רוצה לגדל חמוס

צלילוש15

New member
רוצה לגדל חמוס

שלום, לאחרונה קראתי המון מידע על חמוסים. ואני מעוניינת לגדל אחד. יש לי כמה שאלות: א. חובה כלוב? אני יכולה לקנות לו כלוב קטן (אמא שלי לא רוצה כלוב גדול) ושרוב הזמן יהיה בחדר שלי? גם ככה הם ישנים המון. ב. איזה חברה אתם מאכילים את החמוסים שלכם? כי ראיתי שיש כל מיני סוגים של אוכל לגורי חתולים. לא מצאתי אוכל מיוחד לחמוסים. ג. איזה חול כדאי? חול רגיל (חצץ), חול קריסטלי? או חול מתגבש? של איזה חברה אתם משתמשים? ד. אתם יכולים להפנות אותי למודעות למכירה של גורי חמוסים? ה. רציתי לדעת אם כדאי לקחת ישר שני חמוסים או להתחיל באחד. אני כמובן אעקר/אסרס את החמוס/ה. אני חושבת שאני רוצה חמוסה בצבע קינמון או סייבל. יותר קינמון. הבנתי שהזכרים יותר גדולים, יותר מפונקים ויותר מסריחים. כך שהחלטתי נקבה. ו. חובה לחסן את החמוס נגד כלכלבת? שמעתי שלא התגלו מקרים של המחלה בארץ אז למה לחסן? מה הסיכויים שהחמוס ידבק בזה? תודה רבה לכל המשיבים.

צלילוש15

New member
אה ועוד כמה שאלות

כל החמוסים שלכם פה בפורום מסורסים? אתם בעד או נגד סירוס? זה נכון שזה מאריך את תוחלת החיים? הבנתי שניתוח להורדת בלוטות ריח מיותר ומוגד כהתעללות. יש שמפו מיוחד לחמוסים? מה עושים בקיץ? הבנתי שהם מעדיפים קור על חום. מותר לשים להם קוביות קרח או לשים להם מאוורר באיזור שלהם?

Sweet Fantasy

New member
תשובות

1. לא חובה כלוב כלוב, כל עוד החמוס משוחרר במקום אחר (חדר,דירה) שמוגן ומותאם לחמוס, כלוב קטן (גדול של ארנבות לא יותר קטן מזה) לצורכי שינה וחינוך, מתאים. 2. כל אוכל איכותי לגורי חתולים מתאים, מבחינתי הכי מומלץ רויאל קינן בייבי קט. 3. מומלץ חול קריסטלי. 4. לא
סתם חמודה, תחפשי פה בפורום בלוחות, ובלוחות באינטרנט, זאת העונה אבל אני מאמינה שחודש הבא יהיו את רוב ההמלטות. 5. את בהחלט יכולה לקחת 2, השאלה אם זה מתאים לך לצרכים? זה כפול בכסף כפול בהוצאות, כפול באוכל, כפול ביחס
הכל כפול 6. חובה לחסן כלבלבת, זה שלא התגלו או שלא שמעו על מקרים לא מחסן את החמוס נגד זה, זאת מחלה קשה ואת לא יכולה לדעת אם החמוס שלך ידבק מזה מתי ואיפה, עדיף ללכת על בטוח. לשאלות הבאות... 7. לא כולם, אבל רובם 8. אני מאמינה שהרוב פה בעד. 9. נכון ביותר 10. הבנת נכון. 11. אכן, אפשר למצוא ברשת ג'ונגל (רק שם ראיתי) או לחםש בחנות חיות אחרת. 12. שמים סמרטוטים לחים, בקבוקי קרח (קצת מופשרים שלא ידבקו) אפשר לשים אמבטיית מים, שיוכלו להכנס ולצאת חושפי (מומלץ בהשגחה) יש ארטיק שהמצאתי
(אםשר למצוא אותו בטאגליינס) מאוור אפשרי, אבל מאוורר לא מקרר, חמוסים לא מזיעים. הכי כדאי ואם אפשרי, להפעיל מזגן. מעבר לתשובות, יש לך מאמרים בפורום ושאלות נפוצות. את מוזמנת לקורא, זה מכסה הרבה מן השאלות ששאלת. וכמובן, ברוכה הבאה
מיכל.

