רוצה ולא יכולה

מודעת1

New member
רוצה ולא יכולה

ניפגשנו לפני 25 שנה בחברת חברים. יפים וצעירים.האהבה והכימיה ניצתה. אך האהבה לא הבשילה כי אני הייתי נשואה ולא רציתי לבגוד ולא רציתי לפרק את הבית. הוא היה גרוש.. ניפגשנו שוב לפני כשלוש שנים. אני גרושה והוא נשוי בשנית וללא ילדים כלל. תוך שבוע עזב את הבית השכיר דירה עבר אליה ורצה שנעבור לגור ביחד. ניבהלתי מהמהירות רציתי שיתחיל תהליך גירושין ובינתיים ניפרדנו. הוא חזר לבסוף הביתה. מאז אנחנו מנהלים מערכת של פרידות וחזרות. הצהרות מצידי וגם מצידו.שלא נפגשים יותר ולא מדברים יותר עד שהוא פנוי. הוא- לא רוצה להתגרש כדי לא לפגוע בה יותר וכי היא תלויה בו כלכלית וכי הוא צריך זמן להבשיל למרות שאין בינהם כל מערכת... אני- ברור לי שאם רק היה רציני ורק היה רוצה... ניסיתי להמשיך הלאה אבל לא צלחתי. שיחת התענינות מצידו מפגש אקראי לכאורה והכל ניצת. מבקשת דעות והצעות . תודה

ברוכה הבאה אכן לא פשוט

כשיש רגש,משיכה זה בהחלט לא קל יש לי כמה שאלות אלייך ומאחר ואנחנו לא מכירים אותו/אותך אנסה קצת לייעץ מרחשי ליבי ללא אומציות.
מה את רוצה מהקשר איתו?
את אוהבת אותו באמת או שזה קשר שלא מומש?
לפעמים אנחנו נתלים על קשרים מהעבר שהם כבר לא מה שהיו/נצתו כמו פעם,
את סומכת עליו/מאמינה בו?
האם הסקס הוא מה שמכריע בקשר?

אחלה שבת יקירתי,

מודעת1

New member
תודה על ההארות

תודה על ההארות. רוצה אותו מבלי לחלוק אותו עם מישהי אחרת.

בדיוק

עם כל הקושי שבדבר את לא צריכה לחלוק איתו עם אישה אחרת.
הוא כשלעצמו צריך לקבל החלטות לכאן או לכאן ואגב ללא קשר זו אחת הסיבות שקשה לי עם קשר עם נשוי (שבעבר היה) לחלוק עם אישה אחרת והתחושה שאני אולי עושה לה עוול נוראי,.
באשר לנושא שלך אי אפשר לאכול מכל העוגה ושתשאר שלמה.

שבוע מצויין שיהיה,

עצה ומשפט

שמשיכה לא ממושת היא הופכת להתמכרות נחשקת..

ועתה לעצה תמשיכי בחייך את רק מפסידה את הזמן ואת היכולת להנות מזוגיות מאושרת עם מישהו אחר!

נורמן1957

New member
א-סימטריה בצפיות

המפתח הוא במידת ההתאה של הציפיות. קשר של גרושה ונשוי או של גרוש ונשואה כשיש צפיות לחיים משותפים או בלעדיות הוא קשר בלתי יציב המוביל לפרידה בלתי נמנעת וצורבת מאד. הצפיות שלך של בלעדיות לא מאוזנות עם הצפיות שלו. ההחלטה שלך היא האם לדחות את הקץ, להנות קצת אך לכאוב אחר כך או להתנתק במהירות עם פצע יותר קטן. לעומת זאת אם הצפיה של שני הצדדים היא של להנות מהרגע ללא חשיבה על קשר משותף רק אז יש סכוי.

מודעת1

New member
תודה לכל המגיבים-השכלתי בקבלי את דעתכם

מילים: לואי אראגון
לחן: ג'ורג' ברסאנס

לכל אדם יש צל עימו עליו ללכת
אותו עליו לשאת כל עוד כוחו עימו
עבר הזמן ללמוד מניסיונות חיינו
כבר שנינו מתייפחים בקול אחד עם ליל
כמה כאב עצור באחרון שירנו.
וכמה חרטות פורטות על כל מיתר
וכמה יבבות בלחן הגיטרה
כי אין אהבות שמחות.

כי אין שום אהבה אשר איננה צער
ואין שום אהבה, אפילו לא אחת
אשר ממכאובה נפשנו לא גוועת
אפילו אהבת הארץ בה נולדנו
אין אהבה אחת שלא תדע לבכות
כי אין אהבות שמחות.

שלום

ברור שכל זמן שהוא נשוי לאחרת, אסור לו בשום אופן לבגוד בה. אם אתם אוהבים והקשר חשוב לכם, אני מציע שלפחות בינתיים תהיו ידידים. אולי בעתיד יתגרש מאשתו ותוכלו לעבור מידידות לחברות. אם לא, תישארו ידידים טובים.

בלתי אפשרי להיות ידידים כשיש משיכה מינית

גבר שבעבר רצית ולא מימשת.
ידידות יכולה להתקיים כשאין רגש/אהבה ומשיכה לגבר אלא באמת חברות טובה.

