רוצה (ט)

TinaBa

New member
רוצה (ט)

להתקפל בפינה
ולכאוב
ולבכות
(ולהכאיב, ולפגוע, ולהעניש)
ורוצה להוציא ממני החוצה את כל הדברים שאי פעם נכנסו אלי.
ורוצה לשם חומה שתשמור עלי מכל הדברים שאי פעם נגעו בי.

ובעיקר בעיקר רוצה לשכוח.
(ולא יכולה לסבול את השיכחה).

(אני דוחה ומגעילה ודוחה ומגעילה ודוחה ומגעילה ודוחה ומגעילה)

lital172

New member
כל פעם מחדש

לקרוא אותך ככה עושה לי הרבה עצוב בלב. זה טוב שתבכי ותוציאי ותתפרקי.. אבל לא מגיע לך עונש . יש לך מספיק כאב. אולי שווה לחשוב עם המטפלת יחד מה אפשר לעשות במצבים כאלו שהפלאשבקים באים והכל כל כך חונק. אולי קפה . או מקלחת. או להיות ליד פיצית. וכמובן הבן זוג . אולי אפילו לנסות לכתוב.. ולהוציא קצת על הדף... ולעבוד על זה אחר כך עם המטפלת.
זה עובר מתוקה שלי. את מוגנת. עם משפחה יפהיפיה. עם מלא מזל ויופי.

אולי תכתבי לנו קצת על הפיצית שלך? איך זה להיות אמא? איך את מרגישה שאת איתה..? אני בכוונה מנסה קצת לעורר אותך. לחשוב על הדברים הטובים. ... וכמובן שאם תרצי לשף עוד על הכאב אנחנו כאן מחבקות... ומקבלות אותך בכל מה שאת עם הכאבים.. ומחכים לימים טובים עבורך.

אני בשבילך פה תמיד וגם במקומות אחרים....

לא, את לא.

את מקסימה, נהדרת, מיוחדת במינך.
הלוואי שהיה לך קל יותר וטוב יותר, כי זה מה שמגיע לנשים מקסימות ונהדרות כמוך.
והלוואי שהיה לי איך להקל.

יפתי

אני חושבת (כך נשמע מהתיאורים שלך) שאת נמצאת באמצעו של תהליך ושבתהליך הזה את מוכרחה להרגיש את מה שאת מרגישה עכשיו, אחרת לא תעברי את המשוכה הזאת. יהיו עוד משוכות ועוד התמודדויות אחריה, ויכול להיות שעוד תחזרי להרגיש גם דברים דומים למה שאת מרגישה עכשיו, אבל את תהיי אחרת, הידע (והרגש ביחס למה שאת יודעת) שיהיה ברשותך יהיה אחר, ואני מקווה, יחזק אותך.

יש דברים שאני מקווה שקורים גם עכשיו - שיש לך יכולת להתקפל לרגע ולבכות, עדיף בזרועות אהוב או אהובים, שאת מצליחה להשתמש בטיפול כמקום שבו אפשר לעמוד מול שאלות נוקבות ולקבל תגובות מיטיבות.

את לא תשכחי. אבל הכאב של הזיכרון מועם. אני מבטיחה לך, מתישהו הכאב הזה מועם. גם אז יש רגעים שזה בלתי נסבל, אבל לא כמו שאת חווה את זה עכשיו, בעיצומו של התהליך. את יודעת, באחד הספרים האהובים עליי (אני בטוחה שכבר ציטטתי את זה כאן פעם), אחד הגיבורים נזכר ברגע הנורא בחייו, ברגע השבר שלו, ובבת אחת כל כוחו הנורא של הרגע חוזר אליו, אבל אז, מיד, ממש מיד, מתברר שהוא בהווה, לא שם, לא איפה שחייו נהרסו, באמת נהרסו, וברגע הזה מה שנשמע ברומאן (שמסופר לפרקים מתוך התודעה של הגיבור הזה, לפרקים מתוך תודעות של גיבורים אחרים) הוא:Still, the sun was hot." Still, one got over things. Still, life had a way of adding day to day". ואני חושבת שזה יפהפה, אני חושבת על המשפט הזה הרבה - "לייף הד א ווי אוף אדינג דיי טו דיי" - ואנחנו צוברות כוח. את צוברת כוח. אני קוראת אותך ואני מבטיחה לך את זה.

