או אולי, כמו שאמרתי אנחנו מסתכלות על הדברים מנקודות ראות שונות. אני מצטערת שיש לך יום נאחס כזה... אבל, הנה, כבר צהריים.. ואח"כ יבוא הערב צ´יק צ´ק ומחר בבוקר תזרח השמש.. נכון סקארלט?
המשך יום נעים
באבו

chika30

New member
בהחלט זה עניין יומי

כל יום משתנה אצלי המצב בנושא ולכן... אני עם באאבו...

chika30

New member
העבודה הזו...

אני יכולה להבין אותך ב 100 אחוז גם אצלי זה בדיוק אותו הדבר... אני עובדת ב הייטק .. להתקדם מיקצועית אני לא מסוגלת כי אני נעדרת..כי יש לי עוד ילדה בבית.. כי אני מפחדת לפשל היות וברגע שזה יקלט יכול להיות שאעדר יותר.. והסיבות לא נגמרות, להחליף עבודה זה לא בא בחשבון בתקופה המסובכת הזו (_גם אישית וגם מצב המשק) ולעבוד כבר אין לי כחחחחחחחח אז זה לא רק את..

עמית@

New member
רומית

אני לא עובדת עצמאית ואני גם די צעירה כך שאני לא מרגישה בדיוק כמוך בעניין, מה שכן אני מוצאת את עצמי חושבת יותר יותר על כך (אחרי סיום בלימודים) על כך שהייתי כל כך רוצה עכשיו (דווקא) להשקיע ב"קריירה" האקדמאית מתחילה מסלול שהוא ישיר לדוקטורט ודורש המון) ורוצה כל כך להשקיע גם בהתפתחות בעבודה ובתערוכות שאין לי זמן וראש אליהן. אני מוצאת את עצמי מדי פעם הוגה בהפסקה ענקית מהטיפולים ובקיעה בלימודים- ואז אני מתעוררת ותוהה מי השוטה שחשבה על הפסקה כי אי אפשר. אבל התחושה הזו שאת תקועה, שאין לך דרך להמשיך כי יש לך "פרוייקט חיים" בקשר אליך- כעצמאית וכמי שרוצה וחושבת על כיוון, אני מבינה את חוסר היכולת לעצור כרגע כי אולי ההריון יקח עוד זמן ואז תמצאי את עצמך עם קריירה מפוגגת וללא ילד, מצב מבאס בעליל

עמית@

New member
ואני תוהה מה זה כל השגיאות האלו

אולי זה החום (אני חולה
) בקיעה=בשקיעה

מרב.

New member
זה נכון ולא נכון

אני הייתי מאוד שמחה לקחת שנה הפסקה כדי לחשוב על הכיוון שאני רוצה לפנות אליו בחיים, ללמוד ולהחכים בתחום זה, וסתם קצת, לנוח, אבל לא בשל אילוצי טיפולים אני לא אעשה זאת, אלא בשל אילוצים כספיים גרידא. מאז שלקחנו על עצמינו משכנתא שניה (ובדרך לשלישית) אני יודעת שזו פריבילגיה שנשללה ממני. אבל יש בהחלט מחשבות וחישובים של כדאיות, חישובים של חודשים, כמו למשל שב-6 חודשים ראשונים בכל עבודה חדשה יכולים לפטר אותי אם אני נכנסת להריון, או שיהיה לי קשה למצוא מקום חדש עקב האילוצים שב-IVF. שירלי ה. עשתה הפסקה כזו כשראתה שהעבודה+לימודים+טיפולים הם מעל לכוחותיה. אני חושבת שזה מבורך, ומפנה הרבה כוחות נפשיים, אם כי העבודה כמובן עוזרת להעביר חלק מהזמן. אם את יכולה מבחינה כלכלית, אני לא חושבת שצריכה לעמוד בפנייך העובדה שאת בטיפולים- יש דרכים אחרות להעסיק את עצמך פרט לעבודה, כמו למשל- לימודים. מרב