צלילוש15

New member
WOW תודהההה

ראיתי מודעה מהיום ביד2...גורים שעוד שבועיים ימכרו. אולי אני אקנה מהאיש הזה. מבחינת יחס לשניים דווקא אם יש שנים אז הם יכולים גם לשחק אחד עם השני ולא ישעמם להם והם יהיו פחות בודדים כשהם לבד. כמובן שהם יקבלו המון המון יחס ואהבה. בקשר לעלויות. אין לי בעיה לשלם אוכל כפול וכל מה שכרוך בגידול שני חמוסים. אני נותנת לך לינק למודעה. את מכירה את האיש הזה? http://www.yad2.co.il/Pets/Pets.php?AreaID=&PetTypeID=6&PetDealID=&Info=&Age=&fromPrice=&untilPrice= חוץ מהלוח פה בפורום וביד 2 באיזה עוד אתרים יש לוחות ? חמוסים מסתדרים עם צ'ינצ'ילות? יש לי צ'נינצ'ילה זקנה בת 6.

Sweet Fantasy

New member
מדברת על זה?

http://www.yad2.co.il/Pets/hotPicPets.php?CatID=5&SubCatID=0&PetID=30603 נשמע לי מעולה, מגיל חודשיים לא לפני, נשמע רציני. את יכולה לחפש בגוגל "גורי חמוסים למכירה" ותבדקי את התוצאות שזה מעלה, רק חשוב תסתכלי על התאריך, שלא תתקלי בהודעה לפני שנתיים
ולא, חמוס וצ'ינצ'ילה זה רחוק מלהסתדר יחד, חמוס יאכל את הצ'ינצ'ילה.

צלילוש15

New member
כן התכוונתי למודעה הזו

אוף אני רוצה יותר קינמון והוא מוכר רק סייבלים ואלבינויים. חח. טוב אני אראה אולי יצוצו עוד מודעות. ראיתי שביד 2 יש מישהו שרושם "חמוסים במופע סייבל". חמוס זה לא הולך בצבעים? מופע זה של נחש נראה לי. או שלא הבנתי נכון....איך אני עוד יכולה לדעת שהמגדל הוא אמין? שהגורים בריאים? איך בוחרים את הגור הכי "בריא"? או שאין דרך לדעת? ואיך בכלל אני אקח את החמוס מהבעלים שלו? על הידיים?

צלילוש15

New member
../images/Emo207.gif

מיכלללללללל. תעלי תמונות של החמוסים שלך. לא הבנתי יש לך שני חמוסים או שלושה? הם אחים?

צלילוש15

New member
ולך? יש לך גם חמוס או כמה?

אתם עורכים מפגשיי פורום כמו עוד כמה פורומים בתפוז? זה נשמע מגניב לעשות מפגש כזה ולהביא חמוסים. מביאים אותם ברצועה? הם עלולים לברוח:S חחח.

לי אין

אבל בקרוב אני מחפש. היה כבר שני מפגשי פורום. כן מבאים אותם ברצועה או בכלוב נסיעה+רצועה הם לא יכולים לברוח מהרצועה עם היא כמו שצריך על החמוס.

Sweet Fantasy

New member
יש לי שלושה חמוסים

זכר נקבה והבת שלהם. (הייתה לי המלטה אחת שלאחרייה עיקרתי וסירסתי) אעלה תמונות בקרוב.

צלילוש15

New member
איזה עוד חיות יש לך?

את מגדלת מכרסמים גם? אני רואה שאת מנהלת כמה פורומים חח. מגניב לך:p

Sweet Fantasy

New member
../images/Emo13.gif

יש לי בבית 3 כלבים 2 חתולים דגים ותוכים אין לי מכרסמים. וכן אנחנו עורכין מפגשי פורום, עם החמוסים, כמובן שעם רצועות.

צלילוש15

New member
דגים= פיכסה! שונאת דגים

רגע והחמוסים מסתדרים עם הכלבים והחתולים??? אין "מכות" ריבים ושאר הירקות? חובה שיהיה בכלוב הרבה קומות? כמה קומות מומלץ? כלוב של צ'ינצ'ילה מתאים גם לחמוס? כי יש לי כלוב אחד גדול (שהצ'ינצ'ילה נמצאת בה רובה זמן) וכלוב אחד קטן (היה בהתחלה של הצ'ינצ'ילה אבל קנינו לה גדול יותר שגם ככה תופס מקום).

צלילוש15

New member
אוף אין לי כוח לחכות לעוד מודעות.

כבר חשבתי על שמות (מקוריים) לחמוסה שתיהייה לי: מייפל סירופ אפרסק פנקייק... חחחח. אוףףףף שיהיו כבר מודעותתתת איזה שם הכי מוצא חן בעיניכם? אני מתכוונת לקנות קינמונית. כל השמות קשורים איכשהו לאוכל חחח.