מחבקת חזק.

TinaBa

New member
יקרה שלי,

(שעון ארה"ב זה בסט
)
רציונלית, אני מאמינה גדולה בתהליך,
אבל זה כרגע נחווה כגהנום.
התמונות צורבות וחותכות
הגוף במצוקה אמיתית
והכל מרגיש כאילו זה קורה עכשיו.
כל מיני מקומות שהיו בטוחים הופכים בשניה אחת למקומות של תופת.
וכל יום שעובר מרגיש עוד פחות בטוח.

המקום שיש לי להתקפל ולבכות מוגבל ומצומצם. אני לא בטוחה לאין הייתי מגיעה אם הייתה לי הרשות לקרוס כמו שאני באמת רוצה (כמו שראוי לקרוס במצב כזה).
ואולי הכי קשה לי זה שאני לא מסוגלת לשתף את הבנזוג במשהו מעבר לכותרת הכי ראשונית. ואז, חוץ מבטיפול, אני הכי לבד בעולם.

לקרוא אותך, מכל האנשים, באופן הזה מגדיל את המעט תקווה שיש בפנים.
אבל זה עוד חיצוני ועוד זר ואני עוד לא לגמרי מאמינה לך או לעוד אנשים שמבטיחים שזה יהיה מתישהו קל ונסבל יותר.
איך ייתכן שיהיה קל יותר בגהנום הזה???
איך ייתכן שאפשר להמשיך לחיות כשהתמונות האלה חיות בראש???
שהן באמת קרו???

אוהבת מאוד

אלה המון שאלות קשות (לכי לישון!)

אני לא בטוחה לגבי "קל". לפעמים "קל". רוב הזמן קשה. רוב הזמן זה מאבק: המאבק להבין שהתמונות שבראש שלך הן לא סתם תמונות אלא דברים שקרו לך בגוף, המאבק בגוף, קודם כדי להיפטר ממנו ואז כדי, בכל זאת, לחיות בו. אין לי תשובות. אבל יש רגעים יפים, נכון? השגת כמה דברים שהם לא פחות ממעוררי השראה (וקנאה אפילו) בחייך. ואת צעירה. ואת באמת בעיצומה של התמודדות שאת כבר לא יכולה לדחות. וכשאת מתמודדת עם סוג כזה של טראומה זה לא רק "נחווה כגיהינום". זה גיהינום. אני מאמינה לך. ומותר לך לפנטז על התפרקות מוחלטת, אבל בעיני דווקא היכולת שלך לשמור על קיום בגבולות ה"נורמאלי" מעוררת השראה. אני מקווה שלא תבטלי את מה שאני אומרת. זה נכון, הפנטזיה היא להתפרק ושיטפלו בך ויחזיקו אותך וכל זה, אבל את זה כל אחחד יכול לעשות. להתפרק זה קל. לחיות זה ממש ממש קשה. ואת עושה את זה. זה נפלא. אני מעריצה אותך.

(גם בשעון ארה"ב כבר לילה ואני חוזרת הביתה מבית הקפה שבו עבדתי. הרבה נשיקות בינתיים. תנסי לחזור לישון!
)

ל3

New member
טינה יקרה

יכולה כל כך להזדהות איתך עם תחושת הלבד עד כאב. גם אני לא יכולה לשתף את בעלי, כלומר באמת נסיתי והוא שלא מתוך רוע לא מצליח להבין כך שאני מרגישה כל כך לבד למרות שכביכול עטופה. והלבד הזה כל כך צורב וקשה. אני פה בשבילך לא יודעת עד כמה זה מנחם עם בכלל אבל תדעי שיש לך אצלי תמיד פינה בלב

למעלה