עידית ד

New member
מוכר מוכר ../images/Emo4.gif

אני מרגישה שאני חיה במצב של בין לבין, מצב שאוטוטו אני בהריון (רק חבל שזה אוטוטו הכי ארוך בעולם) אני לא מרשה לעצמי לקחת על עצמי שום פרוייקט חדש ובטח לא לעזוב את המקום ולעבור הלאה או להתקדם ושלא נדבר על הריכוז שהלך לו לאיבוד והתנחל לי בפורום השולחן שלי נראה כמו יער שלם (מרוב דפים) המשיבון שלי מפוצץ הודעות ונמאס לי המטפל האלטרנטיבי אמר לי להוריד הילוך ולהפסיק לעבוד 12 שעות ביום אז הפסקתי, עכשיו הלחץ מתרכז ב-8 שעות. אני כל כך מחכה להריון וללידה, מחכה ללילות לבנים, מחכה לשנת צהרים עם התינוק/ת, מחכה ומחכה ומחכה.... טוב כנראה שגם אני הייתי צריכה לפרוק קצת עצבות... עידית

מרב.

New member
שנת צהריים עפ התינוק/ת???../images/Emo3.gif ../images/Emo3.gif

מותק, את אופטימית...

באאבו

New member
חלוםםםםםםם מתוק../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif

לישון איתם, כשהם גדלים קצת.. ככה, שיש להם את הריח הזה בצוואר, והם לובשים פיג´מת פלנל צבעונית ומחזיקים ביד אחת את המוצץ וביד השניה את הבובה המסמורטטת., הם נשכבים ככה, עם רגליים מפוסקות לצדדים על המיטה הגדולה של אבאשלהם, ואמאשלהם.. ואח"כ קמים הפוכים, ובוכים כל אחה"צ..

שולחת לך

שלא תנחתי חזק מידי
שלא תשברי את הראש ו
כי את מקסימה ויום אחד, לא מאוד רחוק, יהיה לך את התינוק שלך.

רוני@30

New member
מזדהה מאוד מאוד

העבודה שלי היא לא מה שהיא היתה אמורה להיות. המקום שבו אני עובדת סבל מקיצוצי תקציב גדולים, ומה שהיה אמור להיות דבר גדול ויצירתי עם עוד עובדים, הפך לבסוף לפרוייקט של איש אחד (אני) ולעבודה מאוד טכנית ואפורה. מבחינה כלכלית, אני לא יכולה להרשות לעצמי לא לעבוד. ואם הייתי יכולה אז הייתי קופצת על המציאה (רומי - אם זה אקטואלי - לכי על זה !). אחרי 10 שנים רצופות (מאז השחרור) של עבודה ולימודים - באמת נורא מתחשק לי לעשות פסק זמן. אבל, אני אפילו לא מנסה להחליף עבודה. העבודה שלי על אף אפרוריותה, נהינת משני פלוסים: אין שעון לדפוק ואין בוס מעל הראש. אף אחד לא יודע, ולאף אחד לא אכפת מתי אני באה ואם בכלל. ואין מה לעשות - זה מאוד עוזר בתקופת הטיפולים. עבודות מענינות הן בד"כ הרבה יותר תובעניות מבחינת שעות עבודה ומבחינת הדרישה מאתנו להיות זמינות - וביחס ישיר האטרקטיביות שלי כרגע היא מאוד נמוכה: אני לא גמישה, לא יכולה לעבוד בלי גבול, יודעת מראש שאני צפויה להיעדר ושמהרגע שאפסיק להיעדר יחלפו 9 חודשים עד שאלד... המסקנה שלי? להשתדל למצוא עניין גם בדברים שהם לא עבודה, להשתדל לזכור את סדרי העדיפות הנוכחיים שלנו, ובעיקר: למלא לוטו ולהתפלל
רוני

אני גם מזדהה וגם לא מסכימה

מזדהה כי תקופה מאוד ארוכה זו היתה התחושה שלי ודרך המחשבה. לא נרשמתי ללימודי תואר שני כשרציתי, כי חששתי שלא אוכל להתמודד עם כל-כך הרבה דברים יחד - קריירה, טיפולים ולימודים, וגם כי הייתי נורא אופטימית שזה אוטוטו מצליח ואז ההריון והלידה יפלו בדיוק על החלק הכי קריטי של הלימודים. ועכשיו, שנה וחצי אחרי אני חושבת שזו היתה טעות, והחלטתי שמעכשיו אני דווקא אלמד מניסיון החיים של אמא שלי, ולא ארתע. נכון שלפעמים נדמה שלא נצליח להספיק להכניס ביממה אחת את כל מה שאנחנו רוצים, אבל אני חושבת שאם מתכננים נכון, עושים סדר עדיפויות ויודעים גם להיות שלמים איתו, אפשר לעשות הרבה דברים. אמא שלי, הצליחה לשלב עבודה במשרה מלאה, גידול של שני ילדים ולימודי תואר ראשון. ואם היא הצליחה, אני חושבת שגם אני אצליח. ואם היא לא חששה בגיל 45 לעשות הסבה מקצועית, אני לא חושבת שמשהו צריך להרתיע אותי, אם אחליט לעשות זאת. בהיבט של הבאת ילדים לעולם, החיים שלי הם כמו תקליט שרוט, אבל אני יודעת היום שזה לא צריך להשליך על כל שאר ההיבטים בחיים. מרב