צלילוש15

New member
מייפל ../images/Emo99.gif יאמי../images/Emo3.gif

טוב אז יש כבר שם. יקראו לה מייפל. מה שחסר זה: ח-מ-ו-ס (ה)!! חחח

yona311

New member
אולי זה יעזור

אולי זה יעזור לבחור שם... (לא רק לך אלא לכולם) http://www.mypet.co.il/mypet/info/names.asp שימושי:)

WTR

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אנסה לענות על כל השאלות.. א. חובה כלוב? אני יכולה לקנות לו כלוב קטן (אמא שלי לא רוצה כלוב גדול) ושרוב הזמן יהיה בחדר שלי? גם ככה הם ישנים המון. אין בעיה עם זה, אפשר לקנות כלוב של ארנבונים. קחי בחשבון שאולי הריח שלך יהיה מלא בריח שלו/ה לאחר זמן מה, ואולי את או חברים שלך שייכנסו אלייך לחדר לא יאהבו את זה.. תחשבי מה לעשות במצב כזה. הוא/היא גם יעשה צרכים בחדר שלך, מה שגם עושה ריח. אם הוא/היא לא יהיה/תהיה מחונך/ת לצרכים, אז את צריכה גם לקחת בחשבון שבהתחלה יכול להיות שיווצר מצב שיהיה לך קקי ופיפי במקומות שונים בחדר ולאו דווקא בארגז חול. לוקח קצת זמן לחנך אותם לזה.. מצד שני, יש חמוסים שכבר מחונכים לצרכים בגיל חודשיים. הכל תלוי בכמה המגדל השקיע בהם. ב. איזה חברה אתם מאכילים את החמוסים שלכם? כי ראיתי שיש כל מיני סוגים של אוכל לגורי חתולים. לא מצאתי אוכל מיוחד לחמוסים. עשיתי על זה סיקור קטן, תסתכלי בטאגליינס על "אוכל לחמוסים שלא נוסה על בעלי חיים". אני אישית משתמשת בנוטרו צ'ויס לגורי חתולים ומערבבת להם עם "MENU" שזה אוכל מיוחד לחמוסים, זה יוצא קצת יקר אבל אני אוהבת לפנק. אפשר ללא ספק להביא להם רק נוטרו צ'ויס, המרכיבים שלו בלבד מספיקים. ג. איזה חול כדאי? חול רגיל (חצץ), חול קריסטלי? או חול מתגבש? של איזה חברה אתם משתמשים? הפורום מתחלק למשתמשי החול ה"פשוט", המתגבש, ומשתמשי החול הקריסטלי. ניסיתי את שניהם, אני מעדיפה את הקריסטלי. הוא משאיר פחות ריח, פחות אבק, ואם הם מעיפים אותו בטעות - לא קשה לאסוף. ד. אתם יכולים להפנות אותי למודעות למכירה של גורי חמוסים? אני עצלנית.. אז אני רק אציע לך לבדוק את לוחות הפורום כאן, יש גם פורום חמוסים ב"הייד פארק" ולפעמים מפרסמים שם. אפשר לנסות בלוחות כמו יד 2 או פאטקינג.. כשאני חיפשתי חמוס גם עשיתי חיפוש בגוגל על המילה "חמוס למכירה". ה. רציתי לדעת אם כדאי לקחת ישר שני חמוסים או להתחיל באחד. אני כמובן אעקר/אסרס את החמוס/ה. כל הכבוד על האחריות!
אני חושבת שכדאי להתחיל באחד, אחר כך תבחני אם את יכולה לחנך, להשקיע זמן וכסף בעוד אחד. אני תמיד ממליצה לפני שקונים חמוס, לראות אחד כזה במציאות. זה אף פעם לא מזיק לראות למה את נכנסת, כדי שאחר כך לא תתחרטי במקרה ואז החמוס סתם סובל מזה.
אני חושבת שאני רוצה חמוסה בצבע קינמון או סייבל. יותר קינמון. הבנתי שהזכרים יותר גדולים, יותר מפונקים ויותר מסריחים. כך שהחלטתי נקבה.
מה? מפונקים זה הכי כיף
הם הרבה יותר תלויים בך, מתפנקים עלייך לפעמים.. אבל נו טוב, כל אחד ומה שהוא מעדיף
ו. חובה לחסן את החמוס נגד כלכלבת? שמעתי שלא התגלו מקרים של המחלה בארץ אז למה לחסן? מה הסיכויים שהחמוס ידבק בזה? לגבי סיכויים אני לא יודעת, אבל תמיד יש סיכוי. כלבלבת זו מחלה שמגיע גם דרך נעליים מלוכלכות, אז היא אפשרית מאוד. לכן גם חמוס שלא יוצא החוצה צריך לקבל חיסון לכלבלבת. מה שכן, כלבת לא חובה, כי נדבקים בזה רק מנשיכה או שריטה של חיה נגועה. אם את תשמרי על החמוס שלך כשהוא ליד חיות לא מוכרות, אין סיכוי שהוא יידבק. כמובן שמומלץ גם לתלע את החמוס מדי שנה. יש כאלו שאומרים שגם זה לא חובה, אני בכל אופן ממליצה.

למעלה