רופא תעסוקתי

hodaya1987

New member
רופא תעסוקתי

שלום רב אני חדשה בקבוצה ורציתי בבקשה לדעת אני לאחר 2 תאונות דרכים שבעקבותן התפרצה פיברו ומאז חיי השתנו.
פוטרתי פעמיים ממקומות עבודה. וכיום לאחר תקופה ארוכה בה ישבתי בבית חזרתי למעגל העבודה במשרה של 9 שעות ושכר 6500 ברוטו. כיום אני לא מצליחה להחזיק מעמד בעבודה והשכר שלי נפגע משמעותית קשה לי בסוף החודש להשלים את התקן כדי להשתכר מקמסימלית כי כל יום הוא יום חדש פעמים אני קמה עם כאבים ואז מודיעה שלא אגיע (אני בגרעונות של ימי חופש ומחלה), אני יוצאת לטיפולים יותר מוקדם או מגיעה מאוחר יותר כי אני בטיפולים ובבדיקות, קשה לי להמשיך ככה ואני מרגישה שאני סוחבת, העייפות מקשה עליי לתפקד ואני ממש לא יודעת מה לעשות.
פניתי אל רופאת המשפחה שלי בבקשה אם היא תוכל לעזור לי מול ביטוח לאומי והיא אמרה שהיא לא יכולה לעזור.

אני מבינה לאורך כניסה לפורמים והתכתבויות שראיתי בפייסבוק (לומדת את המחלה תוך כדי..) שצריך לפנות לרופא תעסוקתי. איך פונים אליו בדרך אחרת? אני כרגע רק רוצה בירורים בלי ידיעת המעסיק - מפחדת שוב שיפטרו אותי

זה שתפני דרך קופת חולים לא יגיע לידיעת המעסיק

למיטב הבנתי, את יכולה לברר את זה במזכירות רפואית להיות בטוחה במיליון אחוז.
אבל למעסיק אין שום דרך לדעת לאיזה רופאים הלכת. אלא אם את עובדת בקופ"ח והמעסיק שלך הוא רופא עם גישה למערכת, וגם אז אני משוכנעת שחייבת להיות דרך שמגנה על העובדים בקופ"ח ושומרת על החיסיון הרפואי שלהם.

את מבררת מי הרופא התעסוקתי שמקבל בקופה שלך, יש תורים מאד מאד ארוכים שכן יש מעט מאד רופאים כאלה בכל הארץ, במקרה שלי הייתי צריכה להיות מאד מאד נחושה כי היתה טרטרת רצינית, שאלה אמרו שאני צריכה לקבוע דרך הקליניקה הזו ובקליניקה ההיא אמרו שדרך האחרת וחוזר חלילה. - צריך הרבה כוח לכל הביורוקרטיה הרפואית.

במקרה שלי הרופא התעסוקתי היה אכזבה מבחינת מה שבאתי לבקש ממנו.
ואני כל כך מבינה את מה שאת עוברת.

בפעם הראשונה הגעתי אליו כשאני בציפורניים מנסה להחזיק בעבודה ובאתי אליו ואמרתי לו שאני יודעת שיפטרו אותי ואני פוחדת להיות בלי פרסה, אמר לי ללכת לפסיכולוג כי אני במצוקה. קצת אח"כ פיטרו אותי.

בפעם השנייה כבר הבנתי שאני צריכה לשחק מולו ולא להקרין שום מצוקה כי אם "אופטימיות קוסמית וחשיבה חיובית" עאלק. הוא היה נורא מבסוט שיש לי מוטיבציה.
ואני מתה מבפנים, ובמצוקה עוד יותר גדולה מהמפגש הראשון רק מבינה שאסור שיראו מה אני מרגישה.

סתם, זה לא קשור למקרה שלך, היה לי איזה צורך לשפוך.

אה, מה שרציתי להגיד זה שלמרות שהוא לא עזר לי עם התחום שלו היו כן דברים שהוא אמר שנתנו לי כיוון. אז זה לא היה לחינם - חשיבה חיובית היר איי אם

אני לא יודעת אם מכתב ממנו תופס לביטוח לאומי. אני רק יודעת שבמקרה שלי לפחות הוא כתב פחות ממה שהוא התרשם ממני, הם נוטים כאילו לכתוב פחות מהמצב האמיתי. לא אומרת לך לשחק, אבל להיות אסרטיבית ולדרוש מה שמגיע לך.

אבל יכול להיות שלצורך ביטוח לאומי והוכחת אובדן כושר עבודה צריך ניירת אחרת. יש פה יותר מנוסות ממני.

ובהצלחה. נדמה לנו שעבודה היא הכי חשובה אבל בתכלס הבריאות יותר חשובה ויש לשקול כל מיני צעדים מרחיקי לכת, אם לעבוד הורג אותנו וגם מונע מאיתנו להשתקם, צריך לעשות חשיבה מחודשת.

ומאחלת לך להגיע לרופא תעסוקתי טוב ומבין. שייתן לך באמת קודם כל רקע לגבי מה מגיע לך.
ואגב, גם עובדות סוציאליות בקופה (וזה ללא תשלום וכמובן בסודיות) אמורות לתת מידע או לברר בשבילך על הדברים האלה בדיוק - מצוקות סוציאליות שנובעות מחולי.

דורבר24

New member
ראמוטלוג

אמנם לי יש עוד תוספת לפיברו, אבל לא פניתי לרופא תעסוקתי (הגשתי נכות כללית).
מה שהיה כתוב בעצם במכתבי סיכום של הראמוטולוגית שמטפלת בי + כל הבדיקות המתישות שעברתי אשר חלקן יצאו תקינות, טיפול CBT דרך הקופה, נאורולוג, אורטפד .... והכל מכתבי סיכום של הרופאים המטפלים בי ללא בקשה מהם לכתוב דבר, הם כתבו מה שיש וזה הספיק, לדעתי הסיכומים של הראומטולוגית הם אלה שקבעו פה.
ירדתי למשרה של 5 שעות ביום, גם את זה את צריכה להוכיח....
בהצלחה.
ותלכי לפגישת יעוץ עם אחת החברות, או ביד מכוונת כתוב עליהן כאן, אל תתחייבי לאף אחד . ובגדול כל המידע לו את זקוקה קיים ברשת בפורמים כמו פה ובן בפורומים של ביטוח לאומי .
אני לאיודעת אם את באמת צריכה רופא תעסוקתי אולי כן ואולי לא? תתייעצי
בהצלחה

דורבר24

New member
עוד דבר

זה שלמדת או ויש לך תואר לא מחייב שתעבדי במקצוע שלך אם קשה לך.
אני עובדת כיום עבודה הרבה יותר קלה ושלא מצריכה להפעיל את הראש (דבר שכברלא קיים אצלי) ובכלל לא עובדת במקצוע שלי, והוויתור הזה עשה לי רק טוב.
לעבוד פחות שעות עם עבודה פחות תובענית, והשכר ברור, 1/3 ממה שהרווחתי...
אבל אילו החיים וצריך לשרוד ולא ליפול

ו אולי

New member
אין הכרח להגיע לרופא תעסוקתי כדי לתבוע נכות בבט"ל

מספיקה חוו"ד של הרופאים שאת מטופלת אצלם ראומטולוג, נוירולוג וכו'.
&nbsp

למעלה