אני לא רק שלקחתי הפסקה אלא פשוט

עזבתי את העבודה
עבדתי במקום ועבודה שלא אהבתי (צבע קבע) וגם למדתי לתואר שני במב"ע וגם עברתי טיפולים. לא רק שסבלתי מהטיפולים כמובן סבלתי גם מהעבודה ואילן שלי אמר לי שבתקופה כזו חשוב שאני אעשה רק מה שעושה לי טוב כי מספיק רע לי בחיים. אז פשוט עזבתי. המשכתי ללמוד (וגם זה לא במלוא הקיטור ולראייה נותרה לי עוד שנה לסיום התואר) ועברתי טיפולים במקביל. א-ב-ל, אני לא טיפוס שמשתעמם בקלות או מטפס על הקירות. טוב לי עם עצמי, עם ספר, עם אינטרנט ועם הרבה זמן מבוזבז... אז היום אני כבר לא עובדת כמעט שנתיים וחצי. בזמן הזה הספקתי לעבור 4 הפריות מבחנה (את השתיים הראשונות עוד עברתי בצבא), להיות בהריון, ללדת ולגדל ילדון חמוד. ואף אחד לא מסתכל עלי בצורה עקומה, ואם לא שמתי לב וכן אז שכל העולם יקפוץ. אני עושה מה שטוב לי!!! נכון, לא תמיד המצב הכלכלי מאפשר את זה, אבל אנחנו מסתדרים, לא קל לחיות היום ממשכורת אחת ומשכנתא ע-צ-ו-מ-ה אבל מסתדרים איכשהו. ויום יבוא כשאסיים את התואר ואולי אחזור לעבוד או שלא ופשוט אגדל עוד ועוד ילדים (רק שיגיעו!). ובקשר לדברייך רומי, מובן לי מה שאת מתארת ואת לגמרי לגמרי צודקת פרט לכך שעם ילד זו לא כל-כך מנוחה אלא עבודה מאוד אינטנסיבית ומאוד קשה! (שאני מאחלת אותה במהירה לכווווולכן). שירלי.

ושכחתי לומר שכמובן שהפעולות בהן

נקטתי בעקבות הטיפולים של עזיבת העבודה פגעו בגדול בקידום המיקצועי שלי וזה באמת עצוב וחבל! שירלי.

רומי 007

New member
שירלי את שוכחת

שאני מגדלת ילדה כבר עוד מעט 7 שנים. ברור שזו עבודה קשה. קראתי כל מה שכולן כתבו למעלה: תאמינו לי, אני לא עצבנית מזה סתם. תמיד תמיד עבדתי, מאז השחרור מהצבא, ולרוב בשתי עבודות במקביל וגם כשהייתי סטודנטית (והייתי הרבה שנים) ולאחר שבתי נולדה גם גידלתי אותה גם עבדתי וגם למדתי. בא לי קצת לנשום, אבל היום אני בעלת עסק עצמאי ולקחת שנה הפסקה זה לא בא בחשבון. אני סתם נתקפת תסכול מכך שבשנים שחלפו לא היו לי שום הפסקות יזומות (רק אישפוזים) ושהיום אני גם לא יכולה, כי המחיר גבוה מדי ולא רק הכלכלי. אני עיפה.

רומי, סליחה, אני מצטערת!

לא זכרתי וקצת התבלבלתי וכתבתי קצת שטויות בתגובתי האחרונה (לא הפעלתי את המוח, נו מתישהו חוסר שעות השינה צריך להתבטא איפשהו...). אז תעשי איקס על תשובתי האחרונה. תודה, שירלי.

למעלה