ודאי שאפשר

כי אהבה אנושית וידידותית היא החשובה ולא המשיכה והמאוהבות הפשוטה. כשיש גם אהבה, היא מתגברת על הדברים האחרים כמו משיכה, מאוהבות והתלהבות. האדם הוא העיקר.

שנינו חושבים שונה

ואני הדגשתי שידידות יכולה להתקיים אם איו משיכה ואצל הכותבת יש אהבה/משיכה ועוד.
חוצמיזה אתן דוגמא אישית שלי וכתבתי זאת כאן על גבר מסויים בעבודה שלי שלמרות ששמתי גבולות המשיכה שם ותמיד תהיה שם לעולם לא נוכל להיות ידידים . יש קשר חברי בעבודה אבל תמיד יש את הניצוץ הזה בינינו ועל זה אני מדברת.

.

אוכל לתת דוגמא דומה

עובדת ההשמה שטיפלה בי לפני 20 שנה במשך 4 שנים הייתה אהבת חיי. רציתי מאד במשך שנים להתחתן אתה, נתתי לה אהבה ודאגה ועשיתי מאמצים אדירים לפתח אתה מערכת יחסים. כשחלתה פעמיים בטיפול, שאלתי את הפקידה ואותה על מצבה אם יש לה כאבים. היא לא אהבה אותי בחזרה אבל נהנתה לשוחח ולפטפט אתי בטיפול על ספרות ועל החיים וחיבבה אותי. זה לא הצליח והיא כבר שנים לא רוצה כל קשר אתי, ולו הסכימה לפחות לדבר אתי לפעמים ויכולתי ליהנות ממנה ומשהות אתה, הייתי מאושר. סיפור עצוב מאד.

גלית882

New member
אני יודעת

שקל להגיד מהצד, אבל תצאי מזה כמה שיותר מהר - למענך.

shaltrix

New member
שיחה צפופה

חתיכת סיפור,
קודם הוא נראה מאוד אמיתי. חוויתי סיפור דומה. עם האהבה הראשונה שלי. שנפרדנו מסיבות של התבגרות ואז היא הופיעה אחרי 10 שנים בחיי. וניסינו את זה שוב, אך לצערי זה לא עבד.
ואחריה לא מצאתי משהו דומה לתחושה שהייתה לי אליה.
ואז קרה לי משהו. שזעזע את כל מה שחשבתי לפני. חוויתי משבר ריגשי לא פשוט עם עצמי. ומתוכו התחלתי לשאול שאלות, המילה הראשונה הייתה 'למה'? למה זה מגיע לי, למה הדברים מסתבכים, למה אין לי אהבה כמו שאני רוצה, ולמה בכלל כל הדברים קורים כמו שהם קורים.
התחלתי לשאול שאלות ולקבל תשובות. עצם הרצון לשאול, עצם הרצון לצאת מהמצב כבר שינה את התחושה.
את שואלת שאלות עכשיו. ואני אנסה לעזור לך כמו שעזרו לי. כי לכל אדם בעולם מגיע להיות מאושר אין בזה הבדל של דת גזע או מין. כולנו רוצים להרגיש מאושרים.
יש משהו מעלינו, אולי משהו שעוד לא הבנו.
וככל שנעמיק בזה. הדברים הלא מובנים יתבהרו יותר.

tal902

New member
סליחה שאני קצת הורס את החגיגה

לי דווקא נדמה שאת זאת שקיבלת רגליים קרות (וזה בסדר. זה יכול לקרטת, זה מה שהרגיש לך נכון באותו הרגע מתוך תוכך. גם לי זה קרה).
&nbsp
אחרי שנפיגשתם לפני 3 שנים כשהוא נשוי והוא עזב את הבית את לא הלכת איתו בלב שלם (ושוב זה בסדר, זה מה שהרגיש לך נכון) אבל את יודעת מה זה ואיזה צעד זה לנשוי לעזוב מיידית את הבית ואת האישה תוך שבוע ולקרוא לך לבוא איתו? זה מהלך מטורף שמעיד כמה הוא רצה אותך. ממש לא הרבה היו עושים את זה ואת אמרת בעצמך שנבהלת מהמהירות (זכותך אגב). אבל מה ששידרת לו זה שאת לא בטוחה. והוא כשהוא עושה כזה מהלך גדול חייב להיות בטוח שאת בטוחה או שאת צריכה לתת לו את הרגשת הביטחון שהוא עשה את המהלך הנכון בעזיבת הבית כל כך מהר, וזה לא קרה מצידך (מניח שהבהלה הזאת שלך גררה שלל התנהגיות של חוסר ביטחון. ושוב, זאת זכותך ויכול לקרות.
&nbsp
הוא ראה שאת לא בטוחה קיפל את הפקלאות בשביל לא ללצאת קירח מכאן מכאן (להפסיד את האישה ואותך).
&nbsp
שוב, לא שופט אותך ככה הרגשת שלא מתאים לך באותו הרגע. אבל להפיל את זה עליו ושהוא אשם זה ממש לא לעניין.
&nbsp
לסיכום לא היית שלמה להיות איתו למרות הכל כי אם כן היית הולכת איתו מייד כשעזב א תהבית עבורך.
&nbsp
למכור לעצמך סיפור שהוא אשם לא יקדם אותך בעניין ובכלל לשום מקום. קחי אחריות. ושוב זה בסדר להיות עם חששות לא לרצות לקבל רגליים קרות.
&nbsp
זאת דעתי

למעלה